torsdag 26. mai 2011

Tilstandsrapport fra 8 etage

Tiden flyr om under en måned blir min kjære og jeg samboere på full tid, vi gleder oss til det. Flere flyttelass har kommet i hus, mange utrolig fine, gamle ting, og nei jeg tar ham ikke for tingenes skyld.;) Mange av de tingene som har kommet på flyttelassene er ting som har stått bortgjemt i kjeller og på loft i et stort hus, litt pussig da at de kommer mer til sin rett i en blokkleilighet på 84 kvadrat.


Jeg simpelthen bare elsker denne gamle kjøpmannsdisken som sto i kjelleren full av skruer i alle størrelser og fasonger. I dag har jeg pyntet den  med en rosebukett som jeg har blandet med blåbærlyng. De gamle kardene har fått plass på benken også. 


Jeg har slik sans for hvite roser. Her kan dere finne et lite Rosekurs.


Akkurat nå bor vi et oppussingsprosjekt, jeg er en utålmodig sjel og litt vel optimistisk noen ganger. Som da jeg satte i gang med å pusse opp kjøkkenet samtidig som vi begynte med gjesterommet. Ting tar definitivt tid og siden vi stadig vekk har vært på reisefot i helgene så har det rett og slett ikke blitt tid til så mye oppussing. Nå ser vi endelig en ende på gjesterommet, det blir nok på det nærmeste ferdig i helgen. Da skal det listes og overhyllene skal komme på plass. Dessuten skal vi lage en hyllereol av slike skuffer som på bildet. Også de sto i kjelleren full i verktøy og annet.Det skal bli utrolig deilig å få det ferdig. 

I mars så kjøkkenet her slik ut, og det gjør det forsåvidt nesten ennå. Det eneste som har skjedd er at veggene er malt lys grå, overskapene er malt i fargen Skyggeblå og furubordet er beiset hvitt. Mye gjenstår, nytt tak, nye fliser, skapdørene på underskapene skal males osv. T.o.m bordet skal males, for jeg er ikke så veldig fornøyd med det etter det ble beiset.


Og så står stuen for tur, her er et lite knippe med maleprosjekter som vi skal til med der. Seks slike stoler skal pusses, males og få nye stolputer. Deler av reolen som er fra tidlig 80 tall skal males i lys lin det samme skal en mahognyfarget TV benk.Bordplaten på salongbordet skal males hvit. Planen min er å male bordet på kjøkkenet og salongbordet like før vi reiser på ferie, slik at de kan få stå å herde seg for seg selv i 3 uker.

I reolen står de fine gamle glassene som jeg er så glad i, tør nesten ikke bruke dem, jeg har sherryglass og dessertglasser i samme mønster også. Da jeg var liten brukte vi dem omtrent bare på julaften og til andre store anledninger.

Mmmmmmm moreller
Så har vi jo også den gamle skjenken som skal bli baderomsmøbel å male også, men før vi gjør noe av dette så skal jeg sette meg ned å kose meg med moreller. Den søte skålen har jeg fått i bursdagsgave på forskudd av to venninner. Den er fra Black Design, jeg fikk en til som er større på den står det "Har du lyst har du lov", og det har jeg jo. :)

Og i morgen kommer de fra Fretex og henter møblene som vi ikke har plass til, så kommer et nytt flyttelass, men det blir et av de siste.

Snart helg igjen, tenk det. :)

6 kommentarer:

 1. Hei :)
  Utrolig mange fine gamle skatter dere har. :)
  Det kommer til å bli kjemefint når du maler de. :)
  Ønsker deg en fine dager videre. :)
  Klem

  SvarSlett
 2. Koselige, gamle skatter! Gratulerer med samboer, og det er jo en fin bonus å få med masse gamle ting på kjøpet! ;)

  Ha en fin kveld!
  -Mari

  SvarSlett
 3. Ojojoj så mye dere har å gjøre! Herlig å høre at vi er flere. ;-) Det kommer til å bli så fint når dere blir ferdige! Tenk så herlig det blir da, og bare nyte deres nye hjem!

  SvarSlett
 4. Sikke mange projekter, i har. Men det er meget almindeligt, når dit og mit skal været et hjem. Det bliver dejligt for jer :-)

  SvarSlett
 5. Det kommer til å bli kjempekoselig i leiligheter deres.
  Syns det er flott at du ikkje maler alt det gamle. mange er for raskt ute med malinga syns eg!

  Det må nok mye sortering og rydding til når 2 bosteder skal bli 1. Lykke til! Og Gratulerer med sammboer.
  God helg! Klem,

  SvarSlett
 6. Hei :)
  Så koselig blogg du har, og
  mange flotte skatter ღ La meg
  til som følger her hos deg...
  Ønsker deg en flott fredag og
  helg, klem fra Mette

  SvarSlett