torsdag 14. april 2011

Om bildekvalitet og lys

I går la jeg ut bilde av mine nymalte lysestaker fra PCen min hjemme. På skjermen min hjemme så bildet ganske lyst og fint ut, men på min jobbskjerm er det tvert i mot ganske mørkt. Så da lurer jeg på er det jobbskjermen min som er for mørk eller hjemmeskjermen som er for lys??


Nå har jeg iallefall pøst på med mer lys. Nå synes jeg det er for lyst også på jobbskjermen.


Nå har jeg tatt bort litt av lyset, nå ser det litt mer riktig ut for meg.

Hvordan oppfatter dere bildene, hvilket synes dere er best? Nr 1 eller 2 her eller det i innlegget fra i går?

5 kommentarer:

 1. Hei.
  Jeg ser jo at de nye bildene er lysere , men jeg likte best det fra i går. Der ser også tingene sorte ut. På de lysere bildene er de mer grå .....

  SvarSlett
 2. Det var fint å få en tilbakemeding på det Ingunn. :) Da er det nok skjermen min på jobb som er for mørk.Her hjemme ser jeg akkurat det samme som du. På jobb så bilde nr 2 best ut.

  SvarSlett
 3. Dette har jeg lurt litt på også. Hjemme er bildene mine slik som jeg tror og håper de ser ut for andre, men på jobben er fargene både annerledes og litt mørkere...
  Jeg syns de nye bildene var veldig fine, men jeg syns alikevel ikke at bildet i forrige innlegg er for mørkt - det ser fint ut her hos meg;)

  Takk for tipset om å bruke boksene til erter, gryn, kaffe, mel og sukker, det hadde jeg ikke tenkt på, hihiiii;)

  Ha en fin kveld!
  KLEM

  SvarSlett
 4. Tusen takk! Du er så snill som stemmer på oss! Du vet jo hvordan det er når man tager hva man haver å lager noe og så er det noen som liker det, det er jo så morro!!! ;-) Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 5. Det bildet på forrige innlegg var best.
  Jobb skjermer er som regel ikke kalibrert for bilder, og det er sjelden at man trenger å gjøre det med mindre man skal jobbe med bilder. Når man jobber med vanlige program er det jo ikke så nøye om skjermen er riktig kalibrert. Derfor får du forskjeller når du ser hjemme og på jobb. Du kan lese om kalibrering her:
  http://www.abraforlag.no/pages/pages-digitalfotobok/digitalfoto-kalibrering-av-skjerm.html Kopier og lim inn i adresse feltet :0) Trenger du å kalibrere så kan du lese hvordan du gjøre det på denne siden : http://www.idg.no/pcworld/article95315.ece
  Ha en riktig fin helg og god påske!!
  *Klem*
  -Kamilla-

  SvarSlett