søndag 10. april 2011

Inspirasjon

ja det får man iallefall nok av her i denne bloggverden av kreative, interiørbevisste mennesker (les kvinner). Spesielt kjekt er det å få inspirasjon til å bruke ting man har på en ny måte. Her om dagen leste jeg bloggen Småtingene, hun hadde skikkelig boltret seg med sprayboks og maling og tryllet fram de flotteste ting. Det jeg falt helt pladask for var noen messinglysetaker som hun hadde spraymalt, de ble utolig lekre.Bloggen min heter jo "Man tager hva man haver" og haver ikke nettopp jeg noen messinglysestaker gjemt inni et skap et sted??? Tanken var knapt nok tenkt før 4 messinglysestaker var kommet fram fra sine gjemmer.


Fredag gikk jeg til innkjøp av silkematt sort spraymaling og lørdag ble tingene på bordet her behørig spraymalt. Både lysestaker, brødkurv, vase og tørkerullholder er nå svarte og matte. Alt ble faktisk riktig lekkert. Har ikke bilder ennå av de ferdigmalte tingene, men det kommer. Lysestakene har fått ny plass, istedenfor å være gjemt inni skapet har de nå fått plass oppå.

Skapet er forresten et godt gammelt et, det ble kjøpt av mine foreldre i 1947 samtidig med salongbordet som jeg skrev om her og unngikk med et nødskrik sandblåsingstrenden som herjet på slutten av 60 og begynnelsen av 70 tallet. De andre møblene i samme serie en skjenk, et spisebord og 6 stoler ble sandblåste, skapet hadde vi heldigvis ikke plass til da vi flyttet i ny leilighet så det ble lagret i kjelleren sammen med det før omtalte bordet. Noen ganger er det lov å ha flaks. :)) Dette skapet er hellig grunn og skal aldri, aldri males eller gjøres noe som helst annet med enn å oljes og stelles. Den sandblåste skjenken lever ennå i beste velgående i min brors leilighet, flott den også, men kan ikke måle seg med skapet.

Litt vår på det gamle skapet måtte vi jo ha, den ble en hvit campanula som har fått selskap med en eføy som (utrolig nok) er en overlevning fra en juledekorasjon.


Det gamle, fine sølvfatet har også fått ny (gammel) pynt, også det etter inspirasjon fra diverse blogger. Den lille bysten har jeg også hatt stuet bort i en kasse med ting og tang fra min mors leilighet. Nå kom den også til heder og verdighet.

Helgen gikk så alt for fort denne gangen også, på gjesterommet er det kommet hyller i garderobeskapet og skapdørene er på plass, bortsett fra det har det ikke skjedd noe særlig der inne.

Nydelig vær i Bergen også i dag, vi har vært å sett på det gule huset, det var akkurat like fint som på bildene, men lå ennå mer avsides enn jeg hadde fryktet.Egentlig nesten litt for avsides og øde selv for et sommerhus. Etterpå var vi litt rundt omkring  ute på landet, ruslet litt rundt ute ved havet, så utrolig deilig med sol og mildt vær. En liten tur innom Plantasjen på vei hjem for å kjøpe blomster til mors grav, så nå er det plantet der til påske.

Snart ny uke, nye muligheter, nye lodder, nye gevinster, ny inspirasjon og snart er det PÅSKE. Wooohooo

5 kommentarer:

 1. Gleder meg til å se resultatet av lysestakene dine.
  Skapet var utrolig flott! :)
  Ha en god natt, og fin start på ny uke. :)

  SvarSlett
 2. He he he!! Når man først begynner å lakke så er det fare for at en blir hekta *Smile* Har tatt meg selv i å gå å vurdere alt i huset, for å se om de kunne blitt fine med ett lakk strøk eller to ;0) Forandring fryder og dette er en kjapp og grei måte å gjøre det på!
  Så artig at du kjente igjen håndarbeidspermene mine, og strykemerkene har jeg *Smile* Damen som har hatt permene før meg har tatt vare på alt av strykemerker og mønster *Lykke*
  I dag har jeg sydd grisen ;0) Holder nå på med å fylle den med vatt. *Klem*
  -Kamilla-

  SvarSlett
 3. Jeg så også de lekre lysestakene og var forresten på Panduro for å kjøpe spray.
  De hadde ikke der , men den hyggelige unge mannen på Panduro anbefalte meg å gå på Biltema å kjøpe spraymaling :)
  Skapet du viser er helt nydelig og jeg var så redd du skulle skrive at det skulle males hvitt...Pjuh...
  Det blir ikke noen Bergenstur på meg med det første.Vi får det ikke il å klaffe med fri samtidig :(
  Så synd at huset lå så avsides. Det var jo så koselig ! Men det høres ut som om dere har hatt en deilig dag allikevel.
  Klem til deg fra Ingunn :)

  SvarSlett
 4. Her går det jo unna så det suser:) Du har blitt så flink! Ordentlig koselig inne hos deg:)
  Ha en deilig kveld:)
  Stor klem fra Hegemor

  SvarSlett
 5. Beautiful candle sticks, keep up the good work :)

  SvarSlett