tirsdag 5. april 2011

Sofakroken

Etter å ha vært gruuusomt slapp og trøtt siden midten av forrige uke føler jeg nå at det livner litt til. Ikke vet jeg hva som har bitt meg, men faktum er at jeg har sovet 15-16 timer hver dag siden torsdag, det er akkurat som om jeg gikk tom for batteri. Jada har vært hos lege og tatt flere prøver, så jeg venter svar i slutten av uken.Har fått sykemelding ut uken, men om jeg livner mer til så er jeg nok tilbake i jobb før det. Må innrømme at sofakroken har vært god å ha i det siste, har tilbragt storparten av min våkne tid i den, både her og hos kjæresten min.


Her er sofakroken hjemme hos meg, som dere ser er jeg den lykkelige eier av et gammelt salongbord. Jeg vet ikke helt når det er fra, men min mor og far kjøpte dette pluss mange andre møbler brukt da de giftet seg i 1947. Egentlig ligger det en litt trist og tragisk historie bak dette kjøpet, han de kjøpte det av hadde en kone som "begynte å gå med Tyskerne" som det het den gangen.Så mannen ville ikke ha noe igjen som minte ham om hans utro kone og solgte rubbel og bit av inventaret.

Jeg synes bordets understell er helt nydelig, men platen er slitt og ødelagt flere steder. Jeg har egentlig lyst å få den pusset ned og sparklet for så å male den i en farge som heter Lys lin, en farge jeg har planer om å male en mahognyreol fra 80 tallet pluss en brun TV benk i. Det kommer til å bli en annen stil på stuen når kjæresten min kommer med flyttelasset sitt til sommeren. Jeg har alle planene klare oppi hodet mitt, men jeg er i stuss på om jeg skal male den bordplaten eller ikke, hva mener dere???

Jeg har også en gammel kurv, nesten lik denne som er på bildet fra stuen til Prinsesse Elin (som har en av de vakreste stuer jeg vet om her i Blogglandia). Jeg har vridd hodet for å finne ut hvordan jeg skal få brukt den i interiøret,den saken ble jo løst da jeg så det nye sidebordet hos Prinsesse Elin. Min er forresten i naturfarget pil, men jeg kunne tenke meg å få den litt mer slik farge som Elins, noen som har et godt tips om hvordan man kan få det til?? Lute? Beise?


Litt inspirert av Ingunn i Hverdagsperler som var så heldig å finne et nydelig gammelt mokkaservise i en brukt og antikkbutikk så vil jeg vise en egen gammel skatt. Dette var det fineste av finservisene til min kjære mor, og jeg husker jeg så på det med ærefrykt de gangene det kom på bordet.


Det er merket med en R i laurbærkrans, har prøvd å finne ut hvilket land og porselensfabrikk det kan komme fra, men uten hell så langt.


Nydelig er det iallefall og jeg har mange gode minner knyttet til det. Hvor min  mor fikk det fra vet jeg ikke helt, men jeg har en viss formening om at hun har fortalt meg at de fikk det i bryllupsgave,

Det var min lille tur "down memory lane" i dag, som alltid ble det mye lenger enn jeg hadde tenkt. :)

Ha en strålende uke alle, jeg håper min blir bedre etterhvert og at jeg får litt flere våkne timer enn de siste dagene.

7 kommentarer:

 1. Hei.
  Flott bord med nydelige ben. Et vakkert servise har du også. :)
  Ønsker deg en fin kveld

  SvarSlett
 2. Så trist at du er så slapp.
  Håper det kommer seg snart.
  Det er ikke mye energi her hos meg heller , men jeg er hjemme og kan hvile innimellom .
  For et nydelig bord.
  Bordplaten må nok pusses ned og da synes jeg du kan male den.
  Serviset var jo superskjønt.
  Sånt liker vi ♥
  Og så koselige minner i tillegg :)

  SvarSlett
 3. Hei igjen. ;)
  Velkommen som min følger,
  håper du vil trives. :)

  SvarSlett
 4. Hei! Huff det høres ikke så kjekt ut å sove så mye. Men denne " våren" har vært trøttende. Lang og kald.
  Bordet ditt er nydelig. Jeg husker mine besteforeldre hadde et slikt bort. De er skjønne slik de er og de er vakre når an maler dem. Da kommer forresten formene utrolig godt frem på de.

  Fram med kurvkisten. Oppbevaring og utstillingsplass i et og samme møbel.

  Du kan jo prøve med beis i en grå nyanse hvis du vil ha den litt lysere. Det finnes jo beis i alle slags farger og det er utrolig lett å påføre med en myk kost eller klut.

  Gleder meg til å se hvordan det blir når du er ferdig.

  Klem fra Elin:)

  SvarSlett
 5. Hei!

  Så synd du ikke er helt i form. Får håpe du kommer deg snart:-)

  Nydeligt servis du har etter din mor:-)

  Du får ha god bedring og stelle fint med deg selv:-)

  Klem fra Gry:-)

  SvarSlett
 6. Så flott bord du har arvet! Har sett flere slike bord malte, og det er så flott! Du kan jo bruke lakk eller ekstra slitesterk maling på bordplata, slik at det holder seg godt. Men fint uten maling også, da ;-)

  Likte også både kurvkista (prøv beis i fargen "drivved"; det blir rustikt og stilig!) og det nydelige serviset etter moren din. Slike ting er virkelige skatter å ha!

  Håper formen blir bedre etterhvert!
  :-)

  SvarSlett
 7. Hei.
  Håper formen er på oppadgående.
  Sjekk bloggen min .
  Du er en av de tre som får en liten gave fra meg....
  Klem :-)

  SvarSlett