mandag 25. april 2011

London Calling

Påsken er snart over og vi kom hjem i går kveld fra Lovely London, og London var virkelig lovely denne gangen der den viste seg fra sin beste side værmessig. Det var sol fra skyfri himmel og skikkelige sommertemperaturer. Vi bodde i øst denne gangen, et område jeg aldri hadde vært i før. Det er vel den part av London kontrastene kommer best frem. Se bare på utsikten fra hotellvinduet vårt.Rett utenfor det rene slumområdet, i restene av bygningsmassen rett nedenfor var det tilholdssted for uteliggere, vi så dem klatre over muren på vei til eller fra soveplassene sine. Litt lengre borte gamle, slitne, stygge høyblokker og så rett bak der igjen mammons borg en av de dyreste kontorbygningene i London Gurkin building.


Det forestående bryllupet satt også sitt preg på byen. Og tenk så heldige vi var da som faktisk møtte på brudeparet på en utepub i Brick lane. De sa ikke så mye bare satt der og smilte. ;)


Av en eller grunn er Londonere veldig opptatt av skjeletter, her er et lite knippe.

The not so happy hippo
Londonere henger de underligste ting opp på veggene, flodhesten hang på i en bar som visstnok er en en av de hippeste og kuleste som finnes i London. Så hipp og kul at til og med Madonna har feiret fødselsdagen sin der.


Kronene hang i taket over oss, om de henger der permanent eller om de er pynt ifbm bryllupet det vet jeg ikke.


Elghodet er kjøpt på Finn.no av den norske eieren til The Kenton som er en tradisjonell engelsk pub. Han sa han hadde hatt eget flysete til det da han tok det bort til London. Vet ikke helt om jeg tror ham på det, men kan liksom se for meg elghodet smilende i flysetet mens flyvertinnen kommer å spør om han vil ha cofee or tea. På dametoalettet hadde elghodet fått sin egen dødsannonse, RIP mooseface sto det der, sikkert skrevet av en lett sentimental mer eller mindre bedugget pubgjest en sen kveld.

Vi feiret dagen til den Norske pubeierens far på en spesiell restaurant i Østlondon, der hadde de aldeles nydelig mat. Jeg spiste and til middag og til dessert hvit sjokolade mousse. Desserten var så god at jeg liksågodt kjøpte en til da jeg var ferdig med den første. Som dere ser var interiøret i restauranten sterkt Egyptisk inspirert.

Toalettene var en historie for seg, det er ikke veldig ofte jeg tar fotoapparatet med på do, men denne gangen så bare måtte jeg. Nå viser jeg kun de snille bildene som prydet veggene på toalettet her, resten var ganske mye sterkere kost.Nå er det tilbake til striskjorte og havrelefse igjen, med mange gode minner i bagasjen. :)

3 kommentarer:

 1. Fine kontrastfylte bilder du viser.
  jeg var i London for noen år tilbake, men det var november og full julehandel.
  Koselig det også :)
  Ha en fin kveld.
  Klem

  SvarSlett
 2. Så kjekt med en annen type Londonbilder enn vi gjerne ser...eller tar ;)
  London er jo så mye !
  Ha en fin kveld.
  Klem fra Ingunn :)

  SvarSlett
 3. Så deilig med londontur!
  Høres ut som dere koste dere!
  Litt ålræjt å kunne se litt annet enn bare det beste London har å tilby også.. Vi har alle godt av å bli minnet på at ikke alle har det like godt som oss...

  Ha en fin kommende uke!

  God klem

  SvarSlett