fredag 4. mars 2011

Leker meg

I går rigget jeg meg til med noen småting, litt stash og noen gamle skatter, danderte, fotograferte og gledet meg til å sette med ned å redigere bildene i Photoscape. Men akk tror dere ikke at PCen min rett og slett blånektet å overføre bilder fra fotoapparatet. Jeg ringte fortvilet til min sønn datageniet og han lovet å komme å fikse det en dag, det var en del snakk om å formatere PCen på nytt. Når det blir er litt uvisst, så enn så lenge får jeg heller leke meg med gamle bilder og gjøre meg kjent med mulighetene i disse fabelaktige programmene.

 Her er epleblomstene i tre forskjellige varianter, jeg var egentlig ikke klar over hvor mørkt originalbildet var før jeg begynte å redigere det. Originalbildet er selvfølgelig det øverst til venstre.

 Madonnabildet fra Tolfa i Italia fikk seg også en makeover.


Og helt tilfeldig fant jeg denne effekten, der man kan beholde fargen på deler av bildet og la resten være sort/hvitt. Jeg fant på nett egnet bilde av en  rose som jeg kunne prøve den effekten på, og det ble helt perfekt. Dessverre var det copyright på det, så jeg kan ikke bruke det her. Så da må jeg bruke dette isteden:Er egentlig grusomt stolt over å ha funnet ut akkurat dette helt på egenhånd. :))


Ønsker alle en riktig god helg, måtte det bli en god en. Min helg kommer til å stå i oppussingens tegn. Det blir maling av tak og vegger på gjesterommet. Så blir det legging av nytt gulv,montering av gardeobeskap og Billyhyller i løpet av neste uke. Det medfører jo også en tur på IKEA, til min store glede og Mannens store fortvilelse. Nå er det jo meningen at vi ikke skal kjøpe så mye nytt til denne makeoveren av leiligheten, men når to bokelskere flytter sammen så kommer man ikke utenom hylleplass, så en hel vegg og vel så det skal dekkes av Billyhyller bygget rundt TV og PC pult. Forhåpentligvis er gjesterommet ferdig til neste helg.

 Note to self: Husk å skrive huskeliste til IKEA.

2 kommentarer:

 1. Heisann Kari!
  Ikke lett å finne ut av alt på datamaskinen....men utrolig gøy å prøve seg frem....og for å ikke snakke om å få ting til!
  Bruker photoscape når jeg har tid....så mange artige finesser som man kan gjøre!
  Akkurat nå sitter jeg å knoter og øver meg på excel.....ikke så gøy det!!
  Håper du har fått gjort litt av planene dine for helgen....og kanskje legger du ut litt av det også!
  Jeg har holdt på å rydde på kontoret/roterommet.....og bøker ja....de tar plass!
  Ønsker meg en krok til å ha bibliotek i :o)

  Ha en fin søndag :o)

  SvarSlett
 2. Hadde nå bare PCen min funket som den skal så hadde det nok blitt noen bilder. Målet er i sikte og vi gleder oss stort til å få ferdig dette rommer. Bøker tar enormt med plass ja, men hva er et hjem uten bøker? Iallefall utenkelig for oss lesehester. Noen sier det er jo bare til å lese bøkene og kvitte seg med dem etter å ha lest dem. Helt umulig om ikke man har to eksemplarer av samme bok eller at boken er ekstremt dårlig. ;) Lykke til med opprydningsprosjektet, kanskje det blir en liten bibliotekkrok hos deg en dag. :)

  SvarSlett