fredag 30. desember 2011

2011 det forunderlige året

2011 nærmer seg en ende og 2012 står for døren. For meg har 2011 vært et begivenhetsrikt år både på godt og vondt. Alle kjenner vel til filmen Fire bryllup og en begravelse, her har det vært omvendt med fire begravelser og et bryllup. Eller riktignok har jeg bare vært i 3 begravelser, den fjerde kunne jeg ikke delta i for da var jeg på ferie.Her er en liten årskavalkade.

Året som gikk i store og litt mindre trekk.


Januar: 
Min kusine ble begravet.
Min mor døde 12 januar og ble begravet 21 januar

Februar: 
Februar var nå februar



Mars
Min eldste sønn giftet seg i London
Bloggen "Man tager hva man haver" ser dagens lys
Vi begynte oppussingen av kjøkken og gjesterom
Kitchen aiden blir innkjøpt (allerede påvirket av blogglandia)

April: 
Jeg ble oppsagt på jobben
Påsken ble tilbragt i London
Vi holder fremdeles på med kjøkken og gjesterom
Jeg oppdaget spraymalingens fordeler (via blogglandia selvfølgelig)
Mai:
Jentetur til Warszawa
Flyttelassene begynte å komme i hus
Gjesterommet eller Foppballpuben begynte å bli ferdig
Kjøkkenet sto ennå på stedet hvil, men nytt (gammelt) kjøkkenbord ble kjøpt på Finn.

Juni:
Min kjære flyttet inn
Kjøkkenet begynte å ta form
Stuen ble ommøblert
TV benk og stoler ble malt
Vi reiste på øyhoppig i Hellas

Juli:
Vi er fremdeles på øyhopping i Hellas
Jeg lærte å svømme
En kjær nabo måtte gi tapt for kreften
Jeg hadde min siste arbeidsdag i firmaet jeg jobbet hos i 14 år
Tragedien rammet vårt lille land, 22 juli står skrevet med ildskrift i historien. 
August:
Vi maler og vi maler, reol, stoler og blomsterpotter ble malt med kalkmaling
Min kjære la nytt tak på kjøkkenet og listene kom på plass.
Nye fliser måtte vi vente på noen uker


September:
Kjøkkenet ble endelig ferdig
Stuen ble ommøblert igjen
Jeg var på kurs å lærte å lage kort
Jeg var på kurset interiørglede hos Anne på Landet
Vi oppdaget Vannkanten

En kjær venn gikk bort

Oktober:
Årets siste begravelse
Stor bryllupsfest i Kina for min eldste sønn og hans kone. 
(Vi skulle ha vært der, men fikk ikke visum i tide.)
Var på 30 års jubileum med gymnasklassen

Levde latmannsliv og puslet litt med papir
Møtte flere bloggere live bl.a Liven
Vi gikk å svømte 2 ganger i uken på Vannkanten

November:
Levde latmannsliv og puslet med papir
Svømte 2 ganger i uken på Vannkanten
Kjøpte nytt sengetøy (skikkelig begivenhetsrik måned)



Desember:
Årets tredje og siste Londontur
Prøvde å finne adventsmoduset
Fikk ny jobb
Feiret jul med 6 menn (min samboer, mine sønner, hans sønner og min bror)
Har funnet ut at jeg mest sannsynlig er allergisk mot klor, legesjekk på mandag.

Takk for det gamle, det var i sannhet et begivenhetsrikt år. Ikke minst har jeg oppdaget en ny verden og fått flere nye venner her i blogglandia. Vi blogges i 2012, mon hva det året vil bringe???

Nyttårsklem fra Kari

PS: Husk Give awayen min da. :)

onsdag 28. desember 2011

Nyttårsgaver, fryd og fred (og give away)

Late romjulsdager her før det er i gang med jobb igjen, jeg begynner 4 januar på kontoret i et lite VVS firma. Foreløpig kun 50%, men etterhvert skal stillingsprosenten utvides og jeg skal også stå i butikken som firmaet har. Det kan være kjekt å ikke bare sitte med PCen hele tiden. Må si jeg gleder meg til å komme i jobb igjen.  Dagmars herjinger har ikke rammet oss her, vi har knapt merket et vindpust, men da vi reiste til Voss her om dagen så vi at hun hadde tatt med seg både kraftledninger, pipehatter og kanoer på sin ferd østover. Nå går vi snart inn i et nytt år og i den forbindelse blir det Give away her hos meg. Det som skal gies bort til en heldig vinner er et husnummerskilt fra RAMSIGN
Metropolitan

Skiltene fra Ramsign er klassiske og lekre, du kan vinne et husnummerskilt  1-5 tall i valgfritt design. Om du ikke, som meg, har husnummer så kan du f.eks ønske deg et årstall, kanskje til barnerommet.

Arrowhead

Highlander
Lighthouse
Engelhardt
For å bli med i trekningen av nummerskiltet må du legge igjen en kommentar her. Om du har lyst på et ekstralodd så lager du en link til Give awayen på din blogg. Du kan bruke det øverste bildet. Trekningen blir 15 januar 2012.
 
Lykke til.

fredag 23. desember 2011

Jul, jul strålande jul

Om en liten time nå går vi inn i årets mest spennende døgn, julaften kjær for de fleste av oss med duften av julemat som sprer seg i våre julepyntede hjem og forventningsfulle barn og voksne, spente på hva som er i pakken. Jeg er iallefall like spent hvert år, man blir aldri for gammel til julegaver. Pakkene ligger kanskje under treet allerede hos dere også??? Her hos oss har vi i år valgt et litt utradisjonelt tre, vi var rett og slett ute i skogen  og tok med oss en brakebusk hjem. Nå vil kanskje noen av dre lure på hva i all verden det er. For å oppklare mysteriet så er brake Bergensbenevnelsen for einer. 


Så her er årets juletre hos oss, en einebærbusk  i en gammel svipptursekk plassert på den gamle stølstolen. Kankje ikke så veldig fancy, men iallefall veldig personlig og vi syntes det ble ganske koselig Skuvsengen er fylt med gaver og nissefamilien som jeg laget på 80 tallet en gang har fått komme fram fra sine gjemmer. Det har blitt en riktig så julete krok av stuen.

I går laget jeg endelig mosehjertet som jeg har planlagt så lenge, en dørkrans av mose ble det også. I dag har jeg stått på i kjøkkenet og laget vaniljeboller, sjokoladekake, pannacotta og knekkebrød. Min kjære har vasket gulver og min eldste sønn som er hjemme fra London tilbød seg å vaske vinduene. Så skikkelig teamarbeid her. Nå kan julen bare komme. 

Vil med dette ønske dere alle en riktig god og fredfylt jul. 

Stor juleklem fra Kari

onsdag 21. desember 2011

Hjelp

Hjelp, julen er bare noen dager unna og listen over ting som burde vært gjort er ennå lang. I dag hadde jeg planlagt å lage vaniljeboller, sjokoladekake og knekkebrød (jada vet det, litt uvanlig julebakst), pluss pynte treet og få unna litt diverse annet. Men ingenting av det har blitt gjort, jeg har lagt på sofaen i hele dag og følt meg rett og slett elendig. Kvalm, frossen, slapp og helt uten matlyst, ikke noe stas.
Heldigvis er jeg bedre nå og har begynt å føle litt virkelyst igjen.


Men noe som er stas er at jeg har fått den jobben jeg var på intervjuv på, skal begynne rett over nyttår. Det er et lite VVS firma og jeg skal jobbe på kontoret, stillingen skal utvides til en 100% stilling etterhvert. De har en liten butikk som ligger litt brakk nå, den er det meningen å få på fote igjen, slik at min jobb blir delt mellom kontor og butikk. Kan bli spennende det å få være med å få butikken på fote og å ha litt andre arbeidsoppgaver enn å bare sitte foran en PC. 

Ute er det vidunderlig julevær, skikkelig julekortstemning. Dessverre vil det ikke vare, metrologene varsler massive nedbørsmengder og skikkelig drittvær fremover, så det blir mest sannsynlig ingen hvit jul her vest.

mandag 19. desember 2011

Musikalsk juleopplevelse

I går var vi på julekonsert med Garness i Korskirken her i Bergen. De vakre tvillingsøstrene med følge skuffet ikke. Vi fikk høre mange av våre gamle julesalmer i ny innpakning, vakre harmonier, spesielle arrangementer og klokkerene stemmer. En fullsatt Korskirke satt andektige og lyttet. Konserten var rett og slett et musikalsk juleeventyr og en av de vakreste sangene vil jeg dele med dere.

Ha en fortsatt fin adventstid.

torsdag 15. desember 2011

Ny krans

Jeg har vært på jakt etter en krans en stund, men har ikke funnet noen jeg har likt sånn kjempegodt. Men i går fant jeg en,  på Nille av alle steder. Var bare tilfeldig innom Nille med to venninner som var på julegavejakt. Den eneste som kom ut med noe derfra var meg. Nå har jeg jo sagt før at jeg synes Nille har blitt en skikkelig snopebutikk, det er liksom ikke harry å handle på Nille lenger. 
Kransen er litt gulll og litt glam, samtidig som den ikke er for glorete. 

Og så passet den så godt til THE FALLEN MADONNA som etter et ublidt møte med parketten for et par juler siden nå er blitt restaurert. 

Det kommer nok til å bli litt mer jul oppå skapet utover i neste uke, kanskje det blir røde lys i stakene, jeg fikk tak i noen lys i den rødfargen jeg liker. Vi får se, det kan kanskje bli litt mye. 
Nå er det bare 9 dager til jeg får åpne denne pakken. :) 

For dem som lurer på hvordan det gikk på intervjuvet så tror jeg det gikk bra, jeg får vite før jul om jeg får denne jobben eller ikke. Jobben er gjennom et bemanningsbyrå og de hadde fått gode tilbakemeldinger, så det er jo positivt da. Dette bemanningsbyrået har også minst en annen jobb som er aktuell for meg, så om jeg ikke får denne så får jeg kanskje den neste. 
Ønsker dere all en fortsatt god adventstid, håper dere ikke stresser for mye, som en så treffende sa det så visste hun ikke om noen som skulle feire jul inni kjøkkenskapene. Stress ned,  lukt på sviblene,  ta et glass gløgg og en sjokoladebit, finn roen. Jul blir det uansett og det er bedre med støv i krokene enn støv på hjernen.

Adventsklem fra Kari

mandag 12. desember 2011

Adventssysler

Det går nå litt på fram her i huset, her om dagen fant jeg jo faktisk adventstjernen og da var mye gjort. :) 
Det begynner å snike seg inn litt julepynt her og der.

På kjøkkenet har jeg omorganisert litt på hyllen, inspirert av den flotte bloggen Just a little vintage  ble 3 av mormors krydderkrukker plassert foran et sølvfat. Syntes det ble veldig bra så takk for så mye inpirasjon. Den skjønne Tilda-engelen som jeg kjøpte av Line med bloggen Har en drøm har fått plass på kjøkkenet igjen etter å ha hengt ute i gangen en stund. En annen søt engel troner øverst på kråskapet. Nå mangler det igrunnen bare litt granbar så tror jeg at jeg erklærer kjøkkenet for ferdig pyntet. 

I gangen har jeg hengt opp min mors gamle skistaver, synes de er så tøffe. Nyinnkjøpt adventstake som opprinnelig var tenkt til kjøkkenvinduet har også fått plass i gangen. Nissen passer godt på den gamle stolen fra stølen. Hjertet som henger der er en kleshenger som er bøyd til, det har jeg tenkt å kle med enten mose eller granbar. Må bare få somlet meg til å komme meg ut i skogen en dag og sanke mose og gran.
I gangen står også Carl Larsson barna mine, de tar jeg alltid fram første helg i advent.
De slutter nok aldri å sjarmere meg disse to her. 
Og i stuen har det skjedd en liten forandring, vi har flyttet litt rundt på speilet og bildelistene, dette var et tips fra Anne på landet , synes dette ble mye bedre enn det var FØR. Glassengler, en liten krans fra Riviera Maison og barkhjertet jeg fikk av skjønne Janne har fått plass på bildelistene sammen med noen bilder av meg fra den gang jeg var fotomodell for en dag.

I dag har jeg vært på jobb intervju, vet ikke helt hvordan det gikk, men får nok svar om ikke alt for lenge. Dessuten har jeg vært litt effektiv og laget noen små julegaver i dag. Her er en av dem (hun som skal få den leser nok ikke bloggen min, så hemmeligheten er trygg) .

Nå kunne jeg sikkert laget minst 4 blogginnlegg av dette i stedet for et. Ingen kan vel beskylde meg for å være særlig smart i såmåte.12 dager igjen til jul, pinnekjøttet er kommet i hus, det blir definitivt jul i år også. 

Stor adventsklem fra meg til dere.

søndag 11. desember 2011

Du grønne glitrende

Nå tror kanskje mange av dere at juletreet står ferdig pyntet her, dere kan for å si det sånn ikke ta mer feil. Juletrpyntingen er langt unna her i huset, herlighet vi har jo bare knapt hengt opp adventstjernen (i går). For å si det som det er og det skal man jo så er igrunnen adventsfryden på det nærmeste fraværende ennå, og det lille av pynt som har kommet fram har jeg ikke somlet meg til å ta bilder av. Shame on me.

Derfor i mangel på noe bedre blir det et bilde av juletreet her i huset fra julen 2000.Se den herlige fargen på veggene og tapetborden, det kommer nok noe lignende tilbake i interiørbildet vil jeg tro.

Som dere ser var jeg nok litt forut for min tid i bruk av sinkbalje som juletrefot, det kom seg av at juletrefoten vi hadde, den grønne, standard av plast dere vet, lakk som en sil. Det er da man tager hva man haver og siden har den lekkende juletrefoten og sinkbaljen blitt fast tradisjon her i huset. Hvert år noen dager før jul drar jeg fram den lekkende juletrefoten og henter sinkbaljen inn fra altanen. Siden stuen ikke er så så stor så passer det best med et lite juletre, et år hadde vi faktisk et tre som bare hadde grener på ene siden, Det så ut som det skjønneste lille, lubne Donald tre fra forsiden og jeg har vel knapt fått mere skryt av treet enn det året. 

I år vurderer vi et litt alternativt juletre, men kan godt hende at det blir edelgran slik som det alltid har vært.

Time will show. 
Hvordan går det med juleforberedelsene deres? Har dere bakt (på tross av smørmangelen)? Er treet på plass? Uansett hvor langt dere har kommet i juleforberedelsene så ønsker jeg dere en riktig flott ny uke, nå nærmer innspurten seg.

Adventsklem fra Kari


fredag 9. desember 2011

Londonadvent

Årets adventstur unnagjort. London hilste oss med sol og kaldt vær, må si det var deilig å slippe unna regn og storm noen dager. Med oss i kofferten hadde vi med oss ferdig pinnekjøtt som vi overrasket min svigerdatter med søndag kveld. Hun må dessverre jobbe i julen, så når ikke hun kan komme til julen så tok vi liksåodt julen med til henne. Så søndag kveld hadde vi en liten miniatyrjulaften med pakke og pinnekjøtt. (Bare pakke til henne altså) 


Nå hadde jeg bare med det lille kameraet til London og jeg er redd det ikke ble tatt så veldig mange bilder, men over kan dere se litt julestemning fra Covent Garden pluss Londons eldste varehus som heter Liberty.
Det ble litt juleshopping på julemarkedet på South Bank, men hva vi kjøpte kan jeg jo ikke røpe, men det var litt spesielle ting som vi begge falt for. Her i familien har vi jo bare sønner, hele 4 tilsammen, og å kjøpe julegaver til voksne gutter er ikke alltid enkelt, men i år tror vi at vi har lykkes ganske bra.

I England har det også vært en mild høst i år, noe som tydelig kunne sees i St James Park, der sto både primula og kirsebærtrær i full blomst. Snakk om kontrast da, vår møter høst. Det ene treet blomstrer og det andre feller de siste bladene. 

Og like ved i Hyde Park var det stort julemarked med tivoli og salgsboder, der var det nisser, pirater og skjeletter i skjønn forening. Til og med litt julesnø falt da vi kom inn i parken, men den var dessverre heldigvis falsk. Ristede kastanjer og mulled wine (som er en slags gløgg) ble solgt fra utallige boder rundt på markedene. Kastanjene kan de ha for meg, men mulled wine varmet godt i kulden. 

Det ble litt viderverdigheter på vei hjem, det å reise fra London mist i rushtiden på morgenen er ikke å anbefale. Vi hadde litt panikk en liten stund og trodde vi ikke kom til å nå flyet, men det gikk heldigvis greit. Noen ganger tror jeg at vi ikke helt har hodet med oss for vi hadde pakket en flaske med kinesisk vin (som egentlig er brennevin og har en alkoholprosent på 52) som var en gave til oss fra min svigerdatters foreldre i håndbagasjen. Rett før sikkerhetskontrolen kom vi på at det ikke var så lurt, så da fikk vi i siste liten løpt ned og sjekket inn et kolli bagasje til.

Vi kom hjem til snø og storm og til flere episoder av Nissene over skog og hei som vi hadde tatt opp. Så gjenstår det å se når julepyntingsånden kommer over meg, håper den dukker opp i løpet av helgen.

Ha en riktig fin 3 adventshelg.



fredag 2. desember 2011

Hjertelig jul

Adventsmoduset er fremdeles på vent her i huset, fryktelig lite har skjedd her siden sist jeg blogget. Føler det går litt på tomgang for tiden, jeg har egentlig tusen ting jeg kunne gjort, men for meg er det slik at når jeg har for god tid så får jeg ikke gjort noen ting som helst. Noen som kjenner seg igjen??? Nå kjenner jeg at det skal bli veldig godt å komme i jobb igjen, til og med det å stå opp tidlig gleder jeg meg (nesten) til, og ikke minst gleder jeg meg til fredagsfølelsen. 

Nå havner jeg visst helt på viddene her for jeg skulle egentlig bare fortelle litt om en pakke jeg fikk i posten i går. 

Og det er her det hjertelige kommer inn i bildet, for det jeg fikk i posten var nemlig to herlige barkhjerter fra skjønne Janne med bloggen  Jannes kreative verden. Jeg syntes disse hjertene var så søte at jeg spurte Janne om det gikk an å få kjøpe et av henne, men det fikk jeg ikke,  isteden fikk jeg to i posten som gave. Man blir jo helt overveldet av slik hjertelig gavmildhet, tusen, tusen takk skjønne, kreative Janne. Nå var det meningen i dag at jeg skulle ta bilder av dem jeg fikk i posten, men så hadde det seg slik at en venninne ville ha meg med til IKEA så da gikk dagen. Derfor har jeg tjuvlånt bilde av Janne.

Som sagt har jeg vært på IKEA i dag og ikke bare det, jeg har vært på øyeundersøkelse hos Memira, så nå er time bestilt til å få "nye" øyne allerede i januar. Dessuten ringte de fra et bemanningsbyrå i dag og spurte om de kunne foreslå meg som kandidat for en jobb. Så kanskje det skjer noe med den saken snart.

Men først skal vi noen dager til London, det gleder jeg meg til, regner med det blir besøk på et julemarked eller to, har aldri vært i London i desember før så det blir spesielt. Noen som vet om et julemarked man bare MÅ få med seg??? 

En riktig hjertelig god adventshelg til alle som måtte titte innom. 

PS: Det blir en Give away når jeg er tilbake fra London,jeg har fått en kjempefin gevinst fra Marianne i Everyday Moments. Marianne har også en helt nystartet blogg som dere kan finne HER