fredag 9. desember 2011

Londonadvent

Årets adventstur unnagjort. London hilste oss med sol og kaldt vær, må si det var deilig å slippe unna regn og storm noen dager. Med oss i kofferten hadde vi med oss ferdig pinnekjøtt som vi overrasket min svigerdatter med søndag kveld. Hun må dessverre jobbe i julen, så når ikke hun kan komme til julen så tok vi liksåodt julen med til henne. Så søndag kveld hadde vi en liten miniatyrjulaften med pakke og pinnekjøtt. (Bare pakke til henne altså) 


Nå hadde jeg bare med det lille kameraet til London og jeg er redd det ikke ble tatt så veldig mange bilder, men over kan dere se litt julestemning fra Covent Garden pluss Londons eldste varehus som heter Liberty.
Det ble litt juleshopping på julemarkedet på South Bank, men hva vi kjøpte kan jeg jo ikke røpe, men det var litt spesielle ting som vi begge falt for. Her i familien har vi jo bare sønner, hele 4 tilsammen, og å kjøpe julegaver til voksne gutter er ikke alltid enkelt, men i år tror vi at vi har lykkes ganske bra.

I England har det også vært en mild høst i år, noe som tydelig kunne sees i St James Park, der sto både primula og kirsebærtrær i full blomst. Snakk om kontrast da, vår møter høst. Det ene treet blomstrer og det andre feller de siste bladene. 

Og like ved i Hyde Park var det stort julemarked med tivoli og salgsboder, der var det nisser, pirater og skjeletter i skjønn forening. Til og med litt julesnø falt da vi kom inn i parken, men den var dessverre heldigvis falsk. Ristede kastanjer og mulled wine (som er en slags gløgg) ble solgt fra utallige boder rundt på markedene. Kastanjene kan de ha for meg, men mulled wine varmet godt i kulden. 

Det ble litt viderverdigheter på vei hjem, det å reise fra London mist i rushtiden på morgenen er ikke å anbefale. Vi hadde litt panikk en liten stund og trodde vi ikke kom til å nå flyet, men det gikk heldigvis greit. Noen ganger tror jeg at vi ikke helt har hodet med oss for vi hadde pakket en flaske med kinesisk vin (som egentlig er brennevin og har en alkoholprosent på 52) som var en gave til oss fra min svigerdatters foreldre i håndbagasjen. Rett før sikkerhetskontrolen kom vi på at det ikke var så lurt, så da fikk vi i siste liten løpt ned og sjekket inn et kolli bagasje til.

Vi kom hjem til snø og storm og til flere episoder av Nissene over skog og hei som vi hadde tatt opp. Så gjenstår det å se når julepyntingsånden kommer over meg, håper den dukker opp i løpet av helgen.

Ha en riktig fin 3 adventshelg.6 kommentarer:

 1. Det hørtes koselig ut:)) Tenker svigerdatter satt pris på det :))
  Velkommen tilbake :)

  Bente

  SvarSlett
 2. Likte bilde der vår møter høst. :)
  London er en flott by i adventstiden.
  Klem

  SvarSlett
 3. Tenker du har hatt noen flotte dager Kari :o)
  Så spesielt med trærne da...et merkelig syn sikkert!!

  Ønsker deg en fin helg
  Klem!!

  SvarSlett
 4. Ja London er virkelig en pen by i førjulstiden! Håper dere har kost dere! :)

  SvarSlett
 5. så spennende og flott! aldri vært i London på denne årstiden! (men skummelt at naturen roter og at kirsebærtrea blomtrer)
  vi maler fordi vi skal selge huset i januar, nå er det kun trappegangen så er vi ferdig før jul:) kose deg i førjulstida, klem fra magny

  SvarSlett