søndag 25. september 2011

Snuoperasjon i stuen

Etter jeg og min venninne ommøblerte stuen så har det vært noe som har skurret, jeg vet jeg har nevnt det før HER. Jeg følte reolen kræsjet med skuvsengen og så ble det litt trangt mellom toseteren og skuvsengen. Ommøbleringen har stått på listen i over en måned nå og i dag ble det endelig gjort. Selve ommøbleringen tar jo ikke så mye tid, men herlighet så lang tid det tar å tømme skapene før flyttingen kan foretas.

Reolen har fått plass der det brune eikeskapet sto, nå føler jeg den er på riktig plass. Det blir liksom en lang linje på den veggen nå og reolen blir ikke så fremtredende.

Skuvsengen har fått plassen der reolen sto, det er en endevegg og der kommer den ikke i konflikt med noen andre møbler. Nå ble det mer luft i stuen. Heldigvis var det veldig mye enklere å flytte skuvsengen denne gangen. HER kan dere lese om våre viderverdigheter sist vi flyttet den. Ser dere kofferten under skuvsengen??  Den tilhørte han som eide skuvsengen, vet dere han sov i skuvesengen til han var nesten 100.
Over skuvsengen har vi planer om en bildevegg, så i dag har jeg rotet fram gamle bilder og rammer som jeg har lagt ut på gulvet slik jeg skal henge dem opp på veggen, (det blir ikke før i morgen, kan ikke hamre og bråke på en søndag når man bor i blokk). Her ligger det gamle speilet etter mine besteforeldre også, planen var å ha den over skuvsengen også, men nå tror jeg at jeg har skiftet mening. 
Rammene er fra litt ymse prestegjeld, de har kun en ting til felles de har alle svart og gull  i seg. Jeg tror det kan funke, nå må vi få tak i noen bilder fra min kjæres familie til å ha i de tomme rammene.Foreløpig har vi kun ett bilde fra hans side, den søte lille gutten dere ser i midten er min kjære på sin mors arm.

Eikeskapet som mine foreldre kjøpte da de giftet seg har nå kommet på den veggen skuvesengen sto. Dette skapet skal aldri males, iallefall ikke i min tid. Den gamle symaskinen er et av de få bruktkjøp vi har gjort, nesten alt det andre gamle vi har er ting som vi har med oss og som vi har et forhold til. Lysestakene på skapet er messinglystaker som har fått en omgang med spraymaling.

Nå er det kun en ting jeg føler skurrer og det er speilet over sofaen, men nå tror jeg at jeg har funnet løsningen på det også. Speilet skal flyttes over eikeskapet, (det hang over det i utgangspunktet, den gang skapet sto der sofaen er nå) Over sofaen tenker jeg å ha det gamle speilet etter mine besteforeldre pluss et par bildelister fra Ikea som jeg har tenkt å male i samme farge som reolen. Det håper jeg blir bra. 
Hva tror dere?? 

Snart slutt på denne uken, Kinaturen nærmer seg med stormskritt, håper bare vi får visumet i tide. 
Ha en flott nye uke, tør vi håpe på litt sol???7 kommentarer:

 1. Så koselig stue dere har !
  Som regel så tar det litt tid før møblene "faller på plass" der de passer best.
  Den sjenken er SÅ nydelig !!!
  Det så kjempekjekt ut å være på kurs forresten. For en plass :)!
  Klem :)

  SvarSlett
 2. Den skuvsengen er så utrolig fin og du har pyntet i den så fint også! Tror det blir veldig bra i stuen! Jeg har en giveaway som du kanskje vil være med på? Jeg skal dele ut 1000 kr i gavekort! Det eneste man trenger å gjøre er å linke til sponsoren i et (gammelt) innlegg. :)) Jeg har avslørt incidenten nå også så velkommen til meg! ;)

  SvarSlett
 3. Flink du har vært!
  Bilde oppsettingen og et speil,- det ser nydelig ut!

  Ser kjempekoselig ut i stuen din.
  Du spør om spelilet over sjenken..
  jeg tror det er litt for "stramt" til den sjenken.
  Kan evt. myke det opp litt, ved å lage deg en liten,smal og oval(dette fordi speilet er avlangt)krans av bjørk og henge på på toppen av speilet?:)
  Det vil ta opp fargen i sjenken også..

  Klem fra Annelærerinne, hihihi;)

  SvarSlett
 4. No ble det jo perfekt :))
  Seksjonen ble bare sååå fin !
  Kjekt når alt kommer på plass,nå kan du bare nyyyte allt du/dere har gjort :)

  Klem ♥

  SvarSlett
 5. Så fint du har fått det. :)
  Så mange vakre rammer du har, og den sjenken er utrolig flott :)
  Ha en fin kveld videre.
  Klem

  SvarSlett
 6. Koselig stue. Elsker å ommøblere, men det kan ta helt pusten fra en fordi det følger så mye med; f.eks flytting av lamper og bilder på veggene. Så når det er gjort, spør en hvorfor har vi ikke hatt det slik før:-)
  Koselig seng!!! Og skjenk!
  Ha en fin onsdag!Klem:-)

  SvarSlett
 7. Åh du har mange fine møbler du!!
  Ser så greit ut med ommøbleringen!

  Ha en fortsatt fin onsdag :O)

  SvarSlett