onsdag 14. september 2011

En liten oppsummering

Måtte bare vise dere kjøkkenet en gang til, fikk tatt et par bilder i dag med bedre lys som yter kjøkkenet større rettferdighet. Ting tar tid synes vi har holdt på med kjøkkenet i all evighet. Jeg begynte på det i mars, samme dag som vi begynte på gjesterommet. Galskap selvfølgelig, spesielt siden dette var før vi flyttet sammen og bare hadde enkelte helger å jobbe på. Vi fartet land og strand rundt på vårparten, pluss at vi hadde et stort hus på Voss som skulle tømmes og vaskes ned, så det sa seg jo selv at det kom til å gå trått med kjøkkenet. Men så var det jo bare det at jeg hadde fått mer enn nok av bonderøde vegger og siden jeg hadde en treliter med lys grå maling stående igjen etter jeg malte soverommet for noen år siden ja så satte jeg igang med å male veggene.
Overskapene ble også malt ganske tidlig i prosessen, og slik sto kjøkkenet lenge uten at mer ble gjort. Dørene og skuffefrontene til underskapene hadde vi egentlig tenkt å levere inn til lakkering, men siden vi fikk nytt kjøkkenbord så fant jeg ut at jeg kunne bruke det gamle til malebord. Det var egentlig genialt for da har man riktig arbeidshøyde og slipper å ha dørene liggende strødd utover gulvet. Vi sparte en del kroner på det, men det var en lang prosess med tre strøk både på forside og bakside.
Dette har vi gjort på kjøkkenet: 
Malt veggene, 2 strøk med lys grå S 2000-N 
Malt kjøkkeninnredningen i Skyggeblå
Boret opp lekter i taket til å feste takpanel i  
(en skikkelig drittjobb)
Lagt nytt tak, vi valgte ferdigmalt huntonit panel.
Lagt nye taklister og vinduslister
Lagt nye fliser
Malt kjøkkenstolene opp til flere ganger med kalkmaling
(ting blir ikke alltid som man planlegger, de endte opp i fargen Cloudy concrete)
Malt veggene 3 strøk i fargen Letthet
(det er lov å ombestemme seg ikke sant?)
Dessuten har vi fått nytt (gammelt) kjøkkenbord og ny (gammel) skjenk
Her er en lite titt inn i de åpne overskapene. Synes min mor sitt fine gamle kaffeservise passet så godt til det nye kjøkkenet. Norgesglassene og andre oppbevaringsglass har fått en en hylle for seg.

Synes også disse gamle fergekoppene er artige å ha, det var litt mer standsmessig før med stentøyskopper med den Norske løven på.Vi har 4 kopper og 2 fat, hvem som har rappet dem fra fergen vet jeg ikke,men det er ikke meg.

Og så har jeg kanskje fått fatt i en pyntehåndklehylle, jeg skal se på den på fredag. Jeg satt inn en annonse på Finn og fikk napp ganske fort. Finn er rett og slett genialt. 

Det er ennå en ukes tid igjen til trekning av Give away, og responsen har vært over all forventning. Min lille blogg har fått ca 25 nye følgere, velkommen skal dere være alle sammen. :) Om flere prøve vinnerlykken så er det link oppe til høyre.

Klem fra Kari7 kommentarer:

 1. Jeg har fått mailen! Tusen takk, kjempebra med nærbilder når vi skal velge fliser! :) Kjøkkenet har blitt så utrolig koselig og landlig. For en jobb! Kjempefine detaljer også som kransen på muren f. eks. :))

  SvarSlett
 2. Så fint og personlig kjøkken!:) Ordentlig lekkert!

  SvarSlett
 3. Kjøkkenet har blitt helt fantastisk!

  SvarSlett
 4. Dere har jobbet som helter syns jeg !:)
  Kjekt du har bloggen å kan vise praktverket !

  Klem ♥♥

  SvarSlett
 5. Så gøy!
  Du har fått et lekkert kjøkken!
  Den fargen( skygegblå) ser nydelig ut!

  Klem,klem.

  SvarSlett
 6. Kjøkkenet ditt er helt supert, altså.
  Jeg liker veldig godt flisene.....er de litt " ruglete" ?
  Svigersønnen min driver en Modenabutikk, så vi får nok en god avtale, tenker jeg... ;)
  Den åpne hyller er også veldig fin.
  Gratulerer med mange nye følgere. Kjempegøy !
  Ha en fin kveld. Lykke til med svømmingen , forresten. Du er tøff!
  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 7. Så utrolig vakkert kjøkken du har!!!

  SvarSlett