søndag 18. september 2011

Kort og godt

Dette har vært en forunderlig uke, veldig sosial, full av overraskelser og forviklinger. Det har også vært en morsom, lærerik og kreativ uke. Overrakelsene og forviklingene tror jeg at jeg får komme tilbake til, i dag skal jeg bare kort og godt vise dere kortet jeg laget etter å ha vært på kortkurs på Everyday Moments. 
Jeg har skrevet om Everyday Moments før. Det er min niese Marianne som eier denne nystartete butikken på Askøy utenfor Bergen. Hun bodde mange år i USA og ble hektet på Scrapbooking. Hun flyttet tilbake til Norge for et par år siden og nå har hun laget sin egen arbeidsplass, jeg er så stolt av den jenten. Everyday Moments er blitt en flott butikk med mest vekt på hobbyprodukter, men også litt interiør. Dere kan lese mer om butikken HER og HER.
Marianne har scrapbooking og annet håndarbeid som lidenskap, hun er nok genetisk disponert for det for hun har en bestemor som var helt fantastisk dyktig med alt som het håndarbeide.  Da Marianne var liten kunne hun sitte i timesvis hos bestemoren med et strikkepinner og garn eller med nål og tråd. Og besemoren delte villig vekk kunnskapene sine med den ivrige, lille jenten. Nå er det Marianne som deler sine kunnskaper med andre. I butikken har hun et lite kurslokale hvor hun holder diverse kurser. Jeg var på kurs på torsdag og lærte å lage kort, sammen med 8-10 andre damer.
På kurset laget vi et sommerfuglkort i blått, dessverre kunne jeg ikke ta kortet med meg fordi jeg hadde tatt på glitterlim som ikke rakk å tørke før jeg skulle ta bussen hjem. Det kortet står igjen ute i butikken enn så lenge. Over ser dere materialene vi brukte til dette kortet, det mangler bare en sommerfugl. Kurset ble ledet av Carol som opprinnelig er engelsk, hun er ansatt i butikken og er om mulig ennå mer lidenskapelig interessert i kortlaging enn Marianne.

Etter kurset var det bare å handle med seg det hjertet begjærte av materialer til å lage flere kort. 
Og da jeg kom hjem fra kurset sent om kvelden satte jeg meg ned å laget et plommekort.
Jeg er kjempestolt over resultatet, litt skjevt og skakt er det, men det er mitt første kort laget helt på egenhånd med materialer jeg selv har plukket ut. En ting er sikkert at det ga mersmak og jeg kommer nok til å lage mange flere kort og helt sikkert også til å ta flere kurs og lære å lage andre ting av papir. Det er mange spennende kurs på plakaten, bl.a kan man i oktober lære å lage vintage tags og håndlagde album.


Så om du bor i Bergensområdet og har lyst å lære scrapbooking, kortlaging osv så er det bare å melde seg på kurs. 

Om du ikke har meldt deg på Give away så har du fremdeles muligheten. Trekning er 20 september. Link finner du oppe til høyre. 

Ønsker alle en kreativ ny uke, nå skal jeg ut å lage et kort. :)

4 kommentarer:

 1. Dette hørtes artig ut,
  og kortet var kjempe fint. :)
  Desverre bor jeg ikke i nærheten av Bergen,
  ( bare elsker den byen, tross regn og ruskevær. )
  så jeg får bare glede meg over det du viser. :)
  Ha en fin søndag videre. :)
  Klem

  SvarSlett
 2. Nydelig kort du hadde laget. Er bitt av kortbasillen sjøl, å det er veldig mye fint man kan lage.
  Fin søndag videre til deg..
  Klem Anne Lise

  SvarSlett
 3. Så flott kort du har laget.
  Du har det nok i deg, du også!
  Nydelige farger du har valgt.
  Gleder meg til å se mer av dette.....
  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 4. Spennende uke du har hatt :)
  Kortet var kjempefint ,det er bare å fortsette å produsere :)

  Klem Bente

  SvarSlett