torsdag 19. januar 2012

Rom for rom. Del 1 Gangen

Tenkte jeg skulle lage en liten rom for rom serie, flere nye følgere og lesere har kommet til etterhvert. Det er så moro. Nå er det er ikke alle som gidder eller har tid til å bla seg bakover i bloggen,så derfor fant jeg ut at det kunne være en god idé. Jeg begynner med gangen, hva er vel mer naturlig, gangen er tross alt det første man kommer inn i. Førsteinntrykk er viktig. Ikke så veldig lett  å fotografere der, selv om det er midt på dagen så er det ganske mørkt ute og det er heller ingen vinduer i gangen.

Gangen vår er ikke store biten, men den sier litt om oss. I gangen er det ting fra syv prestegjeld, man kan si mye om gangen vår, men spesielt kjedelig er den ikke. 

Det første man ser når man kommer inn døren er min mormors gamle anretning. Et gammelt praktmøbel som sto i mormors og bestefars stue. Inni skapene på denne oppbevarte de lekene som vi barnebarna (20 i tallet) kunne leke med. I skuffen hadde bestefar sine furnålsdrops, som ingen av oss barnebarna likte, men som vi spiste likevel for å glede bestefar. Anretningen bodde en del år i Oslo hos min tante, men da hun døde kom den på mystisk vis hit. (Eller så veldig mystisk var det ikke, en av mine mange kusiner kjørte over fjellet for å hente denne og noen andre møbler hun skulle ha)På bildet til venstre ser dere skoskapet mitt som er innebygget i veggen, veldig praktisk. Da jeg pusset opp gangen for en del år siden fikk jeg ny skapdør til det og en nisje over med lys i. Døren til badet er rett frem på bildet til høyre, burde nok fått et skilt eller et veggord på den døren.

 I gangen har vi også samlet noen gamle skatter som var med på flyttelasset da min kjære flyttet inn hit i fjor. Den lille kjøpmannsdisken er en ekte kjøpmannsdisk, den hadde tydeligvis vært i en jernvarebutikk for den var full i alle slags spiker, skruer og beslag. Vi reddet den opp fra kjelleren, tømte den, vasket den og fikk pusset alle knottene som viste seg å være av kobber. Vi kunne nok oppbevart mye i denne, men skuffene er litt kranglete og ikke så gode å få igjen, så den er nok mest til pynt.Stolen som står der er en gammel stol som sto på stølen i Myrkdalen. Dere kan lese mer om den HER Det flotte brettet er også en gammel bondeantikvitet som min kjære tok med på flyttelasset fra Voss. Vet ikke helt hva det har blitt brukt til, men regner med det er et skjærebrett av noe slag, baksiden er uten utskjæringer. Sekken og skistavene kommer fra min mors kjeller.


Hyllen er helt ny, kjøpt på Living, her henger de sjalene jeg bruker mest og i kurvene er det votter og luer. Jeg har laget tags med barnebilder av meg på mine kurver og skal lage tags med barnebilder av min kjære også på hans. Den grå boksen på toppen er helt nyinnkjøpt, den fant jeg på Nille, den rommer ennå flere votter, luer og sjal. Nå har vi jo ikke akkurat hatt bruk for slikt hittil i vinter, men i dag snør det faktisk så kanskje vi får tatt det i bruk. De mest observante av dere vil kanskje se at et av sjalene er fra Beck Søndergaard.

Hva jeg kunne tenkt meg å gjort i gangen: 
Revet den gamle glassfiberstrien som er så stygg flere steder og fått nye slette vegger. 
Malt ytterdøren på innsiden, pr i dag er den i en ganske heftig blåfarge.
Fått et nytt bilde over den gamle anretningen, kanskje et med skrift på. 
Fått et skilt eller veggord opp på baderomsdøren.  
Ingenting av det haster, vi kan leve med gangen som den er lenge ennå.

Ja slik ser det ut i gangen her hos oss i 8 etage. Hva som blir neste rom ut har jeg ikke helt bestemt meg for ennå. Elle melle.... Eller kanskje dere kan velge for meg.  Hvilket rom ønsker du å se??? 

Ha en fortsatt flott torsdag alle sammen. 


11 kommentarer:

 1. En kjempekoselig gang du har Kari!
  så fine og personlige saker som du har fremme til pynt!!
  Her må det være kjekt å trå over dørstokken :o)

  Klem fra meg!

  SvarSlett
 2. Du har det kjempefint i gangen.
  Flotte saker med sjel :)
  Likte godt den hyllen fra Living, hadde passet fint her hos meg.
  Ha en fin kveld, klem :)

  SvarSlett
 3. Kjempestilig! Så gøy med så flotte gamle møbler og særlig at de har litt historie også. Ha en fin kveld
  klem Hege

  SvarSlett
 4. Koselig gang med masse personloghet. :-)
  Ha en fin kveld :-) Anita

  SvarSlett
 5. Syns det var lurt med en serie ifra bloggen din :))
  Koselig og personlig gang ♥

  Klem

  SvarSlett
 6. Kjempegøy med en serie der vi kan se alle deres rom! Gangen er så personlig og fin og det er så gøy å høre alle historiene! Og du skriver så artig "ting fra syv prestegjeld" haha! Ser frem til fortsettelsen! Foreslår at du viser oss et rom vi ikke har sett før, kanskje badet eller noe annet morsomt. ;)

  SvarSlett
 7. Kjempekoselig gang, med mange flotte skatter. :)
  Gleder meg til å se resten av serien.
  Du har jo så flott kjøken, så litt kjøkkenbilder velger jeg ;)
  Klem

  SvarSlett
 8. mange godbiter her, flotet skatetr!
  ha en superduper helg, klemklem

  SvarSlett
 9. såå koselig du har det,liker godt blandingen av nytt og gammelt:-)

  SvarSlett
 10. Nydelig gang, og såå mange vakre detaljer!
  Helt nydelig :-))

  Ha en fin helg, vennen!

  Klemmer

  SvarSlett
 11. Så mange fine ting du har i gangen din!
  Kjøpmannsdisken og stolen var nydelig- pluss alt det andre- så fine skjerf..LIKER
  Artig med runde rundt om i huset ditt - gleder meg til å se:)
  Klem og god helg;)

  SvarSlett