onsdag 25. januar 2012

Jeg sitter her på berget, jeg har solbriller på

Nå tror dere kanskje jeg er i sydligere strøk, ingenting er vel fjernere fra sannheten. Ute blåser det og mulig det regner også, jeg vet ikke helt. Foran meg på bordet står en kopp deilig, varm sjokolade og her sitter jeg da med solbriller på. Hvorfor?? Jo fordi jeg i går var igjennom en RLE operasjon, jeg fikk skiftet linsene på begge øyne. Ja man kan vel egentlig si jeg fikk nye øyne. 

Man kan vel nesten si at øynene mine går en ny vår i møte. Jeg må si jeg var rimelig nervøs da jeg stilte opp til operasjon i går, livredd for at det skulle gjøre vondt og for at det skulle gå gal. Dere vet alle de tankene man kan tenke, skikkelig krisemaksimering. Da jeg kom til øyeklinikken fikk jeg en valium og noen andre tabeletter pluss at øynene ble dryppet med noen dråper som gjorde pupillene store som tinntallerkner. Allerede før jeg gikk inn til operasjon så jeg ganske tåkete og var ganske salig sånn ellers. Valium er ganske genialt igrunn, det er første gang jeg har fått det så jeg var overrasket over virkningen.Jeg ble dekket med et sterilt klede og fikk lokalbedøvende dråper på øynene. Selve operasjonen var unnagjort på ca et kvarter, jeg kjente overhodet ingenting, jeg lå der og så opp på et lys. En gang på hvert øye var det akkurat som det flimret litt, jeg antar det var da de tok bort de gamle linsene.

Allerede nå kan jeg lese uten briller, men avstandssynet mitt er ganske slørete. Dette er noe som forhåpentligvis går fort over, i verste fall må det korrigeres med en laseroperasjon om noen  måneder. I går var det store glorier rundt alle lyskilder, det er borte i dag. Det er en del forhåndsregler jeg må følge en stund fremover. Jeg må dryppe øynene 3 ganger daglig med antibiotika. Jeg må ikke få vann i øynene de første dagene, dvs det blir dårlig med hårvask.Heller ikke må jeg bruke noen form for øyesminke den første uken. Jeg skal ikke trene den første uken (noe som ikke er noe problem siden jeg ikke har trent på en halv evighet), vannsport må jeg unngå i to uker (heller ikke noe problem siden jeg har blitt allergisk mot klor). Jeg må også gå med solbriller, en periode, øynene er ganske lysømfintlige. Så derfor sitter jeg altså her med solbriller på. Heldigvis skal jeg ikke på jobb igjen før på mandag, kan være godt å ha en skikkelig restitusjonstid. I dag ha jeg vært veldig trøtt, faktisk sov jeg til ett og har stort sett lagt på sofaen siden.

Satser på jeg ser som en ørn om noen dager, da blir det fortsettelse av Rom for rom serien.

Ønsker dere alle en fortsatt flott uke, med eller uten solbriller på.

 


13 kommentarer:

 1. God bedring til deg og godt at det gikk så bra......godt å slippe brillene eller linser.

  Koselige bilder hos deg.
  Tusen takk for hyggelig hilsen ...setter stor pris på den.

  Fine dager til deg

  Klem

  SvarSlett
 2. Å gubban Thorsen hva skummelt! Jeg har tenkt på øyeoperasjon siden jeg bruker linser og briller dag ut og dag inn men jeg tror ikke jeg hadde turt. Du var modig!! Utrolig at det ikke merktes mer enn det lille og at det kun tok et kvarter. Håper du får syn som en ørn nå det fortjener du! :)

  SvarSlett
 3. Å... søteste Kari!
  Tenk at du har gjort det - så flott!!
  Ønsker deg masse god bedring.
  Jeg hadde time til vurdering men måtte dessverre avbestille. Skal bestille på nytt. Nå om kvelden ser jeg så dårlig til og med med linser.Utrolig beroligende å høre deg beskrive hvordan det foregikk!

  GOD klem fra meg Kari!

  SvarSlett
 4. Godt å høre at det har gått bra!
  Kan skjønne at du var nervøs...hadde nok tenkt på alt mulig jeg også!
  Har en bror til jeg som vurderer operasjonen...hn må inn til vurdering først :o)

  God bedring Kari

  p.s. sitter å venter på at gullungen skal ha mat.....det blir sene kvelder!!

  SvarSlett
 5. God morgen. Så spennende da, håper synet ditt blir helt bra! :) Hadde nok vært ganske nervøs før en slik operasjon, jeg også :) Du får ta på deg svømmebriller når du skal vaske håret ;) Ha en flott dag :)

  SvarSlett
 6. Hei på deg.
  Godt å høre at det gikk bra, skjønner veldig godt at du var nervøs.., mange rare tanker i en sådan situasjon.
  Ønsker deg riktig god bedring!!!
  Klem, Monica

  SvarSlett
 7. vakre bilder! håper det går bra med deg, tillykke med "nye øyne"
  klemmagny

  SvarSlett
 8. Godt å høre at alt gikk bra! Håper alt ordner seg så du slipper flere operasjoner.
  Ønsker deg god bedring - du er nok skikkelig kul du nå med solbriller ;)
  Ha en fin dag videre :)

  SvarSlett
 9. Godt det gikk fint! Lykke til videre! Klem

  SvarSlett
 10. God bedring til deg ♥
  Vet du, du var en av de første som la deg til følger på bloggen min :)
  Så hyggelig med alle kommentarene du legger igjen ♥

  God helg og klem til deg Kari

  SvarSlett
 11. Hei på deg=)!!
  Så godt å høre at alt gikk bra=)!! Skjønner du var nervøs...jeg hadde sikkert trengt opp til flere valium skulle jeg gjort noe slik;)!! Fortsatt god bedring og kos deg med solbriller på!!

  God helg!
  Klemmer!

  SvarSlett
 12. Godt at det gikk fint! God bedring!
  Takk for tipsene om bordet! enda ikke helt sikker på hva jeg skal gjøre..
  ha en fin helg!
  klem Hege

  SvarSlett
 13. åhh - jeg kjente det kriblet ned igjennom benene! Så modig du er!!!!

  God bedring og gratulerer med nye øyner med ørneblikk!!

  SvarSlett