søndag 24. februar 2013

Våren på besøk

Her vest har vi opplevd et par virkelig flotte dager i det siste. Solen har skint fra skyfri himmel og gradestokken har krøpet opp til ca 8-9 grader. I dag var det på med solkrem og solbriller og så tok jeg strikketøyet med ut i solveggen mens pinnekjøttet sto og duftet liflig inne.
Skal si solen varmet, jeg tok på en Bergans ulljakke,men det ble for varmt så den kom fort av. 
Jeg har strikket en del kluter i det siste, synes det er litt greit med slike prosjekter som blir ferdig på 1,2,3 og så begynner man på nytt med helt ny farge og et nytt mønster. 
Her er forresten putene jeg sydde på kurset hos Anne på landet. Jeg var på Stoff og stil igjen i går (hadde med støttekontakt denne gang) og fikk kjøpt knapper så nå er de endelig ferdige. De ble ikke helt som de skulle, det ble en del kløning med fotoverføringspapiret som skulle strykes over på stoffet, men nå har jeg lært hvordan det gjøres. (Det hjelper på å lese bruksanvisningen altså) Egentlig skulle teksten være like stor på begge, men sik som jeg klønte med det papiret så hadde jeg rett og slett ikke nok papir til det, så da ble det slik det ble.  Jeg anser disse som et prøveprosjekt så skal jeg lage dem akkurat slik de bør være en annen gang. Hva som står på dem?? På den ene står det: "Det gjør ikke noe om det regner ute. " og på den andre "Så lenge ditt hode er på min pute". Teksten er av vår store poet Odd Børrezen. 

En kopp te smakte godt i solveggen og påskeliljene og sviblene strutter av velvære. Hmmm kanskje jeg burde ta dem inn om natten, eller tåler de litt frost?
Nå lurer jeg på hva som kommer opp her. 
Ahhh en virkelig herlig dag i solen, skulle ønske jeg kunne hatt vinterferie for det er meldt noen fine dager framover.

Vinterferie eller ikke, jeg ønsker alle en strålende fin ny uke. Tenk siste uken i februar, våren står virkelig for døren nå. 

Klem fra Kari

onsdag 20. februar 2013

Måtte bare

Ja nå måtte jeg bare, er faktisk litt stolt av meg selv akkurat nå. I kveld tok jeg saks og stoff i egne hender og sydde en pute helt alene. Ikke helt den store kvaliteten på bildene, men som sagt jeg måtte bare.

På søndag var jeg og et par andre på putekurs hos den fabelaktige Anne på landet og jammen var det både morsomt og lærerikt. Jeg laget to puter til soverommet, men de får dere ikke se. De er ikke helt ferdige ennå for jeg mangler noen knapper, mangler innerpute også forresten for jeg sydde putetrekk til puter på 50 x 70 og så har jeg bare 50 x 60 puter. De jeg sydde på kurset er helt annerledes enn den jeg sydde helt på egenhånd i kveld. 
Se jeg har klart å felle inn et annet stoff også, må si jeg hadde ikke så stor tro da jeg satte i gang, visse ikke helt hvordan jeg skulle gripe det an. Har jo aldri felt inn stoff før jeg, men fulgte sånn halvveis med da Liven laget den fine puten sin på kurset. 
Beklager bildekvaliteten altså, jeg har verken stylet eller redigert, men jeg måtte altså bare...... 

Ha en strålende flott ny uke. 

Klem fra den nybakte putesyersken.

Gu så stolt jeg er. Takk Anne på landet


lørdag 16. februar 2013

Som en fisk på land

Må bare innrømme det, jeg er over 50 år og har knapt satt mine bein i en stoffbutikk før. Så det var en ny opplevelse for meg å skulle kjøpe stoff på Stoff og Stil i dag. Snakk om å føle seg som en fisk på land. Nå er butikker generelt ikke helt det store for tiden, synet mitt er ennå ikke noe særlig å skryte av. Spesielt ikke inne i butikker og sentere, der legger det seg akkurat som en hinne over øyenene og jeg føler jeg vaser rundt i skoddeimen. Hensikten med mitt besøk på dette eldoradoet for sykyndige var å finne stoff til to puter som jeg skal sy på putekurs hos fineste Anne på landet i morgen.

 Som dere kanskje skjønner så er ikke akkurat symaskinen og jeg bestevenner, selv om den har fulgt med meg i ca 30 år. Jeg gikk faktisk et sykurs for en mannsalder siden, da guttene mine var små. Da sydde jeg bukse og jakke til dem, og jammen en brokadevest til hver også, men det ble med det. Siden har symaskinen kun blitt brukt til å legge opp gardiner, men nå skal det bli andre boller for Anne skal lære meg å sy puter.
Men tilbake til mitt besøk på Stoff og Stil, jeg virret som sagt rundt som en halvblind høne med min kjære på slep. Han følte seg om mulig ennå mer som en fisk på land enn meg. Hvor vanskelig kan det egentlig være å finne stoff til to små puter?? Veldig vanskelig spør du meg, det var jo ca en million stoffer der i all slags farger og kvaliteter. Jeg endte til slutt opp med tre forskjellige stoffer som jeg da jeg kom hjem fant ut at ikke passet inn i fargene til noenting her hjemme. Jeg tror nok at neste gang jeg forviller meg ut til Stoff og Stil så må jeg ha med meg en støttekontakt.

Uansett, jeg gleder meg veldig til kurs i morgen, da skal jeg sitte rundt dette bordet sammen med et par andre damer som heller ikke er så vel bevandret i sykunsten. Må si jeg er veldig spent på resultatet.

Alle bilder lånt av Anne på landet.

Ha en fortsatt flott helg. 

Klem fra Kari


søndag 10. februar 2013

Om hud og hår

Det er morsdag og fastelaven, her kan det ikke meldes om hverken roser eller fastelavensboller. Derimot kan det meldes om Rosacea, som hører veldig fint ut, men som definitivt ikke er noe å trakte etter. Rosacea er en hudsykdom som rammer ganske mange og er en slags betennelstilstand i huden. Spesielt panne og kinn er utsatt. Jeg som alltid har hatt ferskenhud hadde ganske lenge gått å irritert meg over et parti i pannen som var rødt og irritert med kviselignende utslett. Etterhvert bredte det seg også utover på ene siden av nesen. Fryktelig irriterende og jeg ble helt avhengig av foundation, jeg som knapt brukte noen form for sminke annet enn til fest før. Jeg byttet hudpleieprodukter flere ganger, men ingenting hjalp, det ble vel heller bare verre. 

Da vi var på Las Palmas i julen fikk jeg det for meg at jeg skulle ta manikyr, det er jo slikt man gjerne gjør i syden for der er det jo så mye billigere. Like ved hotellet vårt var det en hudpleiesalong og jeg tok en tur inn dit for å få manikyr. Nå ble denne manikyren en selsom opplevelse, dyrt var det også og veldig uprofesjonelt utført. For å si det slik, jeg kunne gjort det bedre selv, og det de sa skulle koste 18 euro kostet plutselig 49 euro da jeg skulle betale. Salongen var også forferdelig rotete, skitten, ja direkte uapetittlig og hadde jeg vært litt tøffere av meg så hadde jeg snudd i døren. Men det var visst en mening med at jeg skulle inn der likevel, for damen som tok manikyr på meg hengte seg veldig opp i mitt røde utslett og fortalte meg at jeg hadde Rosacea. Da falt liksom puslebitene på plass. Da jeg kom hjem googlet jeg på nettet og fant ut at alt stemte, så akkurat der kunne nok damen sine saker.
Jeg var hos lege for noen uker siden, der ble mistanken bekreftet og jeg ble satt på en tremåneders antibiotikakur. Jippi liksom, to ganger for dagen skal jeg svelge en pille som er omtrent umulig å få ned. Ikke kan jeg ta den sammen med mat, så nå har jeg alarm på kl. 10.00 og kl. 20.00 hver dag slik at jeg skal huske å ta faenskapet. På toppen av det hele gjør pillene meg trøtt og uopplagt også.Antibiotikabehandlingen er forresten omstridt, det er slett ikke sikkert den hjelper i hele tatt, men jeg skal nå prøve disse 3 månende og se om det blir bedre.
 Jeg var også en tur til hudpleier. På Kjerstis Hudpleie i Bergen fikk jeg fantastisk god hjelp og gode råd. Jeg ble fortalt at når man har Rosacea er less more, peeling f.eks er bannlyst og kun den mildeste hudpleie bør brukes. Jeg ble sendt hjem med en stor flaske Ultracalming cleanser fra Dermalogica og en dagkrem i samme merke. Dessuten fikk jeg vite at også foundation gjorde vondt verre, noe jeg forresten hadde mistanke om fra før, men hva skal man gjøre da for å kamuflere rødheten??? De flinke damene der hadde svar på det også de, og jeg fikk grundig innføring i hvordan jeg skulle sminke meg med mineralsminke. Jeg gikk ut derfra noen tusen kroner fattigere, men med mye ny kunnskap om Rosacea. Og nå etter å ha brukt produktene i et par uker er jeg kjempefornøyd, huden er babymyk og sminkingen går som en lek. Selvfølgelig har jeg fremdeles røde partier i huden, men "kvisene" har forsvunnet. Mineralsminken dekker dessuten veldig godt uten at det ser unaturlig ut.

Så hvorfor skriver jeg om dette på en interiørblogg?? Jo fordi jeg vet at Rosacea er veldig utbredt, faktisk har 10% av befolkningen denne hudlidelsen i større eller mindre grad. Kanskje mine erfaringer kan hjelpe noen, bruker man feile produkter så gjør man bare vondt verre. Mye annet spiller også inn, sol, stress, mat, alkohol, faktisk en liste så lang som et vondt år. Jo mer kunnskap man har om Rosacea og hva man  reagerer på jo bedre er det. 

Nå ble det ikke skrevet så mye om hår i denne bloggposten da, men shampoo kan også gjøre vondt verre om man har Rosacea, så mild shampoo uten parabener er det beste. Jeg bruker Alvelands shampoosåpe, den er mild og god mot både hår og hodebunn. 

Ny uke, nye muligheter. Ha en flott ny uke alle sammen,

Klem fra Kari



torsdag 7. februar 2013

Ha det på badet, ennå en gang

Hvordan vi skal ha det på badet har vist seg å ikke være helt enkelt å finne ut av. På det området har jeg vist meg å være en skikkelig vinglepetrine, den ene dagen vil jeg ha det sånn og slik og den neste noe helt annet. Jeg har vært innom tanken på en gammel skjenk som baderomsmøbel, ja egentlig så fast bestemt på det at vi til og med kjøpte inn en gammel skjenk til formålet. Den skjenken står nå på altanen. Så tenkte jeg at jeg skulle ha et servantskap og et høyskap, utallige varianter har blitt vurdert opp og i mente, men uten at jeg helt fikk hjertebank av noen av variantene. Til slutt fant jeg ut at jeg egentlig ikke ville ha høyskap, men heller flere underskap satt sammen med benkeplate oppå.
Dette bildet som jeg fant på Pinterest har vært en stor inspirasjon, jeg synes det er sååå fint. Ganske lenge var det smal kjøkkeninnredning fra IKEA som var favoritten, faktisk mulig at det er det som er på bildet. Etter litt nærmere undersøkelse og en prat med min gamle arbeidsgiver innen VVS bransjen ble det forkastet pga det blir for smalt, det var ikke akkurat så lett å finne en vask som var smal nok. 
  Men nå tror jeg jammen jeg vet hvordan vi skal ha det på badet. Hmmm har jeg kanskje sagt det før??? Iallefall etter en opplysende samtale med grossisten, der jeg fortalte hva jeg ønsket og han fortalte meg hvilke produsenter jeg da burde sjekke ut. Så nå har valget nå falt på denne modellen fra Foss bad. Vi skal ha to slike skuffeseksjoner, tilsammen 140 cm med hvit benkeplate oppå. 
Vasken skal være nedfellbar og firkantet, jeg fant den i samme katalog og jublet, for det var en slik vask jeg hadde sett for meg og hadde trålt nettet etter. 

Og så har jeg jo forelsket meg helt i denne springen her, fineste Monica har akkurat pusset opp sitt bad og det ble så lekkert med denne springen her som prikken over ien, Bildet er ærlig og redelig rappet fra Monica. Hun har også en fiiin lampe over speilet som jeg falt for. Nå venter jeg på tilbud på møbler, vask og spring fra grossist og rørlegger, så det er jammen ikke umulig vi faktisk kan Ha det på Badet før påske. Det eneste jeg ikke har funnet ennå er speil, jeg har lyst på et lignende til det som er på det øverste bildet, noen som vet hvor man kan finne et slikt??? 
Og mens jeg venter  har jeg kjøpt inn et trebrett på Kremmerhuset, på det skal jeg ha litt diverse baderomsstash. 

Snart helg igjen nå, herlig.

Ha det på badet.


søndag 3. februar 2013

Sommerdrømmen

I dag vil Franciska se uterommene våre. Det synes jeg passer fint for i dag trenger vi virkelig å sommerdrømme litt, ute snør det og vinden uler rundt hushjørnene.

Slik så det ut på altanen vår i fjor sommer. Endelig fikk vi laget et ordentlig uterom. Skjenken var opprinnelig tiltenkt badet, men så ble jeg usikker på hvor praktisk det var, vi trenger tross alt litt god skapplass på badet. Det var min kjære som kom med den geniale ideen at vi kunne ha skjenken på altanen. Som tenkt så gjort, vi tok skjenken, et veggskap vi hadde til overs og en kurvstol vi heller ikke hadde plass til inne og gjorde om til utemøbler. Et skikkelig man tager hva man haver opplegg. Alt det kostet oss var et par liter maling og noen timer med malekosten og sim sala bim et helt nytt uterom. 

Gråfargen vi valgte er svært lik den som er på utemøblene vi hadde fra før. Det er fint med kun en farge når plassen ikke er så stor.
 Det gamle kafesettet fikk også et par strøk med samme farge

 Det eneste vi kjøpte nytt var et par slike blomsterkasser, de har vi hengt opp i brannstigen, Vi har hengt dem slik at brannstigen selvfølgelig ennå kan brukes helt trygt. Tenk det er ikke så alt for lenge nå til vi kan plante stemor.
 Ja slik har vi det altså på altanen her i 8 etage, nå lengter vi mot sol og sommer slik at vi igjen kan spise frokost ute på kafebordet, lese en god bok i solen og putle litt med blomstene i krukkene. Sommerdrømmer.....

Håper dere likte vårt lille uterom. Ha en flott ny uke. 

Klemmer