torsdag 25. august 2011

Kontraster

 Her om dagen satt jeg i sofaen på gjesterommet, eller Foppballpuben som vi har døpt dette rommet fordi det er her min kjære ser mesteparten av fotballkampene. (Nå har vi fått TV med fotballkanaler innstallert der inne og både han og jeg er storfornøyd.) Som sagt, jeg satt altså der i sofaen og lot blikket gli over hyllene som er fylt til randen og vel så det av bøker pluss litt diverse annet. 
Og da ser jeg plutselig DET, et gammelt trefat på øverste hylle helt oppunder taket.

Jeg fikk stjerner i øynene for jeg så jo straks potensialet til dette fatet. Jeg rotet fram hardangersømsløperen som lå i en skuff, vasket den og strøk den, nå ligger den kritthvit på det brune kistebordet med det rustikke gamle fatet oppå. 
Steinene som vi har plukket med oss på diverse turer og tørkete roser ble lagt oppi fatet. Rosa roser passer så godt til den rustikke brunfargen. 

Fatet har akkurat den vakre brunfargen som gammelt tre får, patinert av tidens tann. Jeg bare elsker kontrastene med det brune bordet, den hvite duken og det rustikke fatet fylt med stein og roser. 
Jeg har lett litt etter passende pynt til bordet, men ikke helt klart å finne det rette, før nå.
Sånn går det når man bare tager det man haver, helt ny bordpynt som ikke kostet et øre. Fatet kom i hus med siste flyttelasset og hadde rett og slett bare sneket seg opp i hyllen der jeg fant det helt av seg selv. 
Tror det er litt beskjedent.

6 kommentarer:

 1. Utrolig å finne nye ting i sitt eget hjem, i hylla foran seg! :)) Det var bra gjort, ble kjempefint!

  SvarSlett
 2. Det ble skikkelig fint:O) nydelige farger sammen. Det er jo så gøy å finne noe, en ikke husket at man hadde. Kos deg, klem.

  SvarSlett
 3. Dette var lekkert, Kari.
  Her lever du virkelig opp til navnet på bloggen din.
  Ha en nydelig helg.
  Klem:)

  SvarSlett
 4. Det er utrolig noen ganger hva man plutselig kan oppdage i sitt eget hjem. Finne nye bruksområder til ting og tang. Dette ble kjempefint!:)

  SvarSlett
 5. Passet utmerket :))
  Kjempe fint !

  God helg til deg <3

  SvarSlett
 6. Slike gamle trau er kjempefine!
  Heldige deg!
  Har sett på noen ...men de er jo ofte himla dyre !! så kos deg med ditt :o)

  ha en fin lørdsgskveld

  SvarSlett