lørdag 27. april 2013

Rosa???

De som har fulgt meg en stund har kanskje skjønt at rosa ikke er den fargen som dominerer her i huset. Med unntak av noen rosa blomster en og annen gang så har rosa vært en farge som har vært nesten fraværende. 
Til nå.
For nå har vi gudhjelpe meg fått rosa lys på badet. Her har vi gått å ventet i ukesvis på lampen som vi bestilte på nettet, så har vi ventet på at elektrikeren skulle komme å montere lampen. Jeg var spent på å se hvordan lampen tok seg ut da jeg kom hjem fra jobb på onsdag, må si jeg fikk et lite sjokk da jeg så at det var et rosaskjær i pærene. Og ikke pokker om jeg skjønner hvorfor, for det ser ut som helt vanlige halogenpærer.
Etter noen dager har jeg begynt å venne meg til det, men synes fremdeles det er litt snålt. Vi lurer jo på om det er pærene, så vi får vel kjøpe inn noen nye for å sjekke.  Det er jo ikke bare, bare å skifte ut lampen heller for man må jo leie inn elektriker for å å skifte ut lampen.
 Forrige lørdag reiste jeg og en venninne til Warszawa, der var det vårlige temperaturer og solen skinte. Vi koste oss med spa, shopping, god mat og drikke. Med meg hjem ble bl.a. denne rosamønstrede morgenkåpen i silke, greit å ha noe som står i stil med lyset på badet.;)
Ja, ja vi får vel leve med dette rosa lyset, men som sagt ingen av oss skjønner hvorfor det er rosa. Noen av dere som har vært ute for noe lignende??? 

Fortsatt god helg til dere, i dag skinte solen her i byen. Vi har vært på bondens marked og ruslet rundt i Bergens gater. 

Klem fra Kari



tirsdag 16. april 2013

Inspirasjon på en tirsdag

Her sitter jeg og aner fred og ingen fare og så klikker jeg meg inn på bloggen til skjønneste Hege in France og plutselig er det slutt på freden. Der finner jeg Heges tirsdagstips som denne uken går ut på å lage en vegg bak sengen og bruke plassen bak sengen som oppbevaringsplass.
Photo: Espen Grønli
 For er det ikke slik at vi har forholdsvis god plass foran sengen, plass egentlig ikke er til noenting.Så god plass som på bildet har vi riktignok ikke, men hadde det vært mulig å skyve sengen fram 80-90 cm og faktisk få laget til noe sårt tiltrengt oppbevaringsplass???
 Som dere ser så har vi ikke så god plass på hver side av sengen, bare akkurat plass til nattbordene. Og vi må jo ha nattbord, men hva om vi sager av beina på nattbordene og setter hjul på dem?? Da er det bare å trille dem bort og på plass igjen så lett som fot i hose.
Photo: Pinterest
Kanskje vi kan bruke en grunn skapstamme fra IKEA som vegg og kanskje vi rett og slett også kan henge et tørkestativ i skapstammen slik at klesvasken kan henge i skjul der istedenfor å stå midt i glaningen når vi åpner soveromsdøren. Og slik jobber tankene i ett sett, som sagt plutselig ble det slutt på freden.
Photo: Pinterest
Så nå flyr jeg rundt her med målebånd og prøver å finne ut om dette kan  la seg gjøre. Har vi nok plass og kan det bli praktisk og funksjonelt???

Ha ha spørs om jeg får sove i natt. 

Klem fra Kari

søndag 14. april 2013

En ny tid og vår i anmarsj

Det følger en del goder med å være fast ansatt i den bedriften jeg er i nå, forsikringer av alle slag, ny iPhone og her om dagen fikk alle ansatte også hver sin iPad. Både iPhone og iPad på en uke er ganske overveldende for en som har hatt en gammel Nokia telefon i alle år. Nå utforsker jeg den nye verden med apper her og apper der. Facebook på mobilen og Instagram er noe av det jeg har lastet ned. Og nå lager jeg mitt første blogginnlegg fra ipaden. Nå skulle jeg egentlig lagt inn et par bilder jeg tok med iPhonen min i går, men det får jeg ikke til. Ha ha må visst ha et kurs i dette, ser det skal gå an å legge inn bilder fra telefonen, men ikke kul om jeg får det til enda jeg har lastet ned den appen de sier jeg skal ha og alt. Så da får jeg over til min gode, gamle venn laptopen.
 I det minste klarte jeg nå å få sendt noen bilder fra iPhonen til mailadressen min slik at jeg fikk lagret dem her på laptopen. Som dere ser venter jeg utålmodig på våren, har kjøpt meg en herlig lys skinnjakke som er så tynn og myk at jeg heldigvis kan bruke den under ytterklær. Sjalet kjøpte jeg hos Tre engler, det er fra Barfota og er utrilig mykt og deilig, det blir definitivt flere Barfota skjerf på meg.

 Våren er i anmarsj i går gikk jeg og en venninne en tur i Fjellveien. Fjellveien er vel Bergens vakreste vei med en utsikt som tar pusten fra en, det ble mange stopp for å ta bilder og lite effektiv turgåing. Instagram profilen min ble bombardert med bilder fra turen, når man først har fått et nytt leketøy så må man jo prøve det ut eller hva??? Siden Fjellveien ligger på byens solside var det flere vårtegn å spore der enn ellers i byen.
Det sikreste vårtegn av dem alle ser vi her på bildet. Desverre var jeg litt for sent ute til å få et skikkelig bilde, men de som går opp bakken er slagere fra Skansen bataljon. Når buekorpsene marsjerer og trommehvirvlene kaster ekko i byens gater, ja da er det vår i Bergen. Jeg bare elsker buekorps.

Dette var i går, i dag våknet vi til lyden av regn og vind, veldig uvant etter flere måneder med frost og sol. Synes nå det er litt kjekt med litt godt gammeldags grisevær jeg.

Ha en fortryllende søndag, nyt dagen uansett vær.

PS Følg meg gjerne på Instagram: momentsintimebergen

Klem fra Kari

søndag 7. april 2013

Selvsydd er velsydd

 Eller selvsydd er iallefall selvsydd, tror nok jeg må øve litt mer på symaskinen før det blir så veldig velsydd. I går tok jeg fram symaskinen og sydde to puter til soverommet, jeg har lenge tenkt på akkurat de putene, sett for meg oppi hodet hvordan de skulle se ut og hvordan jeg skulle gripe saken an. Ikke at de er så veldig avanserte da, men avanserte nok for en som er utrent med symaskinen.
Og her er resultatet etter noen timers arbeid ved symaskinen i går. Jeg har printet ut to bilder på fotostoff, bildene er selvsagt mine egne. 
Her er puten med bilde fra Pantheon som er et utrolig byggverk midt i sentrum av Roma. Så om dere noen gang besøker Roma anbefaler jeg et besøk i dette Alle guders tempel som ble bygget ca år 120, altså for nesten ca 1900 år siden. La Bella Italia.
På den andre puten er det bilde av et langt nyere byggverk nemlig Eifeltårnet i Paris. Det sto klart til verdensutstillingen i 1889 og hadde bare tillatelse til å stå i 20 år, men heldigvis så står det ennå. Je adore Paris.
For oss som er glade i å reise og ikke helt har sansen for vanlige suvenirer så er det likevel kjekt å ha noen reiseminner i interiøret. 

Ute snør det nesten mer enn det har gjort i hele vinter, det er jammen ikke mye som minner om vår ute. 

Ha en flott ny uke, la oss håpe vinteren snart slipper taket. 

Klemmer fra Kari

torsdag 4. april 2013

Photoshopping er en fin ting


Vel overstått påske alle, i mangel av noe veldig bloggbart her i huset så tenkte jeg bare jeg ville vise hvordan det ser ut utenfor her i borettslaget vårt.

Eller er det virkelig slik det ser ut??? Photoshopping er en fin ting, men photoshopping er også lureri og jeg må si jeg satte nesten teen i vrangstrupen da jeg så det bildet over her i en boligannonse på Finn i dag. 
For her er den grelle virkeligheten, bildet er tatt fra en annen annonse på før nevnte forum. Man kan jo forstå at megleren i den førstnevnte annonsen hadde lyst å pynte litt på virkeligheten. Men tenk dere for et sjokk de kommer til å få de som kommer på visning, når de svinger opp i bortettslaget her får de jo se noe helt annet enn forventet. De kommer rett og slett til å få fargesjokk. 
Til meglerens forsvar så må jeg si at blokkene våre snart skal males i en mer nøytral farger. Tror spesielt de som har de gyselige grønn og blåfargene på altanene sine er veldig glad for akkurat det. Vi har heldigvis altan på den siden der blokkene er malt i en nøytral gråfarge, haha hadde vi ikke hatt det så tror jeg jammen jeg hadde flyttet for lenge siden. Må bare si jeg gleder meg til blokkene her ser ut sånn noenlunde som på de photoshoppede bildene.

Takk for alle fine kommentarer på forrige innlegg om badet, her venter vi fremdeles på lampen som skal være over speilet. I morgen skal jeg avbestille den, for nå gidder vi bare ikke vente lengre. Det blir nok lampeshopping på lørdag.

Klem fra Kari