onsdag 11. april 2012

Rom for rom 5 - Kjøkkenet

På tide med et nytt Rom for rom innlegg, i dag skal dere få være med inn på kjøkkenet. Kjøkkenet ble pusset opp i fjor, og selv om jeg har siklet på og simpelthen elsker de kremhvite/hvite kjøkkene rundt om så valgte jeg å gå for en helt annen løsning. Jeg har ikke angret på det.

 Som dere ser er det ikke rom for å være særlig kresen i matveien her i huset. Det er mange som drar litt på smilebåndet når de ser veggordet på kjøkkendøren. Veggordet har jeg kjøpt av skjønne Gunn som har bloggen EN VINTAGE DRØM. Om du ikke har besøkt bloggen hennes så er den vel verd et besøk.

Vi pusset som sagt opp kjøkkenet i fjor, før var underskapene i furu og veggene var bonderøde, dere kan se et bilde av kjøkkenet slik det var HER.  Overskapene er de opprinnelige som har vært her siden blokken var ny på begynnelsen av 70 tallet. De forrige eierene hadde fjernet skapdørene, den løsningen syntes jeg var så sjarmerende at den har jeg beholdt hele veien. Underskapene var nye i 2000 så de var i god stand, istedenfor å kjøpe ny kjøkkeninnredning valgte vi å male med fargen Skyggeblå. Vi har også lagt nytt tak og nye lister.
Her har jeg kravlet meg opp på kjøkkenbordet for å ta bilde, her kan dere få et inntrykk over hvor høyt oppe vi bor. Veggene er malt med fargen Letthet etter å ha først vært lysegrå (det er ikke alltid ting blir som man tenker seg). Overskapene har fått en ny list nederst en genial løsning som gjorde av vi slapp å skifte ut belysningen over vasken. 
Kjøkkenbordet er "nytt" og var overhodet ikke med i planen, men da jeg snublet over det på Finn ja da var jeg ikke i tvil. Dette bordet ville jeg ha, selv om vi egentlig hadde ikke bare et men to bord som vi kunne brukt på kjøkkenet. Stolene hadde vi fra før, de er også et Finn funn og var trehvite. Jeg har malt dem med kalkmaling i fargen Cloudy Concrete. 
Da vi var å hentet kjøkkenbordet fant vi dette skapet her, et slikt skap var med i planen og jeg hadde vært på utkikk etter det en stund. Stor var da gleden da det plutselig sto der. I dette skapet gjemmer vi bl.a mikrobølgeovnen. 

 Benkeplaten er ikke skiftet ut, jeg fant ut jeg skulle male treverket med hvit kalkmaling, men det ble ikke så vellykket. Jeg har nok ikke forseglet den godt nok så malingen begynte å skalle av ved vasken. Løsningen ble å pusse bort kalkmalingen og også lakken på treverket, det synes jeg funker. Nye fliser ble lagt, slike fliser hadde jeg ønsket meg i mange år, så dere kan tro jeg var fornøyd da de kom på veggen. En gammel som skuff inneholder oljer og krydder står ved komfyren, veldig praktisk.
Kråskapet som er laget på Bergen fengsel på 70 tallet og som vi hadde på hytten har fått et strøk med hvit kalkmaling og en ny knott. 
Det eneste på kjøkkenet som er helt nytt er denne hyllen fra IKEA.

I dag har jeg hengt opp et par postkort vi tok med oss hjem fra Paris. Er de ikke sjarmerende??? 


Ja slik har vi det altså på kjøkkenet, jeg er veldig fornøyd med det. Det eneste som mangler er en vifte, planen var å kjøpe en kullfiltervifte, men som dere sikkert kjenner til så blir ting som ikke blir gjort med en gang gjerne ikke gjort. Ny komfyr er også på ønskelisten, den vi har nå er grei nok, men det er ikke varmluftsovn i den og det hadde vært praktisk å ha når jeg lager knekkebrød. 

Ha en flott uke alle sammen og takk for koselige tilbakemeldinger, alltid kjekt å høre fra dere. 

Klem fra Kari 

Om du ikke har meldt deg på Give away så er det ennå en sjanse, du kan prøve lykken HER
6 kommentarer:

 1. Så flott du har det på kjøkkenet Kari :))
  Personlig og en lun atmosfære ♥
  Bordet var kjempeflott :)
  Nydelige Paris kort også !


  Klemmer & Smil fra meg

  SvarSlett
 2. Lekkert kjøkken dere har ordnet til! kalkmaling kan brukes til mye, jeg har brukt det på flisene på kjøkkenet c",)

  Klem Anna

  SvarSlett
 3. Kjøkkenet ditt er så koselig *Kari!!
  Flotte farger og nydelige møbler fra vår kjære møbelforhandler :)
  Tenker ikke blokk når man ser dette kjøkkenet ditt altså :)

  Jeg jobber hver mandag og tirsdag...og annenhver torsdag...(i partall)....så denne uken har jeg langfri.
  I dag har jeg vært å handlet en koselig sjenk...den skal males hviot og få stå hos min heldige datter...selv har jeg ikke plass :)

  ha en fin kveld
  Klem!!

  SvarSlett
 4. Så koselig kjøkkenet ditt er !
  Jeg falt jo helt for det skjønne bordet..
  Mange fine detaljer..
  koselig minne med de fine korta fra Paris.
  Høres ut som en fin tur dere hadde !
  klem Anne

  SvarSlett
 5. Kjempekoselig kjøkken med masse fine detaljer!
  Digga veggordet på kjøkkendøra :)
  ..og jammen stod ikkje der en Kitchen Aid også - har en slik på ønskelista min :)

  Ønsker deg ei finfin helg.
  Klem

  SvarSlett
 6. Kjempefint kjøkken med mange fine detaljer. Veldig personlige ting der!! :)

  SvarSlett