lørdag 11. februar 2012

Rom for rom, del 3, Gjesterommet

Da var turen kommet til gjesterommet, eller "Foppballpuben" som det nå er blitt døpt. Det er dette rommet som har gjennomgått mest og flest forandringer siden jeg flyttet inn her i 1997. Da jeg kjøpte leiligheten var det dette rommet som var det desidert styggeste med sin forferdelige nesten selvlysende oransje farge (bilde kommer litt senere). Nå synes jeg oransje noen ganger kan være skikkelig tøft, men det er oransje og det er oransje.


Gjesterommet var opprinnelig det største soverommet i leiligheten, selveste "master bedroom" med badet rett utenfor. Da vi, min eldste sønn og jeg, flyttet inn hit ble det brukt som musikkrom. Det var her inne min sønn (som i dag er lydtekniker og bor i London) fikk utfolde seg i musikkens verden. Rommet var fylt med synthesizere og miksepulter og de oransjefargede veggene ble behørig tapetsert med miljøstrie og malt i en mørk grønnblå farge. Dette var hans hule noen år, her inne ble guttedrømmen dyrket og siden han lever av dette i dag så vil jeg si det var vel anvendt bruk av rommet.
Riktig så lekkert ikke sant?? Denne fargen var på veggene da vi flyttet inn i -97
Da han flyttet ut ble rommet mitt soverom og malt i en lys og lett farge som heter Ida. Nytt gulv ble også lagt, linoleumsfliser noe som var enkelt og lettvint å legge, men elendig kvalitet viste det seg senere.Vi la forresten disse linoleumsflisene på alle 3 soverom, med vi mener jeg nå min yngste sønn og meg. 

Et lite glimt av Monstersofaen.
Reiseminner og familieklenodier i skjønn forening
 Da min yngste sønn flyttet ut, tok jeg over hans 2 rom (som ble slått sammen til ett) og hovedsoverommet ble til et tradisjonelt gjesterom med dobbeltseng. Da min kjære og jeg bestemte oss for å bli samboere så meldte behovet seg for et mer multifunksjonelt rom seg. For det første hadde vi behov for en ekstra TV, min kjære elsker å se på fotball, jeg synes det er mer interessant å se maling tørke enn å se fotball. For det andre trengte vi plass til alle bøkene våre, bokormer som vi begge er. For det tredje trengte vi et lite hjemmekontor og sist, men ikke minst trengte vi selvsagt også overnattingsplass til gjestene våre. "Foppballpuben" fyller alle de funksjonene, utrolig hva vi har fått inn på ca 12 kvadrat. Og på toppen av det hele hadde vi også skuvsengen her inne en stund.
Min samboer er lærer, så istedenfor HOME ble det ADHD.
  Det som ble gjort: Eksisterende skaper ble revet, linoleumsflisene ble fjernet, veggene strippet. Nytt gulv, nye skap, Billy hyller, skrivepult og sovesofa ble kjøpt inn. Tre vegger ble malt hvite og den fjerde i en mørk blå farge som heter Hule. Den grå sovesofaen som er både god å ligge i og komfortabel å sitte (ligge) å se på TV i var vi heldige å få til under halv pris. Den har riktignok blitt døpt monstersofaen siden det var mildt sagt et helvete å få den i hus og ikke minst å få den inn på "foppballpuben". Jeg skal ikke gå nærmere inn på det, for det er egentlig alt for komplisert å beskrive alle viderverdighetene, men hadde det blitt filmet så hadde "De to gode naboene" framstått som rene eksperter i forhold. Og når jeg først har nevnt " De to gode naboene" som var en dukkefilmserie som gikk på TV i hine hårde dager, så kan dere lese HER hvordan det gikk til da vi skulle flytte skuvsengen fra gjesterommet og inn i stuen


 Noen gamle skuffer er brukt som vegghyller og rommer noen av figurene som min samboers treskjæreronkel har laget.
På veggen henger orignaltegninger og noen trykk.

Noen fine gamle høvler har også fått plass her inne.
Gutterommet har igjen blitt gutterom og min kjære samboer stortrives på foppballpuben sin, Dette er hans domene og når vi får gjester en fredags eller lørdagskveld så begynner vi ofte med et glass på foppballpuben før vi spiser.

(Nå har jeg en innrømmelse å komme med, jeg fikk aldri somlet meg til å rydde og bloggifisere foppballpuben, så bildene jeg har brukt er gamle. Nå er det ikke så veldig store forandringer, men er du litt observant så kan du skimte skuvsengen på et par av bildene)

Ønsker dere alle en fortsatt god helg og ønsker velkommen til nye følgere. 98 følgere er det her nå, tenke seg til, snart 100 og et lite jubileum.

7 kommentarer:

 1. Morsomt å lese....ser det for meg med den monstersofaen hihi:))
  ADHD var stilig - kunne jeg også ha hatt;)
  Nydelige farger på rommet!
  Ønsker deg en fin fin lørdagskveld!
  Klem fra Janne

  SvarSlett
 2. Et veldig bra rom å ha. Fine og spennende detaljer! Ønsker meg også egen tv. ;) Her går det ikke i fotball men i Discovery og gutteprogrammer. Gøy med denne serien, jeg følger med videre!

  SvarSlett
 3. Heisann - og takk for sist :) Så kjekt å sitte og se på bilder fra leiligheten din nå når jeg har vært der :)))) Det var så hyggelig å treffe deg igjen.
  Følger med videre og gleder meg til å se hva dere ender opp med på badet :))) Fortsatt god helg:)
  Klem Hilde

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det var så kjekt at du tok turen innom, håper at det ikke blir alt for lenge til neste gang. :) Stor klem tilbake

   Slett
 4. Hei på deg :))

  En liten oppmuntring til deg på bloggen min :))


  Klem Bente

  SvarSlett
 5. For et kjekt gutterom....ordentlig tøft!!

  ha en fin søndag Kari :)

  SvarSlett
 6. Hihi, detaljfreaken meg tenkte -Å? har hun en ksuveng der inne også, hihihhi.
  Rommet ser alldeles tøft ut!
  Så flott med de skuffehyllene, nydelig hengt opp bilder og trefigurene e jo en skatt!
  VELDIG kjekt å se.
  God morsdagsklem fra meg til deg!

  SvarSlett