lørdag 5. november 2011

Morgenfugl

Til min egen og alle andre som måtte kjenne meg sin overraskelse var jeg grytidlig oppe i dag, ja faktisk var jeg oppe før halv ni. Nå synes sikkert mange av dere at det ikke er så spesielt tidlig, men jeg lover dere at for meg er det tidlig!! Iallefall en lørdag og helt frivillig. Faktum er at min kjære spurte om jeg var syk, før han rullet rundt på magen og sov videre. Etter dusj og frokost fant jeg ut at jeg skulle lage knekkebrød, jeg hadde funnet en ny oppskrift jeg ville prøve, som tenkt så gjort, to brett med knekkebrød kom i ovnen. Vaskemaskinen ble satt på og oppvaskemaskinen tømt alt dette før min kjære hadde tenkt å stå opp, jeg følte meg som den superhusmoren. 

Det er november og selv om det er nesten sommerteperaturer i Bergen så er det tiden for å legge om til vinterdekk. Min kjære hadde lovet min yngste sønn at han skulle hjelpe ham med å bytte dekk. Litt utpå dagen skulle han avgårde og spurte om jeg ville være med og det ville jeg. 

Helt unødvendig selvsagt, jeg hadde jo ingenting å bidra med, men jeg tok med kameraet og knipset noen bilder mens de to karene skiftet dekk.
Det regner i Bergen i dag, kanskje ingen overraskelse

De siste bladene klamrer seg fast til trærne.
Tuslet litt rundt i nærområdet og knipset i vei, tok bilder av alt og ingenting. Etter noen timer var de ferdige med dekkskifting og vi tok en tur på butikken. Plutselig slår tanken meg: Knekkebrødene, de står jo i ovnen ennå. Skrekk og gru, jeg så for meg knekkebrødene i full fyr inni ovnen eller iallefall noen forkullede, uspiselige svarte  rester. Må si jeg var passe sur på meg selv, tenk å være så sløv. 
Utrolig nok var de spiselige, litt for mye stekt, men fullt spiselige og ganske gode også. Etter ca 5 timer i ovnen var det skikkelig knekk i knekkebrødene.

Ha en fortsatt god helg, nå må jeg huske å ta svinesteken ut av ovnen, det får være nok med de dobbeltstekte knekkebrødene.

7 kommentarer:

 1. Hei!
  Det er slit å komme opp fra senga, men når man har gjort det er det utrolig hvor deilig man føler seg - også alt man får gjort! De knekkerbrødene så deilige ut!! Skal nok selv prøve å lage knekkerbrød tenker jeg, alle skryter jo sånn av at det er så himmelsk :)
  Ha en flott lørdag, klem fra meg :)

  SvarSlett
 2. Koselig å stå opp tidlig på morgenen :) ...en herlig tid, stille og rolig ღ lager knekkebrød selv jeg også, og det er bare nydelig godt! Ønsker meg veldig en slik flott KitchenAid maskin da *sukk* ser bra ut, og hører at den er bra! Har skiftet til vinterdekk her også, men så lenge har det vært vår temperaturer her i nord også ღ som er veldig deilig da :) Ønsker deg en flott lørdagskveld og helg. Klem fra Mette

  SvarSlett
 3. Joda, halv 9 er tidlig:))
  Men deilig å komme igang fra starten på dagen da....om en bare er helt våken og husker alt:))
  Godt det gikk godt med knekkebrødene.
  Tusen takk for kommentar hos meg!
  Klem fra Janne

  SvarSlett
 4. Kjekt å føle seg som SUPER WOMAN av og til ;))
  Kos deg resten av helga :)

  Hugs ♥

  SvarSlett
 5. Fornuftig å stå opp medan det ellers er stilt!
  Morgonstund har faktisk gull i mund!

  Fort gjort å gløyme..

  Ha fin ny veke!

  SvarSlett
 6. Halloen søte morgenfugl:o)
  JA TAKK - jeg tar gjerne imot alt jeg kan få av lærdom om blogging og plassering av bilder!!
  Nå gikk jeg forresten inn etter at jeg hadde lagt inn inlegget og DA ville plutselig bildene oppføre seg som jeg ville ..Skjønner absolutt ingenting og blir glad om du vil hjelpe meg.

  SÅ kjekt at dere komemr til Os :o)
  Gleder meg til å se dere.
  Utrolig masse fint på GH !

  Fin ny uke til deg og klem fra meg :o)

  SvarSlett
 7. Hihi, godt det ikke bare er meg som glemmer tiden når jeg har noe i stekeovnen ;)
  Men må jaggu si du er effektiv om morra`n, så tidlig oppe er ikke jeg på en søndag ;)

  Herlige bilder av soverommet
  - der så det koselig ut!!
  Masse lykke til :-)
  Soverommet vårt skal IKKE blogges om enda, det er ikke mye som minner om romantikk eller sjarm der ;) Ikke enda, ihvertfall ;)

  klemmer

  SvarSlett