søndag 19. januar 2014

Work in progress


Det begynner å ta form, i stuen er veggene så og si ferdig malt, listene har fått et strøk maling også. Utrolig deilig å bli kvitt furulistene og den gulbeige fargen. Forrige helg kjøpte vi oss ny TV benk på Ikea,  jeg ville ha en som gikk over hele lengden på veggen med plass til både glasser og bøker pluss alle dingsene for TVen. Løsningen ble 3 Bestå moduler og vi er så fornøyde. 

Sånn ble det altså, beklager dårlig bildekvalitet, jeg er jo aldri hjemme når det er dagslys så det å få tatt bilder er en stor utfordring. Planen er å ha en lampe på hver side av TVen, tror jeg vil ha to ganske slanke lamper med smal rektangulær skjerm, det er det jeg ser for meg iallfall. Fargen vi har malt på veggen bak TVen er kalkgrå og resten av stuen er malt med fargen kalk.  Det som er litt dumt med disse fargene er at de ikke kler den hvitfargen som normalt blir brukt på listverk og dører, så derfor blir det mye jobb med å male alt listverk og alle dører i riktig hvitfarge. Ja ja vi får ta det litt  pø om pø, det kommer absolutt til å bli verd all jobben. 



Denne helgen har jeg vært på Kick off med jobben, vi var på gamle, ærverdige Ullensvang hotell, det er ikke så veldig langt fra Lærdal der det i natt brente ned utallige hus. Ingen hadde vel i sin villeste fantasi kunnet sett for seg det branninfernoet som det ble som følge av den sterke vinden. Tankene mine går til alle dem som har mistet sine hjem og alt som var i dem i natt. Heldigvis gikk det ingen liv tapt, det er i det minste en trøst midt oppi tragedien. 

Fin ny uke til dere alle. 

Klem fra Ari

onsdag 8. januar 2014

Med blanke ark

og fargestifter til. Nib har denne måneden en utfordring og de vil vise den unike stilen på kjøkkene rundt om i Norges land. Nå er ikke stilen på kjøkkenet her i nyehuset så veldig unik, så derfor blir det et innlegg om det gamle kjøkkenet vårt, et kjøkken som i aller høyeste grad var unikt.
Kjøkkenet som ikke lengre er vårt fikk seg en skikkelig makeover sommeren 2011, da tok jeg malekosten fatt og malte kjøkkeninnredningen i fargen skyggeblå. Vi satte opp nytt tak og la nye fliser over kjøkkenbenken. Jeg bare elsket dette kjøkkenet.

 I en gammel skuff hadde vi oljer og krydder.

 Bordet ble ofte dekorert med det gamle vaskebrettet som min kjære hadde med seg fra Vossetraktene, ganske så unikt det også.

På veggen over bordet hang det gamle pyntehåndkleet etter min mormor. Det var dette pyntehåndkleet som var selve inspirasjonen til hvordan kjøkkenet ble seende ut til slutt.
 Dette skapet rommet bl.a mikrobølgeovnen. I dag har dette skapet gjenoppstått i svart og har fått et helt annet utrykk. Jeg er som dere skjønner litt fan av å tage det man haver,
Ikke alt på kjøkkenet var gammelt og utrendy, en Kitchen aid var med på å høyne trendfaktoren en del, man blir nå tross alt litt påvirket uansett hvor mye man har planer om å tage hva man haver. Ikke akkurat unikt med Kitchen aid, men har ikke sett så mange av dem i grått, så litt unik den også.

Så med disse bildene fra kjøkkenet som ikke lengre er vårt, men som likevel er et kjøkken som er så meg som noe kjøkken kan bli, hiver jeg meg med i månedens Nib utfordring. 

HER kan du finne flere unike kjøkken

Nå kjente jeg at jeg faktisk savner det gamle kjøkkenet vårt pittelitt, men bare pittelitt altså for nå har vi virkelig begynt med blanke ark og har ikke bare et kjøkken, men et helt hus som vi trenger fargestifter til. 

Klem fra Kari

onsdag 1. januar 2014

Vaskebrettet

Nei det er ikke magen min jeg sikter til, den er så langt fra vaskebrett som overhodet mulig. Vaskebrettet jeg sikter til er en av mine favorittgjenstander i huset, nemlig dette flotte gamle vaskebrettet.  
Dette brettet kom med på flyttelasset da min kjære flyttet sammen med meg sommeren 2011.
Det er bare så utrolig vakkert med sin herlige patina og flotte mønster. 

Som dekorasjonselement er det uvurderlig, jeg bare elsker å bruke det på kjøkkenbordet med sesongens pynt, det passer jo til absolutt alt. 

Lenge lurte jeg hva dette brettet egentlig var blitt brukt til, for vaskebrettene jeg har sett før er jo av metall. Min kjære mente det var et vaskebrett og da min kinesiske svigerdatter var på besøk i julen fikk jeg dette bekreftet. Da hun så dette brettet ble hun helt i fyr og flamme og lurte på hvor i all verden vi hadde fått tak i dette vaskebrettet. 

For det viser seg at de brukte akkurat slike vaskebrett i Kina da hun var liten, hun har mange gode barndomsminner om sin mor og bestemor som vasket klær i elven på nettopp et slikt vaskebrett. 
Og da syntes jeg jo at dette vaskebrettet som vi er så heldige å ha ble ennå mer spesielt.

Et riktig godt nyttår til dere alle. 

Nyttårsklem fra Kari