fredag 5. september 2014

Like bra brukt fra Os

NIB har i samarbeid med Finn en utfordring denne måneden som heter Like bra brukt. Hurra for det. Det er lenge siden nå jeg har vært med på utfordringene til NIB, men denne må jeg nesten være med på. Hos oss er det jo ganske mye brukt, men jeg velger å delta med spisestuen.
                               
Spisebordet fant jeg i sin tid på Finn, det var en driftig dame på Os som solgte det.  Den gang var det hvitt og da vi hentet det fant vi skapet også, både bord og skap fikk plass på kjøkkenet vårt i 8 etage. 
                                 
Da vi flyttet ble jo selvfølgelig disse gamle skattene med, men selv om vi har større kjøkken nå ble det ikke plass til skapet på kjøkkenet. Når man flytter ønsker man gjerne å skifte stil også, så da ble det gjenbruk igjen. Skap og spisebord ble malt i dempet sort og fikk et helt annet utrykk.
                                  
Da manglet vi bare stoler, jeg hadde sett et bilde på Pinterest med noen pinnestoler som var litt høy rygg på, noe slikt kunne jeg tenkt meg. Jeg sendte dette bildet til en venninne på Os som er utrolig god på å snuse opp gamle skatter og utrolig nok hadde svigermoren hennes noen lignende stoler på hytten. Til alt overmål skulle hytten selges og stolene også. Snakk om flaks! Stolene ble malt og skiftet trekk på og vips var spisestuen nesten komplett. Det manglet kun en lampe og litt stæsj. Lampen ble kjøpt på en lokal interiørbutikk, den er det eneste som er kjøpt nytt, ellers er alt det andre gjenbruk og ting vi hadde fra før. Resultatet er en helt unik spisestue

                                  

På bordet står en beiset vinkasse, akkurat passe rustikk og gjenbruk på sitt beste. Den skal med tiden oppgraderes med noen fine håndtak, det har jeg blitt tipset om av en annen interiørvennine som også bor på Os. Underlig nok har damer fra Osbygden satt sitt klare preg på interiøret her i huset, og jeg som knapt nok visste hvor Os var bare for noen år siden. 

Dette er mitt bidrag til månedens NIB utfordring, det har allerede kommet inn mange flotte bidrag bare se her http://norskeinteriorblogger.no/2014/09/01/septemberutfordring-likebrabrukt/


En strålende flott helg ønskes dere som titter innom. 
9 kommentarer:

 1. Så flott bidrag! Spisebordet, skapet og stolene var kjempefine og jeg synes dempet sort var et veldig godt fargevalg! Har noe jeg vurderer å bruke samme fargen på selv. Det er gøy med gjenbruk, jeg har kjøpt og solgt mye på finn...et suverent bra nettsted!! Koselig med trekassen med Erika og lys i:)

  Lykke til hos NIB.

  Ha en flott helg!
  Klem fra Jorunn

  SvarSlett
 2. Ja her på Os er vi jammen gode :)
  Kjempefint hos deg, og du skal få min stemme om du kommer til finalen!
  Det er brennsikkert!
  Flott Kari :)
  God helg ønskes deg fra en på Os
  klem klem

  SvarSlett
 3. KJempeflott bidrag ble dette! Syns det er gøy når man kan være så kreativ med gjenbruk...:-) er ikke det selv desvere. Kanskje jeg må få noen ideer fra deg? :-) ykke til hos NIB! dette var kjempeflott!! Klem Kari :-)

  SvarSlett
 4. Et nydelig bidrag :) Kjempekoselig og flott spisestue. Lykke til :)

  God bedring - håper det går mindre rundt for deg snart. God helg !

  Gode klemmer fra Monica

  SvarSlett
 5. So lovely decorated! A very nice fall table!
  Have a wonderful weekend
  Elsabeth

  SvarSlett
 6. Kjempelekkert alt sammen - heldige deg og lykke til med bidraget!:)
  Ang.låsen...så aner jeg ikke hvordan, men prøv med en gammel nøkkel og lirk å lur litt:))
  (du har nok prøvd:))
  Ha en fin fin dag!
  Klemmer fra Janne

  SvarSlett
 7. For et koselig innlegg både i tekst og bilder! Artig å lese om hvordan de kom til deg. Spisestuen din er kjempefin. Stilig som sort!! Lykke til i utfordringen.

  For en trivelig damegjeng på OS!! Må visst ta meg en tur snart :-)

  Krysser fingrer for deg og at du føler bitte litt bedring i alle fall.

  God helg og god klem fra Hjørdis

  SvarSlett
 8. Oi for en fin blogg du har, har lagt meg til som følger og gleder meg til å se mer på bloggen din :-)

  SvarSlett