onsdag 16. juli 2014

Rom for rom - Kjøkkenet

Det tar tid før et hus blir et hjem, her er det langsomt i gang med forvandlingen. Det er greit å bo seg litt inn før man hiver seg rundt og endrer på alt mulig. På kjøkkenet her har vi foreløpig ikke gjort annet enn å henge opp gardiner, lamper og nå i dag en hylle på veggen. 

                     
  Men likevel, for en forskjell det er på kjøkkenet nå og da vi kjøpte huset, se bildet fra prospektet under. Det blir nok enda flere forandringer etterhvert, snart håper jeg gulvet er byttet ut, vi er på gulvjakt og skal legge ny parkett både i stuen og på kjøkkenet. Det er ikke akkurat enkelt å finne gulv, det er jo en jungel der ute, og for å være ærlig så vakler jeg veldig mellom lyst og litt mørkere gulv. Er helt lyse gulv en døgnflue, blir det med lyse gulv som med Merbau parketten som alle skulle ha for en del år siden??? En ting er sikkert jeg har aldri vært særlig begeistret for slik eikeparkett vi har nå, den er mye gulere i virkeligheten enn på bildet under. Så gulvjakten fortsetter og jeg håper vi klarer velge klokt, det er tross alt 65 kvadrat som skal byttes så det er ikke bare bare å bytte igjen heller. 

Med tiden har jeg også lyst på fliser over kjøkkenbenkene, jeg har lyst på teglsteinsfliser for jeg har lyst på et rustikt kjøkken. Selve kjøkkeninnredningen er helt ok, den er klassisk og enkel, nye knotter blir det kanskje sånn etterhvert, kanskje ny benkeplate også. Og lampen i taket her, med lysrør, den bør også få pensjonere seg, dette er vi litt uenige om, jeg synes den er grusom selv om den visstnok er en designlampe. Min kjære synes den er fin ?!? Så enn så lenge får den henge der. 

                            
Som sagt vi har ikke gjort de store forvandlingene på kjøkkenet, men du for en forskjell de små ting gjør, et rustikt furubord, et par gamle lamper og en vinkasse på veggen og vips er det et helt annet rom.

Siste uke med ferie, er overhodet ikke klar for jobb igjen, men må man så må man. 

                                                       Klem fra Kari
   

5 kommentarer:

 1. Helt nydelig hos dere og enda finere i virkeligheten;)
  Det du er så god på Kari er å lage det helt personlig og spesielt - nesten som en tror en stiger inn i et vakkert hus på landet! Og så er det i et byggefelt?? Kassen som hylle ble kjempetøff!

  God klem fra meg ;)

  SvarSlett
 2. Det var stor forskjell ja :) Ta det gulvet du liker- uavhengig av hva som er trendy eller har vært eller kommer til å bli det !
  Kjempefine detaljer hos deg.

  Fortsatt god sommer

  Sommerklemmer fra Monica

  SvarSlett
 3. Et flott kjøkken Kari, og du har jo satt et fint preg på det allerede :)
  Valgets kval med nytt gulv ja...lykke til!!

  SvarSlett
 4. Your chair with a change is perfection. I love the style of this vintage chair. Your room is lovely and very serene.
  Attractive Dressing Table Design

  SvarSlett
 5. Det ser nå mye lunere ut på kjøkkenet ditt nå, enn med det sære furubordet som er avbildet på prospektet :p
  Jeg hadde montert ned lampen når mannen ikke var hjemme :p

  Ønsker deg en koselig helg.
  Klem fra Christine

  SvarSlett