søndag 14. desember 2014

Madonna med barnet

Det er tredje søndag i advent, julen nærmer seg med stormskritt. Her i huset har det vært dårlig med juleforberedelser i år, naturlig nok siden det dumme viruset på balansenerven har slått meg mer eller mindre ut. Dessuten blir det en litt spesiell jul for oss i år, hvorfor skal dere vite når julen og året er omme. Men uansett virus eller ikke virus, det blir ikke jul uten at jeg får tatt fram min Madonna. 

                                 
Her er hun, den dyreste julepynten jeg noensinne har kjøpt. Jeg var nyskilt og hadde omtrent ikke en krone til overs, men likevel gikk jeg hen å kjøpte denne figuren som da, i 1996, kostet over 600 kroner. På et vis ble hun et symbol på mitt nye selvstendige liv. Hun har nå fått tilnavnet the fallen Madonna fordi hun for 4 år siden falt i gulvet og både hun og Jesusbarnet mistet hodet i det fatale fallet. I desember 2012 hadde jeg et innlegg om henne. Når jeg blogger fra I pad får jeg ikke til å legge ut en link, men her er iallfall webadressen til det innlegget. 
   http://mantagerhvamanhaver.blogspot.no/2012/12/the-fallen-madonna-reprise.html
                            
Hodene har nennsomt blitt limt på igjen og i år har the fallen Madonna fått selskap av en annen Madonna, hun ble kjøpt i Betlehem for to år siden, hvilket sted er vel mer naturlig å kjøpe et ikon med bilde av Madonna med barnet på? 
   
                             
Sammen med noen gamle rammer fra loftet ble dette vårt lille sakrale hjørne. Ingen av oss er spesielt religiøse, men jeg regner med at min salig farmor hadde satt pris på julepynten på det gamle bordet som en gang var hennes. 
                                
 Dårlige bilder, ja jeg vet, med mobilkamera, dårlige lysforhold og et hode som svimler får jeg det ikke bedre dessverre. 

Jeg regner ikke med det blir flere blogginnlegg fra meg før jul, så jeg benytter anledningen til å ønske dere alle en riktig god og fredfyllt jul. 

                                   Juleklem fra Kari

 

5 kommentarer:

 1. En flott madonnafigur. Kan godt forstå at du hadde
  behov for den "utskeielsen" i ei spesiell tid.
  Flott med et madonnabilde fra Israel.
  Håper du snart blir bedre, vondt å gå slik så lenge.
  Ønsker deg ei riktig god jul :)

  SvarSlett
 2. Så fint det er å kunne sette frem slike ting som har en betydning for en. Det er viktig og omgi seg med slike ting og heimen blir veldig personlig av det. Ønsker det en god bedring og god jul :-)

  SvarSlett
 3. Herlig innlegg Kari!
  Skjønner godt at denne Madonnaen betyr mye for deg. Og er det ikke slik julen skal være da? At vi tar vare på de gode minnene...
  Nydelig satt sammen, pynten hos deg!

  Klem og god bedring fra meg skjønne Kari!

  SvarSlett
 4. Nydelig Madonna og ekstra nydelig når den har en betydning og den ga deg nok styrke når du som mest trengte det. Godt du fikk limt på hodene igjen.

  Her blir julen veldig annerledes også- men nok av en annen grunn enn hos deg.

  Ønsker deg fortsatt god bedring :)

  Ønsker deg fine dager og en God Jul :)

  Juleklemmer fra Monica

  SvarSlett
 5. Heisann:)
  Er innom for å ønske dere en riktig god jul og et
  vidunderlig godt nytt år!!
  Juleklem fra Janne

  SvarSlett