søndag 9. juni 2013

Sommerbordet

I dag har min kjære busdag og i den anledning ble bordet dekket i går da vi inviterte på tapas. Selve bordekkingen var ikke planlagt på forhånd, den tok meg omtrent 5 minutter, men må si meg veldig fornøyd med resultatet.Det gamle brettet som vi nå har funnet ut er et vaskebrett fungerer utmerket også i sommerlig sammenheng og er utvilsomt et favorittdekorasjonselement her i huset.

 På kjøkkenveggen henger det gamle pyntehåndkleet fra mormors hus, det var dette som inspirerte meg til å pusse opp kjøkkenet slik det er nå, måtte rett og slett bare ha et kjøkken som passet til pyntehåndkleet. :) Mormors hus var til salgs i september i fjor og da skrev jeg et innlegg om det. Det kan dere finne HER
En av tingene som er moro når man blogger er at man helt plutselig kan få overraskende kommentarer, det fikk jeg her om dagen nettopp på innlegget om mormors hus. Her er kommentaren som dukket opp i mailboksen min:

Hei Kari

Jeg fikk denne linken tilsendt fra min bror i SVERIGE. Utrolig morsom. Det var nemlig jeg som kjøpte huset av etter din mormor. Er født og oppvokst i gaten der og har slitt mine barnesko i strøket. Vi barna i gaten var ofte invitert inn for å se på fuglene i kjelleren. Men jeg har også andre minner såsom at fiskene på torget kunne snakke :-). Din morfar var jo buktaler. Jeg restaurerte hele huset men beholdt den gamle stilen. Det var et eventyrhus å pynte utenfor til jul og ellers i året, med røtter tusser og troll :-). Huset ble solgt igjen for 15 år siden da mine barn var flyttet ut og huset ble for stort. Jeg kjenner heller ikke igjen huset i dag. Dette var utrolig koselig. Min mor bor fremdeles i området. Hun har hatt sitt barndomshjem i tilsvarende hus og kan nok fortelle mye mer.


Dette syntes jeg var så artig, tenk en som har bodd i huset og som til og med har vært i det da mine besteforeldre bodde der hadde klart å finne frem til blogginnlegget mitt av alle ting gjennom sin bror i Sverige. En som faktisk har klarere bilde av min bestefar enn det jeg har,  ja er det ikke forunderlig? Jeg husker jo godt hvor fint det alltid var pyntet utenfor huset da denne damen bodde der. Jeg gikk forbi det mange ganger og lurte på hvordan det så ut inne etter huset var pusset opp. Nå er jeg og Nina som hun heter venner på Facebook, så kanskje jeg får se bilder av hvordan det så ut inne da hun bodde der.

Og nettopp dette gjør at det fortsatt er moro å blogge, selv om det går trått nå med bloggingen og jeg føler det er lite interessant jeg har å komme med, så får man en liten boost av en slik kommentar. Da har det jeg skrev om betydd noe for iallefall et menneske og bare det er jo verd det ikke sant? 

Fin ny uke til dere alle, her skinner solen i dag og vi har hatt en lat dag på altanen. 

Klem fra Kari

10 kommentarer:

 1. For et herlig sommerlig bord, flott brettet ditt. Så koselig historie om mormorhuset ditt, utrolig morsomt :-)
  Ønsker deg en fin ny uke , klem Anita

  SvarSlett
 2. Hei igjen Kari.
  Ja jeg skal få skannet inn noen bilder fra mormors hus da vi bodde der.
  Huset var et sentrum for barn familie og venner, alltid folksomt og koselig. Jeg hadde til og med Bergens brostein i plenen i hagen.
  Masse blomstrende bed og masse roser. Jeg beholdt en solbærbusk etter din mormor og hadde også flere stikkelsbærbusker.
  Klem fra Nina

  SvarSlett
 3. Så flott du har pyntet sommerbordet:-) God søndagskveld! Klem Marianne

  SvarSlett
 4. Åhhh...så morsomt :) skulle tro det var meningen at dere skulle få kontakt- kanskje dere blir riktig gode venner :) helt herlig da...

  Nydelig dekket bord og koselig å ha noe etter mormor som inspirerer og setter standarden og stilen for hele rommet- er bare godt det :)

  Ønsker deg en herlig uke

  Klemmer fra Monica

  SvarSlett
 5. Det var koselig å høre hva bloggen kan føre til :))
  Går opp og ned med bloggen min også :/ men slik er det bare innimellom
  Bloggen har gitt meg sååå mye,masse fantastiske mennesker og du er en av dem ♥
  Tenk å møte deg i Israel av alle plasser ? Det har jeg levd på lenge skal du vite :))Super kjekt Kari ♥ Like kjekk i virkeligheten :))

  Ps. Bodpyntingen var så fin og enkel,slikt liker jeg :)

  Klem Bente

  SvarSlett
 6. For ei artig historie. Enda eit døme på at " verda er ikkje så stor ",
  Koseleg pynta bord.

  Ynskjer deg ein fin dag.
  Anne-Mari

  SvarSlett
 7. Herlig historie Kari!
  Det er så spennende å leve og ingen vet hva en ny dag bringer.
  Enkelt og helt nydelig bord dekket av deg på null komma null..

  Ønsker deg fine sommerdager Kari.
  Vi er lovet sol til helga....jippi;)

  Klem klem klem

  SvarSlett
 8. Adorei conhecer seu blog, cheio de belas inspirações, sua mesa es´ta divina.
  Tenha uma ótima semana.

  SvarSlett
 9. Hallo hallo??? Miss you on blog altså!
  Ønsker deg en skjønn uke og sommer.
  Nydelig bord by the way!

  Smil og klem klem

  SvarSlett
 10. Så artig historie da! Ja, bloggingen fører mye med seg har jeg også erfart:) Jeg skal gå inn på linken din nå etterpå.
  Koselig sommerbord! Din mann har bursdag på samme dag som min mor - så da har han nok et godt og muntert vesen:)
  Koselig med det game vaskebrettet ditt som jeg har beundret mange ganger.
  Håper du hadde en fin tur til Kroatia i år også.

  Ønsker deg fortsatt fine sommerdager.

  Klem fra Hjørdis

  SvarSlett