onsdag 18. juli 2012

Å reise er å leve

Å reise er å leve sa H.C. Andersen og jeg kan ikke annet enn å si meg enig med ham. Nå er vi hjemme etter nesten 3 uker i solen, litt brunere, med myggstikk på leggene, rike på opplevelser og inntrykk. Kroatia bød på sol og varme (litt i meste laget av varme igrunn), krystallklart vann, fascinerende landskap og vakre byer.

 Borte bra, hjemme best er også et ordtak jeg kan si meg enig i. Det å komme hjem er noe av det beste med hele reisen. Vi reiste fra 31 grader i Split i går kveld og landet til 9 grader og plaskregn ca 3 timer etterpå. Rett og slett herlig forfriskende. (Haha jeg kommer ikke til å si det om noen dager om det fortsetter å regne.) Vi får håpe på at sommeren i Bergen vil by på litt mer sol og varme slik at vi kan får bruke altanen vår mye.
 Alle reiser er en omvei hjem, sa Herbjørn Sørebø. Etter en slik omvei er det ekstra godt å komme hjem i egen stue og sette seg i sofaen og slå på TV. Det blir jo nesten litt eksotisk, for bortsett fra finalen i EM har vi ikke sett TV på nesten tre uker. Jeg har vært på nett en halvtime i hele ferien og stort mer enn 10 sms har ikke blitt skrevet, mobilen har stort sett lagt på rommet.
Ikke har jeg laget mat heller, lurer på om jeg husker hvordan jeg gjør det.
Kjøkkenet står helt ubrukt og kjøleskapet er ganske tomt, vi må nok ut å handle snart. Man kan si mye om Kroatia, men maten der var ikke så mye å skryte av, den var rett og slett ganske kjedelig og smakløs. Grønnsaker var et fremmedord og de gangene vi fikk det så var de enten ihjelkokt eller grillet til det ugjenkjennelige.
Det aller beste med å komme hjem er å komme hjem til sin egen seng. Til et soverom der det ikke trengs aircondition og til skikkelig dyne og ikke bare et laken. Jeg har sovet som en stein i natt. 

Det beste og skjønneste ved en reise opplever man hjemme: dels før, dels etter sa en mann som heter Sigmund Graff. En meget klok mann denne Sigmund, for nå skal bilder og inntrykk sorteres. Vi kommer til å leve lenge på minnene fra denne ferien og om og om igjen kommer vi til å ta dem fram. Vi kommer til å snakke om naturen, om grottene, om den krystallklare sjøen, om solnedgangene og ikke minst om menneskene vi møtte på vår vei.

Reisebrev kommer etterhvert, nå skal ca et tonn skittentøy sorteres og vaskes. 

Ha en herlig ny uke kjære bloggevenner. 

Klem fra Kari


 

8 kommentarer:

 1. Det høres ut som dere har hatt en fin ferietur. Samme hvor fint man har hatt det er det godt å komme hjem. Jeg savner alltid puta og senga mi :)

  Gleder meg til å lese om turen deres. Ønsker deg en fortsatt fin julidag.

  Klem Karen

  SvarSlett
 2. Deilig å reise og få litt sol og varme. vi drar 10 dager til Kos i morgen. Fortsatt god sommer!

  SvarSlett
 3. Høres helt deilig ut dette - spesielt sol og varme:)))
  Men ingenting er som å ligge i si egen seng - noe sååå deilig:))
  Borte bra hjemme best:))
  Blir spent å se bilder etterhvert:)
  Ha en kos kveld!
  Klem fra Janne

  SvarSlett
 4. Ja, borte bra, men hjemme best. :) Her har vi ikke vært på noen ferie, skal en liten tur til Lofoten, så er det hjemme og på hytta. Det er det vi liker best. :) Nydelig ute på terrassen hos deg.

  SvarSlett
 5. Høres utrolig deilig ut med sol i 3 uker :)
  Gleder meg til å lese reisebrev fra turen.
  Ha en fin kveld.
  klem

  SvarSlett
 6. Tenker dere har hatt det flott Kari, men noen ting er bedre hjemme ja :)
  Her har jo været vært heller begredelig, så vi vender nesen sydover tidlig i høst.
  Gleder meg til å se bilder!

  Klem!!

  SvarSlett
 7. 3 UKER ? Det var jammen lenge :)) Vi var i 1 uke, neste år skal vi være der i 2 uker! Vi synes maten var god vi da,synd dere var uheldige på det :/
  Vi var i Pogora 15 min m/bil fra Markaska.Eneste ikke vi var fornøyd med var hotellet,så dit skal vi ikke mere ;/ men greit nok!
  Jeg ble heeelt forelsket i Kroatia ♥, men myggstikkene kunne vi vært foruten:/
  Du får kose deg hjemme,det er utrolig deilig å ligge i sin egen seng iallefall :))
  Tenker du er brun og fin :)

  Klemmer Bente

  SvarSlett
 8. Hei!
  Så utrolig koselig kjøkken dere har! Likte veldig godt den murte kjøkkenhetta...den var kjempe fin!!

  SvarSlett