lørdag 13. august 2011

Operasjon skuvseng

Onsdag kveldt fant vi (les jeg) ut at nå var det på tide å flytte skuvsengen ut fra gjesterommet og inn i stuen. Vi tok ut puter, dyner, madrass og sengebunn, dro ut skuvdelen og bar den inn i stuen. Så var det resten av sengen sin tur. Vi visste jo at det var trangt og at det var på hengende håret vi fikk den inn, men at vi ikke skulle få den ut, det var vi likevel ikke forberedt på. Tror vi må ha minnet veldig om "De to gode naboene" om dere husker den dukkefilmserien som gikk på TV i "gamle dager". Jeg synes jeg hørte musikken til den serien spille i bakgrunnen mens vi sto der som to idioter og med sengen godt parkert i døråpningen.

 Så kom vi på at vi hadde fjernet døren da vi tok den inn, så da var det frem med skrujernet og vi (les min kjære) skrudde døren løs. Vi gikk på igjen med godt mot, men uansett hvordan vi snudde og vendte på sengen så gikk den like forbannet ikke gjennom den hersens døren.

Nå begynte vi å bli temmelig svett i luggen og min kjære som hadde stått hele dagen og spikret tak var temmelig sliten fra før. Musikken fra "De to gode naboene" surret og gikk i hjernebarken mens vi sto der og klødde oss i hodet.

Vi hadde jo fått inn develskapet så logisk sett burde vi fått det ut igjen, vi snudde faenskapet opp ned, vi snudde til høyre og til venstre, vi løftet den høyt, og prøvde sette den på høykant, men tror dere ikke at det fordømte gamle skabberaklet rett og slett nektet å forlate gjesterommet. Nå var gode råd dyre. Til slutt var det bare en ting å gjøre vi måtte demontere hele ruklet, så fant vi (les min kjære) fram en svær tang og skrudde løs to bolter som var sånn ca 20 cm lange. Da fikk vi løs en planke og så var det lett som ingenting å manøvrere den fine sengen vår ut døren og inn på sin nye plass. 

Spisebordet er borte, nå står den flotte, gamle sengen der istedet, nå mangler det bare å henge opp mormors gamle speil som dere kan se HER og så har vi (les jeg) tenkt å kjøpe en hylle også å ha over sengen. Opprinnelig tenkte jeg en hylle a la denne:

Men så hadde Franske drømmer en blogg om sin nye  Tallerkenhylle  og den var så flott at jeg havnet i tenkeboksen igjen. Ja, ja det har ingen  hast, vi finner nok ut av det. :)Ellers er taket nesten ferdig og malingen har kommet slik at jeg kan få malt resten av reolen. Vi har hatt et par dager med nydelig vær pluss at et par av guttene har vært hjemme, da lot vi oppussing være oppussing og nøt været og selskapet. I går var vi en tur ute på Kystmuseet i Øygarden. Så utrolig vakkert på en flott sommerdag som i går.

Syntes det var utrolig kjekt med mange tilbakemeldinger på forrige blogg. 
Tusen takk, det er så moro å blogge når flere føler for å legge igjen en kommentar. 

Ha en fortsatt strålende helg.8 kommentarer:

 1. Hahaha! Herlig! En litt fastlåst situasjon som løste seg til slutt. Blir gøy å se resultatet av seng + ting på veggen og ikke minst taket!! Ser kjempefint ut. (Jeg trengte ikke brannslukningsapparetet i går siden jeg ikke en gang klarer å skjønne hvor kobberlampene skal åpnes! :)) Må nok få hjelp av min bedre halvdel når han kommer hjem. Her trengs verktøy og muskelkraft! :))

  SvarSlett
 2. Ha,ha, om jeg husker!
  Kan tenke tenke meg dere så fine ut der dere stod med sengen i døråpningen. ;)
  Taket så veldig fint ut, gleder meg til å se resultatet. :)
  Ønsker deg en fin kveld.

  SvarSlett
 3. Dette blir jo litt sånn "smil til det skjulte kamera" følelse...hihi..
  Men skuvsengen din er bare nydelig....og det gamle speilet også :o)

  ha en fin søndag :o)

  SvarSlett
 4. Det er ikke så greit med disse sengene. Vakker er den da!

  Vi har skikkelig trang trapp opp til annen etasje. Prøvde å få opp et lite skap da vi flyttet inn, men det var umulig. Den trappen skal byttes ja!

  SvarSlett
 5. Nå har jeg humret meg igjennom innlegget ditt..hi hi :) Bra at alt ordnet seg til slutt!

  Vi har vært et par ganger på kystmuseet på Oen..er så fint der ute :)

  Nyt søndag..og ingen bæring i dag av ting som skal flyttes ;)))
  Klem fra Linda

  SvarSlett
 6. Det blev rigtig flot. Trods alt besværet :-)

  Hav en dejlig søndag

  SvarSlett
 7. Her blir det flott :)
  Hvert alt slitet når det blir så bra !
  Morsomt med den gamle skuvsenga !
  Gleder meg til seksjonen din blir ferdig:)

  Klem fra meg

  SvarSlett
 8. Nå fikk jeg flire godt1
  Synes jeg ser der for meg der to gode naboer ;o)
  Men sengen ser jo alldeles nydelig ut!
  Du har gjort den så lekker med puter og det hele!

  Tusen takk for koselig bursdaghilsen til meg :o)

  Klem fra Os!

  SvarSlett