fredag 19. august 2011

Mmmm knekkebrød


I går kveld laget jeg knekkebrød, jeg har omtrent blitt avhengig av hjemmelagde knekkebrød. Wasa og Ryvita kan rett og slett bare gå hjem å legge seg. Nå var det en stund siden jeg laget knekkebrød sist for det tar litt tid å steke. Det tar spesielt lang tid fordi vi ikke har varmluftsovn. Varmluftsovn har stått på listen over hva vi trenger siden jeg begynte å lage knekkebrød selv. 
 

Oppskriften er enkel:
2 dl havregryn
2 dl grovt rugmel alternativ speltmel
2 dl solsikkekjerner
2 dl sesamfrø
2 dl hvetekli
1 dl linfrø
1 dl kruskakli
2 ts salt
7 dl vann
Rør alt sammen, gjerne med kjøkkenmaskin, la det stå å svelle en halv times tid før du smører deigen utover bakeplatene med en slikkepott. Det må selvfølgelig være bakepapir på platene. Euroshopper sitt bakepapir funker forresten dårlig, det er vanskelig å få av de stekte knekkebrødene, så et annet merke er å foretrekke.

 Jeg steker dem på 150 grader i vanlig ovn, da har jeg begge brettene i ovnen og bytter litt rundt på dem. Det er lurt å lufte ut dampen ofte, jeg setter timeren på et kvarter om gangen slik at jeg husker luftingen. Har du varmluftsovn steker du dem på 130 grader i ca halvannen time.Husk å lufte også i varmluftsovn.


Etter ca en halv time tar jeg ut brettene og deler opp knekkebrødene i ruter med pizzahjul, før jeg setter brettene inn igjen. Som sagt, i vanlig ovn går det lang tid, jeg har vel egentlig sluttet å ta tiden på dem, de er ferdige nå de er ferdige. Om de har vært litt for myke så går det an å tørke dem i ovnen både dagen etter eller sågår uken etter.

Knekkebrødene oppbevarer du tørt i en boks, mine har fått plass i en Green Gate boks. Så er det bare å sette seg ned å nyte deilige knekkebrød. Smakelig måltid. 
De er forresten Lavkarbo, det glemte jeg visst å nevne.

Er forresten veldig fornøyd med Kitchen aiden, den er både pen og fungerer bra. Nå har den ikke akkurat de største utfordringene her på kjøkkenet da, knekkebrøddeig er vel det eneste jeg har laget med den hittil. Jeg har sett den i alle regnbuens farger på andres blogger, men grå har jeg ikke sett. Derfor ble jeg  glad da Vår Staude viste sin Kitchen aid i siste Bolig Pluss for hun hadde grå og attpåtil hadde hun dratt den med hjem fra Frankrike for 12 år siden. Jeg boblet nesten over av fryd da jeg leste det og fortalte det entusiastisk til min kjære. Da fikk jeg et av de blikkene igjen, sikkert et slikt blikk jeg sender ham når han lykkelig forteller meg at han har vunnet 7 kroner på Oddsen.

I dag har vi bestilt fliser til kjøkkenet, vi får dem torsdag i neste uke. Vi har kjøpt akurat de flisene jeg har ønsket meg siden jeg så dem for første gang for flere år siden. Gleder meg til å få dem opp.

Ønsker alle som måtte stikke innom en riktig flott helg.

5 kommentarer:

 1. Jeg har heller ikke sett den fargen på Kitchen Aid tidligere. Den er skikkelig kul! :)) Fargen på veggen ser veldig fin ut men høres ut som at det kan bli enda bedre med hvitt. Ha en good helg! (Jeg får levert hjemmelagde knekkebrød av svigermor. Luksus! :)

  SvarSlett
 2. Det skal jeg jammen prøve .
  Min svigerinne har også fått dilla på hjemmelaga knekkebrød :))

  Skapet ble kjempeflott ,utrolig hva maling kan gjøre :)
  Du lever opp til blogg navnet ditt du !!!

  God Helg
  Bente

  SvarSlett
 3. Disse knekkebrødene er kjempegode!
  Lager de stadig vekk :)
  Ønsker deg en god helg!
  Klem ;)

  SvarSlett
 4. Hjemmelaget knekkebrød er kjempegodt ja! Kjøpeknekkebrød blir aldri det samme igjen når man først har prøvd å lage dem selv :) Er også kjempefornøyd med min Kitchen Aid, som jeg hadde ønsket meg i årevis :) Ha en strålende helg!

  SvarSlett
 5. Ja, det var de knekkebrødene, ja.
  Vi har enda ikke kjøpt inn alle ingrediensene....
  Regner med at det går greit å lage dem i vår gamle, kjedelige, men ennå så altfor brukbare kjøkkenmaskin, he he..
  Takk for fin tilbakemelding på mitt bidrag til utfordringen hos Helene. og der fikk du svar på spørsmålet ditt også. Det vinduet jeg viste i forrige innlegg er det eneste av den sorten. Det står midt på huset på fasadesiden.
  Ha en fin lørdag.
  KLem :)

  SvarSlett