tirsdag 11. august 2015

Stuen i stadig forandring

Nå har vi bodd her i huset vårt i snart 2 år og vi er stadig like fornøyde. Utsikten er fantastisk, vi har solnedgangen midt i fleisen om sommeren og skuer ellers hele året utover innseilingen til Bergen. Her seiler ærverdige Statsråd Lemkuhl forbi et par ganger for dagen, utallige turistskip, seilbåter, danskebåten, gamle trebåter og nye tupperware båter. Alltid noe å se på når vi titter ut av vinduet, en utsikt i stadig forvandling. Og stadig forvandling er stuen også i. Stuen er det rommet jeg er mest fornøyd med, den har fått sitt helt personlige uttrykk med en blanding av gammelt og nytt. Men nå har jeg jammen fått et luksusproblem for jeg vet ikke helt hvordan vi skal møblere. 

               
Egentlig var planen at salongen skulle stå slik, en ny stol fra Kremmerhuset kom i hus og jeg bestilte et konsollbord av min kjære til å ha bak sofaen. Jeg designet og han snekret, det tok sin tid før det ble ferdig. Min jobb var å male det, men jeg var jo ikke helt frisk, (sant å si var jeg mye sykere enn jeg trodde jeg var) så malejobben ble utsatt og utsatt. Til slutt ble det endelig ferdig og da syntes jeg det ble så fint at det kunne nå ikke gjemmes bak sofaen, så da ble det ommøblering. 
                
                
Bordet ble malt med trestjerners matt gulvmaling i fargen dempet sort og toppbordene ble beiset med lakkbeis i fargen mørk eik. Bordplaten på det gamle bordet fikk seg et strøk med den samme malingen, men litt usikker på hvor praktisk det er ennå i forhold til flekker så mulig jeg må male det med halvblank igjen. Jeg er om jeg skal si det selv kjempefornøyd med stylingen av konsollbordet. Ikke fullt så fornøyd med putene i sofaen. Jeg klarer liksom aldri å finne den rette miksen av puter eller få de dandert på riktig måte. Finnes det et kurs i dette?
 
                                    
Som sagt så utrolig fornøyd med det hjemmesnekrede bordet, så fornøyd at jeg har bestilt et til. Det skal vi ha ved trappegelenderet med en rustikk lampe over. Planene er klare, så gjenstår det å se når de blir satt ut i livet. Nå er jeg endelig frisk og har begynt i full jobb, veldig kjekt, men også litt tøft etter å ha vært mer eller mindre ute av drift i snart et år. 
                          
       

Ønsker dere alle en fin ny uke og følg meg gjerne på instagram momentsintimebergen er kontoen min der.