søndag 29. september 2013

Bloggefrokosten 2012

Det er snart oktober og årets Interiørmesse i Bergen nærmer seg. I år har jeg ikke fulgt så mye med på den, men regner med at det også i år blir bloggefrokost. Til glede for både nye og gamle lesere legger jeg derfor ut innlegget mitt om bloggefrokosten i fjor. Dette er det blogginnlegget mitt som har fått mest oppmerksomhet i min bloggekarriere, og det enda det er helt kjemisk fritt for bilder. 


Bloggefrokosten 
På vei til bloggefrokosten kjente jeg det, jeg hadde tatt på meg feil truse, eller undikk som vi kaller det for her i Bergen. Istedenfor å sitte stramt og fint over magen krøllet den seg nedover og la seg som en rull slik at magen ble hengende over. En skikkelig ubehagelig følelse og overhodet ikke noe særlig flatterende. På toppen av det hele oppdaget jeg plutselig også at jeg hadde glemt å sminke meg. Kan vel si at jeg ikke følte meg noe særlig vel da jeg ankom Grieghallen for å spise frokost med ca 100 medbloggere. Jeg ble vist inn i et mørkt og litt trist rom, det var ikke et telys i sikte, og ingenting vitnet om at det hadde vært en eneste interiørblogger i nærheten. 

Jeg hadde regnet med å være en av de eldste på frokosten, så stor var min forbauselse da det krydde av gamle damer med permanentkrøller og storblomstrede kjoler. Damene var hyggelige de, men jeg hadde ikke hørt om en eneste av bloggene, men en av dem hadde heldigvis hørt om min. I rommet var det også fem menn, de satt rundt et rundt bord og drakk rødvin av store glass. Tilstede var også en tenåringsgutt med langt fett hår og masse kviser, og som ikke det var nok hadde stakkaren også noen svære kanintenner. Jeg så meg litt fortvilet rundt etter et kjent fjes, men fant ingen. Ingen Magdalena, ingen Monica og hvor i all verden var Emmeline, skulle ikke hun gjøre come back??? Og hvor i all verden var frokosten??? Jeg var både sulten og tørst, men det varte og rakk og vi så ikke snurten av noe mat. Ikke så jeg snurten av en eneste goodie bag heller.....

Jeg begynte bli ganske utålmodig og gikk for å prøve å finne noen som arrangerte dette. I døren møtte jeg på en dame med langt, brusete, rødlig hår ikledd en afghanerpels i samme farge som håret. Hun nikket til meg, jeg nikket tilbake. I et annet rom satt det enda en gjeng med permanentkrøller, de hadde fått mat og rosevin. Jeg spurte om noen av dem visste hvor jeg kunne finne en av arrangørene da svarte en at jeg nettopp hadde møtt Fru Fly i døren.

Da jeg gikk tilbake til det andre rommet hadde maten endelig kommet, men den var også nesten oppspist, tilbake lå kun en halv skive med roastbiff. Heldigvis var det mer rosevin og jeg strakte ut hånden for å ta et glass da jeg hørte en forferdelig uling....

Det var vekkerklokken som ringte.

Jeg ankom Grieghallen et par timer senere, nysminket og med en undikk som oppførte seg helt eksemplarisk. Magdalena og Monica var der, det var også Emmeline, maten, champagnen og goodiebagene. Fru Fly hadde hverken rødt hår eller afghanerpels, jeg så heller ikke snurten av han med kanintennene.
Puh..

Hvordan det egentlig var på bloggefrokosten kan dere sikkert lese om i et utall andre blogger. :)  Dessverre ble dette et blogginnlegg uten bilder, jeg fant faktisk ikke et eneste bilde av han med kanintennene eller av Fru Fly med afghanerpels.


onsdag 25. september 2013

Hviler på laurbærene


Dette blir mitt første blogginnlegg fra I-pad, litt spent på hvordan det kommer til å se ut. Vi nyter nå noen velfortjente hviledager mellom slagene. I går var fotografen her og leligheten var ryddet og stylet etter alle kunstens regler. Jeg har bare snappet et par bilder med mobilen, så særlig bra bildekvalitet er det ikke, men her er en liten omvisning, flere bilder kommer når jeg får tilgang til fotografens bilder. Hun var forresten en kjempekul dame og det virket som hun kunne sine saker, blir kjempespennende å se. 
Disse vakre rosene prydet salongbordet.

Her er et bilde fra gangen. 

Foppballpuben er helt forvandlet.

I stuen har vi fjernet litt møbler, ble så mye luftigere og lysere, nesten så vi ikke har lyst å flytte.

Badet gjorde vi ikke så mye med, det eneste der var at vi kjøpte inn et par nye håndklær og et Durance lys. Forresten vi har kjøpt nytt speil også for det vi hadde vil vi ha med oss. 

Nå skal vi hvile på våre laurbær et par dager før vi begynner med ennå mer rydding, vasking og klargjøring til visning. Visning blir 7 oktober. Nå sitter jeg i sofaen og nyter synet av de vakreste rosene vi har hatt her i huset, roser kjøpt på Rema blir nedtur etter dette. 

Klem fra Kari

torsdag 19. september 2013

Inspirasjon mens vi venter

Det begynner sånn sakte men sikkert gå opp for oss at vi om under to måneder skal flytte. I disse dager driver vi klargjør leiligheten for fotografering, det er ikke så store grep som skal til, men det tar nå likevel litt tid. Vi er tross alt i full jobb og vel så det begge to. I uken som har gått har vi også valgt megler, sendt inn lånesøknad og skrevet under kjøpskontrakten. Jeg har studert bildene fra prospektet opp og i mente, har plassert møbler og malt vegger i tankene. Og selvfølgelig har jeg funnet masse inspirasjon på bl.a. Pinterest.

 Som dere så på forrige innlegget så er det ene badet ikke så veldig pent, det er det eneste rommet som jeg bare MÅ gjøre noe med med en gang. Siden det er malte vegger og belegg så kan dette rommet oppgraderes med ganse enkle midler. Har sett at noen med hell har malt våtromsbelegg på badet, det er gjerne verdt er forsøk. Noen som har prøvd det?? Jeg elsker stilen på disse to bildene over og kan lett se for meg at det går an å lage et lignende miljø på badet.

Tror ikke vi skal trekke det så langt at vi går for en dørløsning a la denne, men unektelig skikkelig stilig. 

I nyehuset er det også god plass til spisestue, vi har et ganske OK furbord på lagring i kjellerboden og etter jeg så dette bildet bestemte jeg ganske fort for at vi bare MÅ ha svarte stoler til det.

Jeg merker at jeg har fått mer og mer sans for naturfarget tre og vi har jo litt av det i innredningen allerede. Dette bildet er også veldig inspirerende synes jeg. Alle bildene er funnet på Pinterest, det er ikke så veldig lenge siden jeg oppdaget fordelene ved Pinterest, det er jo genialt å kunne lage sine egne boards å ha til inspirasjon. Man kan vel si jeg er litt sent ute med å oppdage det, men bedre sent enn aldri. 

Snart helg igjen, vi skal rydde og style, det kommer nok bilder av klargjort leilighet sånn etterhvert.

Klem fra Kari

torsdag 12. september 2013

Farvel til 8 etage

Da har vi altså gjort det, vi har kjøpt oss hus. Det er med skrekkblandet fryd vi nå snart pakker sakene her i 8 etage og flytter til en tomannsbolig nesten ute på landet. Juhuuuu og uææææææ på samme tid liksom.
Her er vårt nye hjem, om vel to måneder flytter vi inn. Det er delen lengst inn mot fjellet. 
Slik ser inngangspartiet ut, pent og velholdt.
Stue med vedovn, så nå blir det peiskos til vinteren.
Stort godt kjøkken, jeg er jo litt fristet til å male det skyggeblått for jeg elsker jo kjøkkenet vårt her.
2 store bad, dette i første etasje har både dusjnisje og badekar.
Hallen er romslig og her skal den flotte skuvsengen vår få god plass å boltre seg på.
Utsikten er nydelig, her kan vi nyte solnedgangen og skue utover innseilingen til Bergen. Foruten alt dette er det 4 forholdsvis store soverom, et lite rom i tilknyning til stue som med enkle grep om vi vil kan bli en del av stuen. Et lite vaskerom er det også pluss 2 boder. Garasje fikk vi også med på kjøpet. Selv om det er nesten litt på landet så er det likevel ganske sentralt, bare noen hundre meter til et lite senter. Ikke mange hundre meterne til Bohus og Plantasjen heller, haha det kan jo blir farlig. Til sentrum kommer man på 15-20 minutter. 

Jeg har selvølgelig omtrent tusen planer som raser rundt i mitt lille hode, men det blir nok ikke de helt store forandringene med det første. Må jo bo oss litt inn og tenke litt over ting. Det er jo egentlig veldig deilig å flytte inn et såpass nøytralt hus, for ingenting MÅ jo gjøres noe med sånn med det samme.
Bortsett fra dette badet da, det går ikke lenge før det har fått seg en liten overhaling. Heldigvis er det bare å kjøpe et spann med maling og få inn litt stæsj så er den biffen fikset.Det kan blir så fint så

Jeg må virkelig knipe meg i armen for å fatte at dette er sant, jammen gikk et fort når ballen begynte å rulle.
Det eneste som er litt trist oppi det hele er at vi må forlate leiligheten her i 8 etage, vi er jo så glade i den.

Klem fra Kari