onsdag 30. januar 2013

Kjøkkendrømmen

 Kjøkkenet vårt fikk seg en skikkelig makeover i løpet av 2011, da ble vegger og kjøkkeninnredning malt etter alle kunstens regler, nytt tak ble lagt og over kjøkkenbenken kom  det nye metrofliser. Jeg som i årevis hadde gått og ønsket meg kremhvitt kjøkken malte logisk nok kjøkkenet skyggegrått.

 Jeg har ikke angret på det, kjøkkenet vårt er blitt både fint og personlig.
 Overskapene er faktisk de opprinnelige fra da blokken her ble bygget i 1974. Skapdørene var fjernet allerede da jeg flyttet inn i 97, det var en av tingene jeg falt for da jeg var på visning. Vi har tatt på en list nederst.

 Nytt kjøkkenbord fant jeg på Finn og da vi var å hentet det hadde hun som solgte det jammen skapet jeg hadde lett etter også. Det rommer bl.a. mikroen og alle ledninger og dibbedutter til internett.
 
 Kitchen aiden ble innkjøpt etter massiv påvirkning i Blogglandia. Kan ikke skryte på meg at den har vært alt for mye i bruk, men jeg elsker den likevel.

Gardinen fant jeg på Ellos. 
I en gammel skuff har vi oljer og krydder. 

Håper dere har likt denne lille omvisningen på kjøkkenet vårt.


HER  hos Franciska kan dere finne mange flotte kjøkken.

Klem fra Kari


mandag 28. januar 2013

Litt mer lilla

Franciska skal lage en ny bok som skal hete Sanselige Rom, i den forbindelse ber hun oss om å vise våre soverom. Hos oss er soverommet plutselig blitt helt in nå etter at lilla er blitt erklært som årets farge.
Egentlig er vel lilla en farge som bør nytes i litt mindre porsjoner. En hel vegg er litt for mye og jeg må innrømme at etter 5-6 år med lilla vegg så er jeg rimelig mettet. Det blir gjerne ikke så alt for lenge til den lilla veggen blir historie, men enn så lenge får vi fryde oss over at den faktisk er helt in akkurat nå.
Nå er det ikke slik soverommet her ser ut til vanlig, det ville vært en grov løgn å påstå det. Det har vel ikke hendt at vi har spist frokost på sengen, så om dette hadde vært et frokostbrett så hadde det vært rent oppspinn fra min side. Å drikke vin på sengen er heller ikke noe vi gjør veldig ofte, men det har da hendt noen ganger. Det er både koselig og romantisk, så de må vi jammen snart gjøre igjen.

HER kan dere se flere soverom, det ene vakrere enn det andre.

Takk for mange koselige kommentarer og hjertelig velkommen til et par nye følgere. Jeg synes det er like stas hver gang jeg ser at antallet følgere øker.

Klemmer fra Kari

søndag 27. januar 2013

Årets farge

 Årets farge sies å være lilla,så i dag er stuen her helt up to date. Jeg kjøpte lilla tuplipaner i går og fant liksågodt fram en lilla løper og et par lilla puter også. Hvor lenge de lilla elementene får bli fremme er uvisst, men forandring fryder jo som vi alle vet.

Ikke akkurat lett å få gode bilder for tiden, i dag ble det jo aldri noe særlig lyst heller. Snø, regn og vind som har ult rundt hushjørnene, en fin dag å være inne i. 

Det var visst ikke mange som hadde spesielt greie på dette med lyspærer, så jeg måtte ty til min venn Google og da fant jeg denne artikkelen HER.

Der står det følgende:
Kelvin
Men også fargetemperaturen blir viktigere enn før. Når du velger lyspære, vil kelvin-verdien (K) fortelle deg hvor "varmt" eller "kaldt" lyset er.
De gamle glødepærene som nå forsvinner ut av markedet hadde en fargetemperatur på 2700 K. Kjøper du pære med høyere tall enn dette, vil lyset kunne framstå som kaldere / hardere enn du er vant til.

Fru Dyregod som kommenterte like etterpå hadde også funnet den samme artikkelen. 

Så det vi må se etter er altså Kelvin. Jeg har funnet ut at Osram sine halogenpærer som heter Classic Eco Superstar har 2700 K, de ser dessuten ganske lik ut som de gode gamle glødepærene. Så da blir det gjerne ikke lenge til lampene kommer opp.

En ny uke står igjen for døren, jeg smører meg fremdeles både med salve og med tålmodighet. Håper inderlig det snart lysner i horisonten. 

Fin ny uke til dere. 

Klemmer

Jeg trenger hjelp i lyspærejungelen

Etter glødepærene ble bannlyst og fordrevet fra butikkene så sliter vi skikkelig med å finne pærer til de diverse lampene vi har. Jeg blir omtrent paralysert når jeg står og ser på denne lyspærejungelen, så det ender med at jeg bare snur og går derfra og det blir mørkere og mørkere her i leiligheten vår.

Disse lampene har vi liggende og jeg har så lyst å få hengt dem opp, men som dere skjønner så er det lyspæreproblematikken som hindrer oss i henge opp dette Finn funnet vårt. Vi kjøpte dem for noen år siden da min kjære ennå bodde på Voss og de var så fine i stuen der oppe. 

Det vi trenger er pene gjennomsiktige lyspærer med varmt lys, noen av dere flotte damer ute i blogglandia som kan hjelpe oss å se lyset??? 

Klem fra Kari

onsdag 23. januar 2013

TV kroken

Ja da har vi gjort den første ting som sto på to do listen vår i år. Vi har hengt opp TVen på veggen. Og jeg må si jeg er så fornøyd med resultatet.

 Nå fikk vi plass til litt dill oppå TV benken. TV benken vår er en jeg arvet etter en venninne for mange år siden. Den har stått litt rundt omkring i leligheten her, men i fjor ble den pusset opp og flyttet inn i stuen. Den ble malt med kalkmaling i fargen River Silt. HER kan dere se hvordan den så ut før. 
 
Her er TV kroken fra andre siden. Den observante vil nok se at på dette bildet henger ledningene ned fra TVen. Rom ble ikke bygget på en dag så vi har ennå ikke fått oss en slik kabelskjuler. På det øverste bildet har jeg photoscapet ledningene bort, det er lov å jukse litt ikke sant??? 
  Ser dere forresten de nye høytalerene våre?? Pittesmå høytalere med stor lyd. Det hører riktignok med en stor subwoofer som vi har gjemt bort i en krok. De lille minilyshusene kjøpte jeg i dag, det er faktisk våre første lyshus. Syntes de var så små og nusselige at jeg bare rett og slett ikke kunne la være å ta dem med hjem.

Når det gjelder oppgraderingen av baderomsmøblene så er jeg tilbake til start, mer om det i neste episode om hvordan vi skal Ha det på badet. 

Øynene??? Joda de er nå her, var på kontroll i dag og fikk beskjed om at horhinnene ennå var litt hovne og at det nok var grunnen til at jeg går rundt i dimman. Fikk en salve jeg skal ha på om natten, så da får jeg vel (nesten bokstavelig talt) smøre meg med tålmodighet,

Klem fra Kari

søndag 20. januar 2013

Å ta seg vann over hodet

Å ta seg vann over hodet er faktisk ganske deilig, spesielt når man ikke har fått gjort det på en stund. Da mener jeg det helt bokstavelig, for i dag var første gang jeg fikk meg en skikkelig dusj og fikk vasket håret ordentlig på en uke. Det er liksom ikke helt det samme å kun dusje fra haken og ned. Takk og lov at det er noe som heter tørrshampoo, den funket overraskende bra.Grunnen til at jeg ikke har fått ta vann over hodet i uken var at jeg tok en laseroperasjon på mandag og da man være svært forsiktig med å få vann eller noe som helst annet på øynene første uken. Det eneste man må få på øynene er øyedråper, de skal man til gjengjeld ta på 5 ganger om dagen, først en sort og 10 minutter etterpå skal man ta en sort til.Og sånn går nu dagan.
Nå skulle jeg ønske jeg kunne si at jeg ser som en ørn, men det gjør jeg altså ikke. Mandag kveld etter at ubehaget og sviingen hadde gitt seg så jeg faktisk helt klart, jeg var overlykkelig. Men akk hvor lenge var Eva i Paradis?? Tirsdag var tåkesynet på plass igjen. Riktignok ser jeg litt bedre, men ikke på langt ned slik jeg burde. Nå har jeg blitt fortalt at det kan ta et par uker før jeg merker full effekt og at også antibiotikadråpene kan gjøre synet slørete. Så det er vel bare å krysse fingre og håpe på at falkeblikket kommer. 
Ellers har det faktisk skjedd litt her i uken, men ikke noe bloggbart. Vi har satt i gang prosjekt bad, dvs vi har informert borettslaget om hva vi har tenkt å gjøre på badet og jeg har også snakket med min gamle arbeidsgiver i VVS bransjen, nå venter jeg på et tilbud fra dem.
Dessuten gikk vi i går til innkjøp av både veggoppheng og lydanlegg med verdens minste høytalere til TV. I går kveld så vi på "Hver gang vi møtes" og for en forskjell. Lyden var bare helt fantastisk i forhold til det den var før. Med i pakken var også en blue ray spiller, så nå kan vi både se filmer og spille alle CDene våre på TV. Ikke det at jeg tror CDer kommer til å bli spilt særlig ofte, vi har jo tilgang til det meste på Wimp. Dessverre fikk vi ikke hengt TVn på veggen, vi manglet gipsskruer. Det var med skruer til både tre og betong, men selvfølgelig ikke til gips. Men dingsen har nå kommet i hus, så får vi se når den kommer opp. Da blir det nok et blogginlegg fra Tv kroken om ikke alt for lenge.

Fin ny uke til dere, her i Bergen er det fremdeles et fantastisk vintervær, sol og akkurat passe kaldt.

Klem fra Kari

søndag 13. januar 2013

Fra lykt til vase

Her i Bergen nyter vi det vakre vinterværet. Faktisk er været helt perfekt, sol, et par kulegrader og barfrost. Supert turvær og godt å gå, ikke snø og slaps og ikke en issvull i sikte. Det ble tur både i går og i dag. I går plukket jeg med meg blåbærlyng hjem, blåbærlyng er igrunnen dekorativt hele året rundt, både med og uten blader. Dessuten er det helt gratis, om man da ikke kjøper det hos Mester Grønn for 30 kroner pakken.
Blåbærlyngen fikk selskap med noen roser og som vase brukte jeg lykten jeg kjøpte på GH interiør i fjor. Liker ting som har flere bruksområder. 
 I  morgen skal jeg ta en laserkorreksjon på øyeklinkken, det er snart et år siden jeg tok en RLE operasjon (hvilket betyr at jeg skiftet ut linsene), siden det har jeg vært litt nærsynt og nå skal de altså korrigere det. En korreksjon høres jo så ufarlig ut, men da jeg var inne til kontroll sist fortalte de meg at det kommer til å gjøre vondt på øynene i 5-6 timer etterpå. Så nå kvir jeg meg skikkelig. 
Takk for alle koselige kommentarer på forrige innlegg, dere er nå skjønne da. Det var flere som skrev de ikke ville forandret noe, men tror de skifter mening når de ser "baderomsmøblene" våre. To nattbord som bare skulle være en provosorisk løsning til jeg fant ut hvordan jeg ville ha det på badet. Det har tatt tid, men nå har jeg endelig funnet ut av det. Ble også veldig inspirert av fineste MONICA sitt nye bad, se den springen da..... En slik spring har stått høyt på ønskelisten min siden jeg hadde en liten gjesteopptreden i VVS bransjen i fjor.


Vi sees (håper jeg)

Klem fra Kari

torsdag 10. januar 2013

Striskjorte og havrelefse

Ja så er hverdagen tilbake og godt er nå det. Det er nå stas med jul og ferier, men jammen er det nå godt å komme tilbake til hverdagen også. I dag har siste rest av julen forsvunnet. En hvit asalea som underlig nok har overlevd helt fra tidlig i desember forsvant ned i bossbøtten nettopp. Nå er det på tide å få inn noen nye planter, eføyene synger på siste verset så det er på tide å investere i noen nye. Jeg håpet å fatt i noen perleblomster her om dagen, men blomsterbutikken var kjemisk fri for slike. Men snart............ 

Bildet lånt fra Pinterest
Har laget en liten liste på hva jeg kan tenke meg å få gjort her i 8 etasje i løpet av året. Aller øverst på listen er nye baderomsmøbler, nå har jeg vinglet fram og tilbake i årevis om hvordan jeg vil ha det på badet. Jeg tror jeg nå har bestemt meg for noe a la bildet over. Det er vel egentlig bare å snart få fingen ut å få tak i rørlegger og elektriker.

Kjøkkenet trenger også en fornyelse, jeg har fryktelig lyst å male det kremhvitt. Haha bare tuller, fornyelsen gjelder en ting som ikke er synlig, vi trenger nemlig en vifte over komfyren. Siden vi bor i blokk så må det bli en kullfiltervifte, noe annet er ikke tillatt her. Det er vel egentlig bare til å få fingen ut her også. 

Det tredje på listen er denne veggen på soverommet. Jeg er rett og slett drita lei av den lilla tapeten, det har jeg jo vært en stund. Da jeg her om dagen så det nyoppussede soverommet hos HEGEMOR ja da fikk jeg ennå mer lyst å kvitte meg med den lilla tapetveggen. Ikke helt umulig at vi setter i gang å lager en lignende sengegavl.
Resten av soverommet skal få være som det er, jeg liker godt den duse gråfargen. Det skal bli deilig å få den lilla veggen litt mer nøytral slik at det går an å skifte uttrykk med sengetøy og puter. Det er vel bare å fingen ut her også.....

Det var de store planene for i år, ellers er det også litt mindre prosjekter som burde blitt gjort. Å henge TVn opp på veggen er ett av dem, hmmm kanskje allerede i helgen om vi bare får fingen ut...

Klem fra Kari


torsdag 3. januar 2013

Årskavalkade 2012, tredje og siste del


 September kom med virkelyst og inspirasjon. Dette var den mest aktive måneden både interiørmessing og på bloggen, hmmm mulig akkurat det har en sammenheng. Hele 19 blogginnlegg ble det. September var også måneden for Interiørmessen og jeg deltok for første gang på bloggefrokost. For første gang skrev jeg også et blogginnlegg uten bilder og regnet med at ingen kom til å gidde lese det, så stor var min forbauselse da det faktisk ble et av de mest populære innleggene i 2012. 
 BLOGGEFROKOSTEN til glede for nye lesere.
 
 Mulig at august måned med meget strengt matregime hadde noe å gjøre med at jeg plutselig ble ganske hyperaktiv.

 Jeg malte og jeg malte. Først ut var vinduskarmene i stuen. Da hadde jeg irritert meg over dem 10 år uten å gjøre noe med det, men i september da sa jeg endelig farvel til furuhelvetet. Det ene dro det andre med seg og den veldig nitttitallsblå utgangsdøren fikk seg også noen strøk med maling i fargen Sober. Til slutt sto yttergangen utenfor leiligheten for tur, den skiftet ham fra helt vanvittig gul til kalkfarget. Jeg var strålende fornøyd med innsatsen.
 Et lite kjøkkeninnlegg hadde jeg også i september, der viste jeg detaljer fra kjøkkenet. Jeg begynte å bli passe lei av å være arbeidssøkende, men heldigvis skulle det snart snu.
I begynnelsen av oktober inviterte jeg noen bloggvenninner på lunsj, det var i grevens tid for ikke lenge etter begynte jeg i full jobb. 

Men før jeg begynte i jobb så var vi en uke i Jerusalem. Et av høydepunktene der var å møte skjønneste Bente fra Loftkroken på Oljeberget. 

November kom, antallet blogginnlegg sank dramatisk, lite og ingenting skjedde på interørfronten. Jeg jobbet fullt og øvde også på et teaterstykke som hadde premiere i slutten av november. November var ganske hektisk kan man si.
 Men en dag i november fikk jeg faktisk fram fotoappratet og tok dette bildet fra en vakker soldag på altanen.
Adventstiden kom, men det var ikke så mye julepynting hjemme hos oss. Vi skulle på årets fjerde og siste reise. Denne gangen var det Gran Canaria som sto for tur. 
Og snipp snapp snute så var jammen 2012 helt ute, men julepynten, det lille som var står her ennå.

Takk for følget gjennom 2012, håper at 2013 blir et godt og inspirerende bloggår. 

Klemmer i fleng

onsdag 2. januar 2013

Årskavalkade 2012, del 2


Vi har kommet fram til mai, den skjønne milde. Riktignok holdt vi på å fryse ihjel første del av mai, men det tok seg betydelig opp etter 17 mai. 

 Jeg fylte 50 i slutten av mai og da var borddekking i fokus, dagen ble feiret med brask og bram første helgen i juni. Her er bilde av prøvedekkingen. Det var sekkestrie, blåbærlyng og manillalapper som preget festbordet. 

Første halvdel av juni var det strålende vær, faktisk falt det ikke en regndråpe i Bergen på nesten en måned, helt uvanlig. Vi koste oss med nymalte møbler på altanen. Og da regnet kom pakket vi snippsekken og dro til Kroatia.
Juli var litt i overkant varm i Kroatia, da vi kom hjem etter 3 uker i solen var det nesten deilig å komme hjem til regn. Noe av det beste med å komme hjem er å få ligge i egen seng igjen.
August kom og gikk uten at det skjedde noe spesielt på interiørfronten, men det ble da et blogginnlegg med hundekjeks i gangen. August var måneden jeg holdt meg helt unna alt som het sukker, korn og melkeprodukter. Utrolig nok var det ikke så vanskelig og gevinsten var 4 kg i  minus. 

Så var nok en sommer over, høsten sto for døren, det blir det mer om i neste blogginnlegg.

Klemmer