mandag 31. desember 2012

Årskavalkade 2012 del 1

En av de ting som er fint med å blogge er at man har en liten dagbok som man kan bla i. Nå har jeg bladd meg gjennom de fire første månedene av året og som enhver interiørblogger med respekt for seg selv kommer det nå en liten årskavalkade. De fire første månedene i første omgang.
 
 I januar begynte jeg en rom for rom serie, først ut var gangen.
 Så sto badet for tur, badet har forresten vært det rommet jeg har et ønske om å gjøre noe med, vi trenger mer skapplass der ute. Ting tar tid, men kanskje det blir nye skap på badet i løpet av 2013. I slutten av januar tok jeg en RLE operasjon på øynene, dessverre ble ikke den helt vellykket, eller den virket litt for godt for jeg ble nå er jeg litt nærsynt istedenfor langsynt. Jeg skal inn å ta en korreksjon om et par uker, så da krysser jeg fingre for at jeg kommer til å se som en ørn.
 I februar var det stuen som var rommet i rom for rom serien.
I februar drømte jeg meg bort i to gamle fine hus jeg fant på Finn, men når alt kommer til alt så trives vi igrunnen så godt her i leiligheten vår at vi blir nok her en stund. 
 I mars deltok jeg i NIBs frokostbord utfordring.
Og jeg fikk ryddet en liten del av altanen slik at den ble presentabel.
I april var det kjøkkenet sin tur i rom for rom serien. 
I påsken var vi i Paris, tok med meg noen søte postkort hjem med ekte Parisisk stemning.
Nye sofaputer med stjerner ble innkjøpt i april, de liker jeg fremdeles veldig godt. 

Jeg kjenner jeg gleder meg til våren nå, til det blir grønt og lyst igjen. Ute nå pøsregner det, i dag på denne årets siste dag har det faktisk ikke vært lyst. Håper det letter litt til kvelden slik at vi faktisk får et glimt av nyttårsrakettene. 

Ha en strålende flott nyttårsfeiring. 

Nyttårsklemmer fra Kari





søndag 30. desember 2012

Feliz Navidad

Julen er over for denne gang, julen som i år ble feiret i sydlige strøk, nærmere bestemt i Las Palmas. Julestemningen glimret riktignok med sitt fravær, det var egentlig litt mer sommerferiefølelse enn julefølelse. Når folk sa god jul føltes det helt surrealistisk. Bildet under illustrerer vel egentlig julen i Las Palmas, haha kanskje det er opptak til neste års adventsserie "Nissene på stranden".

 Et lite bilderas av julestemningen på Gran Canaria, ingen kan si de ikke prøvde.
En nydelig juledekorasjon på en av byens restauranter.
 Julestjerner i gamlebyen.
 Betlehem, et kunstverk av sand.
 Julegate i Santa Brigida.
 Juledekorasjon i kirken i Artenara.
 Vi bodde midt på Playa Canteras, med nydelig havutsikt. Temperaturen var behagelig norsk sommertemperatur. Litt kjølig om kvelden og enkelte dager også. Jeg prøvde meg på et bad i sjøen, det var mildt sagt friskt og det ble med det ene forsøket.

Som dere ser, utsikten fra hotellet var upåklagelig.

Og når jeg snakker om utsikt: Et av høydepunktene var en tur opp til Artenara den høyesteliggende byen på Gran Canaria. Det var et aldeles nydelig sted, vi satt lenge på en restaurant som var bygget i en hule. Utsikten derfra tok omtrent pusten fra oss og lammeskanken vi fikk servert var også ukens kulinariske høydepunkt. Solnedgangen herifra var aldeles nydelig.

Her er bildet av årets juletre og årets gavehaug, vi måtte jo ha juletre. Julaften kledde vi oss opp og åpnet gavene før vi gikk ut å spiste en 3 retters middag på en koselig restaurant. Maten var god og stemningen upåklagelig. 

Vi kom hjem i går til et regnfullt Bergen, det føles nesten helt uvirkelig at det bare var i forgårs vi satt i T-skjorte på 1300 meters høyde og skuet utover det fantastiske fjellandskapet og Roque Nublo.

Det var helt klart en annerledes jul, i morgen skal vi feire en mer tradisjonell nyttårsaften. 

Takk for det gamle kjære bloggvenner, så blogges vi igjen utpå nyåret. 

Nyttårsklem fra Kari



onsdag 19. desember 2012

Ei rose heve sprunge

Nå er den jammen like om hjørnet, julen altså og jeg gleder meg til en uke med sol og varme. Må innrømme det, det blir liksom ikke helt den store julestemningen når man skal feire jul i sydlige strøk. Er veldig spent på hvordan det blir.

Ikke veldig mye julepynt hos oss, men litt har vi da. Disse rosene kjøpte jeg for nesten to uker siden på Rema, tror aldri jeg har hatt roser som har stått så lenge før.  Lurer på om roser trives spesielt godt sammen med noen grankvister. På lystfatet står en svibel som jeg fikk hos min skjønne nabo på over 90, en takk for hjelpen fordi jeg hjalp henne å bli kvitt en kommode. 

Og i går kom min kjære hjem med denne flotte tulipanbuketten, det var en gave fra foreldre på juleavslutningen. Nå er det ikke bare han som får gaver på jobben, jeg har fått så det monner jeg også. Synes jeg har bært hjem gaver fra diverse samarbeidspertnere nesten hver dag. Firmaet jeg er vikar i er også rause med gavene, forrige fredag fikk jeg en kartong med mye julesnadder, vin, ost, pinnekjøtt, sjokolade osv. 

Dette blir nok det siste blogginnlegget mitt før jul så jeg vil ønske dere alle en riktig herlig og fredfylt jul.

Stor juleklem fra Kari

søndag 9. desember 2012

2 lys som skinner

Andre søndag i advent allerede og det begynner å litt jul her i huset. Tror ikke det blir så mye mer julepyntet enn det er nå siden vi i år gjør som trekkfuglene og reiser sydover. Så om to uker befinner vi oss rett og slett på Gran Canaria, skal bli spennende å feire jul der, så får vi se om det gir mersmak.

 Ute i gangen står det gamle trauet med fire kubbelys i og Carl Larsson barna har fått komme fram fra eskene sine. De er julefavoritter som kommer fram år etter år. Skjønneste Bente i Loftkroken  kom med et lystips her en dag, om man brenner bare litt av kubbelyset får man en grop man kan putte et telys oppi. Veldig praktisk synes jeg, for ofte blir kubbelysene så skjeve og skakke.
 Den store veggklokken som hengte i stuen har et lite gjestespill i gangen.
På eikeskapet i stuen pynter en hvit asalea opp og en julekrans er på plass over speilet. Jeg har mikset litt med sølv, gull og svart på skapet. En enslig messingstake har menget seg med de sorte. Underlig nok synes jeg det funker. 
The fallen Madonna har fått superlimbehandling og står nå på CD skapet sammen med sviblene.
Og tror dere ikke at når jeg endelig hadde fått opp adventsstjernen, så fant jeg en jeg falt pladask for i den skjønne butikken Drømmehuset mitt i Marken. Så dermed var det ned med den gamle og opp med den nye. Som dere ser er det vinterlig også her i Bergen, i går kveld hadde vi en liten snøstorm her. 

Så er denne helgen snart over, i dag har vi vært på julekonsert i kirken her ute i dalen. Herlig med litt musikalsk julestemning. 

Ha en strålende fin ny adventsuke.

Klem fra Kari

fredag 7. desember 2012

The fallen madonna Reprise

Det er snart på tide å finne fram Madonnaen fra boden igjen, og da kom jeg på at jeg skrev et blogginnlegg om henne i fjor. Tenkte det passet med en liten reprise i den anledning siden madonnaen min har en litt spesiell historie.

 Her er innlegget fra oktober 2011:

Nå etter å ha blogget en stund har jeg jo funnet ut at madonnaer er veldig i vinden, jeg har vel knapt tall på alle de fine madoannaene jeg har sett rundt på utallige blogger. Men her i huset er det kjemisk fritt for madonnaer,eller er det det?? Faktum er at jeg har en madonna som jeg kjøpte for mange år siden, det var nok i 96-97 at jeg gikk forbi en skjønn liten butikk i Marken og falt pladask for en madonna som sto utstilt i vinduet. 


Den kostet over 600 kroner og på den tiden var jeg nyskilt og hadde knapt til salt i såret. Det å bruke over 600 blanke kroner på en pyntegjensteand som attpåtil bare skulle være framme i julen var jo galskap, men så er jeg jo litt gal innimellom så madonnaen ble pent pakket inn og fikk sitt nye hjem her i 8 etasje. Hun har fått komme fram hver eneste første søndag i advent, det ble liksom ikke jul uten at hun var framme.
Men så inntraff katastrofen. I adventstiden for to år siden hadde jeg satt min kjære madonna på et CD skap og hvordan det nå enn gikk til så falt hun altså ned fra det og kappet av hodet. 


Ikke bare ble hodet kappet av madonnaen, Jesusbarnet fikk også hodet sitt kappet av. Jeg var alvorlig bekymret for at det ikke skulle  bli jul det året og at det var min skyld. Tenke seg til både Maria og Jesusbarnet var hodeløse, man skulle tro de hadde vært med i den Franske revolusjon og blitt giljotinert.

I fjor lå den pent (iallefall så pent man kan ligge uten hode) i kartongen sin, det ble aldri til at jeg tok dem fram og fikk limt hodene på igjen, men i år skal de få komme fram i lyset igjen. Fram med superlimen og passe på at Jesusbarnets hode kommer på riktig vei, vi vil tross alt ikke at det skal ligne på en scene fra Exorsisten.


Ønsker alle en riktig god helg.




mandag 3. desember 2012

Inn i adventstiden

Ja da er vi på god vei inn i adventstiden, i år som i fjor ser det ut som om jeg lider av pyntevegring her i heimen. Lurer på om jeg har blitt smittet av min lite juleglade rollefigur Dagny Mortensen, en av replikkene hennes var: "Jul meg her og jul meg der, ennå godt at ikke vi holder på med slikt tøys." En liten unnskyldning er at jeg lå helt utslått av forkjølelse onsdag, torsdag og fredag forrige uke. Lørdagen ble tilbragt i vill jakt på jakt etter nye sko og tilbehør til julebordkjolen, første søndag i advent ble tilbragt på sofaen med hodet under armen etter et noe heftig julebord. Så det sier seg igrunnen litt selv at det ikke har blitt veldig mye tid til adventspynting heller.

Men jeg har da i det minste fått lys i adventstaken, advenstaken i år er fra Riviera Maison og er veldig anvendelig. Den består av et brett med 5 magnestiske lysholdere, akkurat nå er det naturlig nok bare 4 lysholdere på brettet.

Noen svibler har jeg også fått i hus, dem og en hvit asalea fikk jeg rasket med meg på den ville sko og tilbehørsjakten på lørdag. Og i dag har jeg faktisk både funnet og hengt opp adventstjernen, så må si jeg ligger godt an i ruten i forhold til fjoråret. Haha da tror jeg at jeg ikke fant adventstjernen før julen var over.

 Og om noen lurer, joda jeg fant sko, men da jeg endelig hadde funnet dem gikk jeg forbi en butikk som hadde utstilt en nydelig blå kjole med litt bling og paljetter. Den formelig ropte på meg og satt som et skudd, så da var det på an igjen for å finne sko og tilbehør til den.

Ønsker alle en flott adventsuke, det er jammen en fryd å titte innom på bloggene deres nå for tiden, jeg håper å få ånden over meg til å pynte like fint som dere. Til helga kanskje......

Adventsklemmer fra Kari