mandag 27. august 2012

Høsten er her

Ja i dag var det høstlig her vest, det har vært en vakker solfylt dag, men man kjenner det på draget i luften. Den friske litt crispe luften som bare høsten kan komme med. I morgen er det meldt kuling og store nedbørsmengder, noe som passer meg svært dårlig iom vi skal på utekonsert med min store helt Leonard Cohen. Akkurat nå sier værmeldingene at det skal klarne opp litt mot kvelden, så da får vi bare krysse fingre og håpe de har rett.
I kveld har jeg kost meg med eplebåter og nøtter stekt i kokosolje, med et lite dryss med kanel på toppen. En kopp te smakte godt til. 

 Jammen har jeg ikke funnet fram strikkepinnene, det skjer ikke særlig ofte, men når man har fått en ny liten nevø så fristet det å strikke litt til prinsen. Koselig med et strikketøy på hånden, levende lys og Jakten på kjærligheten en mørk høstkveld. Det er definitivt tid for høstkos i sofakroken.
Mmmm dette er veldig godt, akkurat for tiden er frukt det eneste søte jeg spiser. Jeg har ikke spist noe med sukker på 3 uker, bare sunn naturlig mat laget fra bunnen. Og vet dere hva, jeg har ikke savnet sjokoladen i det hele tatt. Jeg har til og med laget min egen majones og aioli, smaker mye bedre enn den man får på pose eller tube på butikken. 

En fortsatt god uke til dere. 

Klemmer fra Kari




fredag 24. august 2012

En ny gullalder??

Tiden går og trendene endrer seg, det som før var helt ut blir plutselig helt inn igjen. Nå ser det ut til at vi går mot en ny gullalder. Gullfargede speil og rammer,  kommer til heder og verdighet igjen. Snart prøver vi nok å fjerne malingen som vi sprayet alle messinglysestakene våre med.
Bilde fra Pinterest

Bilde fra Pinterest
Jeg syntes iallefall at disse lampene var skikkelig stilige, den svarte er nok min favoritt.

 Vi har to store glasskupler med messingbeslag liggende, slike som var moderne på 70 tallet vet dere. De hadde jeg hatt så lyst å fått hengt opp, men vet ikke helt hvor jeg skal ha dem. Dessuten er det dette problemet med at glødepærene nå går ut, slike lamper krever pene pærer med varmt lys. Finner nok en løsning på det en gang.

På disse bildene som jeg fant på Pinterest er det mange gulldetaljer, gullspeil og gullgardiner bl.a. 
Og se hvem som følger moten. :) Jeg er veldig glad for at jeg aldri gjorde noe med det gullfargede speilet jeg har arvet av mormor. Er igrunnen glad for at aldri rakk å male alle gullrammene mine heller. 
Bilde fra Pinterest
Dette likte jeg, gullfarget bord og gardinstang, fin måte å henge opp gardinene på også. 

Hva sier dere er vi klare for en ny GULLalder? 

Ha en gullende flott helg. 

Klem fra Kari

fredag 17. august 2012

Naturens gaver

På denne tiden av året er naturen virkelig gavmild. Dessverre er jeg litt for lite flink å benytte meg av denne gavmildheten, men litt har jeg nå fått i hus. 

Hundekjeks er egentlig utrolig dekorativt, de står der i grøftekantene og er til ergrelse for noen og til glede for andre.

Nyperoser er så skjønne, nå er de på hell, men jeg klarte til slutt å somle meg til å ta en saks med meg på tur slik at jeg kunne ta noen med meg hjem.
Og så har vi lyngen da, ingenting er vel vakrere enn den. 
Ja naturen gir oss gaver både for øye og gane, villbringebærene er jo aldeles nydelige, og helt gratis. 

Jeg har kost meg mye ute i naturen disse fine dagene, har vært på to nye fjelltopper. Er et ikke rart, det er ofte det som ligger nærmest som blir sist besøkt. Jeg har vært på Gravdalsfjellet og Damsgårdsfjellet som omtrent er bare et lite steinkast fra der vi bor. Så nå kan jeg skryte på meg å ha vært på alle de syv byfjellene. Jeg fatter bare ikke hvordan folk kan gå alle de syv på en dag, jeg har mer enn nok med ett eller to i slengen. 

Ønsker dere alle en riktig fin helg. 

Klem fra Kari



tirsdag 14. august 2012

Dubrovnik, et reisebrev

På tide å ta siste del av reisebrevet fra Kroatia, vet at reisebrev ikke er de mest populære innleggene i en interiørblogg, men dere får bære over med meg. Jeg har forresten tatt et interiørbilde spesielt med tanke på bloggen. Det følger lengre nede, dere kan glede dere til å få se noe helt enestående. 

Etter herlige dager på Vis satte vi nesen mot Split igjen og der gikk vi ombord på en buss og dro til Dubrovnik. Bussen fulgte hele Makarska rivieraen og vi kjørte også igjennom Bosnia Herzegovina. Bosnia har en liten kystsripe på ca 2 mil som deler Kroatia i to. Bussen var en lokalbuss med mange stopp på veien, dessuten en buss helt uten air condition. Det var ikke akkurat en komfortabel busstur i ca 40 graders varme. Turen tok ca 5 timer, så det var godt å komme fram. På busstasjonen sto de i kø med lappene sine, accomodation, accomodation ropte de i munnen på hverandre. En av de framste viste oss bilder av en flott leilighet med et flott baderom og stooor dusj. Prisen var også meget behagelig, faktisk ikke mer enn 300 kroner natten, så vi bet på. Haha du kan tro jeg ble lang i masken da vi ble vist inn i et rom der sengene sto anføttes og hele badet var mye mindre enn dusjen som han hadde vist bilde av. Men vi aksepterte likevel, vi var trøtte og varme og mer eller mindre utslått av hele bussturen. Dessuten var det et pent område med sjøutsikt.Til tross for at det var et meget enkelt rom så hadde de gjort seg flid med lekre detaljer i interiøret.
Haha hva kan man si om noe slikt da?? Ikke akkurat Anne på Landet som har stått for stylingen her. 
 Gamlebyen i Dubrovnik er unik og vakker, gatene er dekket med marmor som er så blankslitt at den skinner. I de trange små gatene som ligger langs byens hovedate Stradun ligger restaurantene på rekke og rad. I gamlebyen var det en helt annen kultur enn der vi hadde vært før, her var det innkastere på restaurantene og kelnerne var meget vennlige og servicemindede. På en flott og dyr restaurant  prøvde jeg meg en kveld på en Dalmatisk spesialitet som jeg syntes hørtes spennende ut, kastrert hane i en saus med appelsin og honning. Men for å si det som det er så hadde de nok kastrert den stakkars hanen helt forgjeves, det smakte overhodet ikke. Heldigvis var vinen god.  Jeg skulle så gjerne ha vandret mye mer rundt i de spennende trange gatene og tatt en tur på muren rundt byen, men som jeg har sagt før, det var ulidelig varmt så vi måtte bare komme oss ut på øyene.
Et lite steinkast fra havnen i gamlebyen ligger øyen Lokrum, dit tok vi turen en dag. En skjønn liten øy med et gammelt kloster og en botanisk hage. Der vandret påfuglene fritt rundt blandt folk og bruste med fjærene. 
Vi tok også en dagstur med båt til 3 øyer i Dubrovnik området. Turen kostet oss 220 kroner pr. person og varte hele dagen. Ombord fikk vi mat og drikke inkludert i prisen. Etter mye mat som hadde vært såder var vi rimelig skeptiske til maten vi skulle få servert ombord, men all vår skepsis ble gjort til skamme. Det måltidet var faktisk noe av det beste vi spiste de tre ukene vi var i Kroatia. Nydelig grillet kylling med smakfulle salater til. Absolutt noe å anbefale videre. 
 En av øyene vi besøkte var Lopud som er en bilfri øy, den forelsket vi oss pladask i så dit vil vi gjerne også tilbake.
Noen vakre solnedganger fikk vi også med oss i Dubrovnik, dette er fra Copa Kabana stranden. På den stranden hadde jeg også en, for meg, helt surrealistisk opplevelse, jeg lå å svømte helt ute med sperringene da et gigantisk cruiseskip passerte bare noen hundere meter borte. Der lå jeg og duppet i bølgene av cruiseskipet mens jeg så at solen gikk sakte ned. For meg som ikke lærte å svømme før i fjor var dette noe jeg aldri hadde trodd jeg noesinne kunne oppleve. Nå drømmer jeg om å svømme med delfiner. 

Ja vi elsker Kroatia, men vi elsker også de Greske øyer, vi har helt klart et lite luksusproblem. Verden er stor og vakker, så mange steder som står på ønskelisten. i første omgang er det Jerusalem som står for tur. Dit skal vi i oktober.

Ha en strålende flott ny uke, solen skal skinne over oss noen dager nå og det er jammen ikke så aller verst her i gamlelandet heller. 

Klem fra Kari

fredag 10. august 2012

Blomster små

Det var tid for litt fornyelse på altanen, det begynte å se litt begredelig ut med en falmet hortensia og spanske margeritter som var avblomstret. Så det var rett og slett på tide med en tur til plantasjen.

Så veldig mye handling ble det ikke, syntes egentlig de hadde et litt dårlig utvalg, men et par krysantemum fikk bli med hjem.



Høsten står unektelig for døren, her har jeg prøvd meg på å lage et lynghjerte. Det er en metallkleshenger som er bøyd til og til jul dekket jeg den med mose. Nå har jeg surret lyng rundt mosen, hadde litt for lite lyng til at det ble helt perfekt så jeg må nok ut å hente mer.

Vi har forresten fått en ny liten nevø og i går var onkel og tante å så på vidunderet. Vi hadde kjøpt gave med fra Kroatia, for øvrig omtrent det eneste vi kjøpte der nede. Et lite skilt fra Kremmerhuset var også med i pakken og tante hadde laget kort til prinsen.

Nå er det helg igjen og de har medlt 22 grader her, krysser fingre og håper værvarselet slår til. 

Ønsker dere all en riktig varm og solfylt helg. 

Klem fra Kari

tirsdag 7. august 2012

Pittelitt nytt til badet

Nå tror jeg nesten jeg bestemt meg for hva slags baderomsmøbler vi skal gå for, det siste bildet i forrige innlegg syntes jeg var så fint og praktisk at slik vil jeg ha det. Har funnet ut at vi kan bruke kjøkkeninnredning fra IKEA, de har jo skaper i 37,5 cm dybde. Så får jeg se om jeg klarer få lokket med meg min kjære ut på IKEA for å se på dette. Det kan ta litt tid, men slik er det her i huset, ting tar tid.

I mellomtiden prøver jeg gjøre det beste av det, her er pittelitt nytt til badet. Nye såper kjøpt på et internasjonalt marked her om dagen. De er franske og jeg kjøpte dem i vanilje og sjokolade. Siden vi nå har beige håndklær på badet så passer det jo fint med brunbeige såper. Steinene er også helt "nye", de var med hjem i sekken fra Vis. 

Den ene steinen er veldig spesiell synes jeg, den fant jeg på Sølvstranden på Vis, synes mønsteret på den minner meg om en åttebladsrose.

Og så fikk jeg pakke i posten her om dagen fra skjønne JANNE som vel å være blogglandias mest gavmilde person. Hun hadde en gjettekonkurranse på bloggen sin, og jammen var hun ikke snauere enn at hun sendte premie også til oss som gjettet feil. Denne søte posen skal jeg ha på badet med bomull i.
Et lite skilt lå også i pakken, det har selvfølgelig fått plass på soverommet. 

Tusen, tusen takk du skjønne Jannemoren, så gøy å få en slik fin gave i posten. 

Ha en fin uke alle sammen, her går det mye i OL om dagen utrolig nok siden jeg er minimalt sportsinteressert. 


Klem fra Kari