fredag 30. mars 2012

På landet

Da jeg var liten hadde vi hytte på landet. Påsken var ofte første gang på hytten etter vinteren, da satte vi oss på bussen med alt vårt pikk og pakk og reiste på landet. Jeg husker ennå disse busturene på smale og svingete veier som det rene marerittet, bilsyk som jeg alltid ble. Hytten vår lå litt avsider ute på et nes, vi måtte gå igjennom beitemarker der både kalver og sauer beitet. Ofte måtte vi gå flere turer for å få med oss alt, for det var jammen ikke lite vi dro på.

Jeg husker ennå lukten som var i hytten når vi åpnet den etter en lang vinter. Vi åpnet alle vinduer og hengte alle filleryene ut til lufting, så ble hytten grundig vasket og sengetøy, som vi selvsagt hadde med fra byn ble lagt på. Jeg var en dyrekjær liten pike og var snart på tur ut for å øse av min kjærlighet til alt som kunne krype og gå av firbeinte kreaturer. Det var ikke den hest, hund, katt eller oksekalv i nærheten som unnslapp min kjærlige omsorg. Og var det koppelam på en av gårdene i nærheten så var jeg ikke til å styre, da var jeg ute med tåteflasken både sent og tidlig. 

Vi solgte hytten for 10-12 år siden, egentlig i grevens tid for plutselig ble det lille neset hytten lå på veldig populært og det poppet opp hus som paddehatter, både foran og bak hytten. Hvorfor blogger jeg om hytten akkurat nå?? Jo fordi rett foran der som hytten lå er det nå et hus til salgs og bildene her er lånt fra Finn. Er det til å undres at vi trivdes på hytten, se den nyyydelige utsikten. Da vi hadde hytten var ikke de husene som dere ser taket på bygget.

Det er jo nesten så man får lyst å flytte på landet. 

Ønsker alle en riktig god påske uansett om den skal tilbringes i byen eller på landet. 

Jeg har forresten problemer med å kommentere i dag, flere som har problemer med det?? (Haha det får jeg jo ikke vite om dere ikke får til å kommentere)

tirsdag 27. mars 2012

Fake your beauty

Tåken kom akkurat sigende inn over dalen her vi bor, men for en dag det har vært!!! Vi kan riktignok ikke skilte med 23 grader i skyggen slik jeg ser medbloggere østpå skriver om, men tror nok vi Bergensere er storfornøyd med dagen likevel. (Vi er jo ikke akkurat bortskjemte når det gjelder sol) Jeg har vært ute på altanen det meste av dagen. Når det er slikt vær som i dag så får man ubendelig lyst til å plante, den trangen måtte jeg nok stagge i dag, men jeg klarte likevel å gjøre det koselig der ute med noe grønt.

Bloggen min heter jo Man tager hva man haver så da gjorde jeg netopp det. En kurv som jeg fikk en juledekorasjon i  ble fylt med silkeroser og et par falske grønne planter fra IKEA. En søt sinkpotte ble fylt med avblomstrede perleblomster og vips så ble denne kroken en liten grønn oase.

I sterk kontrast til resten av altanen som ser slik ut. Grøss og gru!!! Jeg er redd altanen har vært et stebarn her en stund. I fjor sommer drev vi jo med anmass oppussing og et sted måtte vi nå lagre tingene. Bare at tingene ble lagret litt for lenge, noen som kjenner seg igjen??? Her blir det nok rydding og kasting over en lav sko. Jeg har begynt å sortere litt i dag, så en dag i nærmeste framtid får vi bære rot og skrot ut i bilen og kjøre på fyllingen med det.


Nei la oss snu oss igjen å se på noe mer oppløftende. Hagemøblene er vasket, vinduene likeså, grønske er fjernet fra aluminiumsbeslagene på gulvet. Og de fake blomstene lyser opp, det ble faktisk mye bedre enn jeg hadde trodd.
Seljetreet på stamme har kommet med de søteste små pusekatter.

Da jeg kjøpte leiligheten her var altanen en smal tarm, bare 90 cm bred. Man måtte være forholdsvis akrobatisk for å kunne få sol på hele kroppen når man solte seg og det var kun plass til det minste kafebordet man kunne få fatt i. Altanene ble heldigvis bygget ut for en del år siden og det var som å få en ny leilighet.Nå kan vi boltre oss på 18 deilige kvadrat, uterom er så viktig.

I år skal altanen få komme til heder og verdighet igjen, jeg har tenkt og grublet i solen i dag og har fått noen lyse ideer. F.eks skal dette skapet over her skal få noen strøk med utemaling og henges opp på veggen bak stolene. 




Kurvstolen og kafesettet her skal også få et strøk maling. Nå får jeg gruble og prøve finne ut hvilken farge, noen som har en god idé??? Vi har en brannstige på altanen som er rømningsvei. Egentlig en ganske irriterende innretning for den stjeler en krok som hadde vært god å ha. men i dag har jeg fått en lysende idé som jeg håper lar seg gjennomføre. 

I mellomtiden får vi nyte synet av den stylede delen av vår kjære altan og drømme om den dagen rot og boss er borte og alle ideer satt ut i live. I år skal være altanens år, i år skal den få skinne. 

Ha en fortsatt flott tirsdagskveld og husk å melde deg på Give away om du ikke har gjort det allerede. Link er oppe til høyre. 

Klem fra Kari

søndag 25. mars 2012

Påskepynt1 og rullende sko

Nå går ukene unna her, neste helg er det palmehelgen og påsken står for døren. Her i huset har det aldri blitt pyntet særlig mye til påske i de senere år. Det finnes noen gule kyllinger stablet bort et eller annet sted, men de får ligge fint i fred. Her er huset ferdigpyntet til påske allerede, jeg har nemlig laget mitt første vintage egg i decoupage. 

Ble ikke så aller verst det for å være første gang synes jeg. Avispapiret fikk ligge litt i te for å få litt gammel look. Kanskje det blir flere etterhvert, men noen storproduskjon blir det nok ikke. Det er vel begrenset hvor mange slike egg man har bruk for.

Sammen med tre steinegg og noen perleblomster pryder det kjøkkenbordet og dermed erklærer jeg årets påskepynting for ferdig. 

Her i Bergen har vi hatt et par fine dager nå. Vi har jo med dårlig skjult misunnelse sett på de der sør og øst som har hatt sommertemperaturer i lange tider, mens regnet har sipt ned i ett her vest. Men nå altså kom det, fineværet, og på fredag innviet jeg mine nye sko i byen. 

Følelsen av å kunne gå med småsko for første gang er himmelsk, man føler seg så lett på foten, nesten som man svever. Mine nye sko besto prøven, jeg kom hjem uten gnagsår eller vondt noe sted, de var som en drøm å gå med. Mine nye sko er laget på masai prinsippet og har en såle som er buet.

Mine nye sko er årets første bursdagsgave, jeg fikk dem av en kjær venninne som jobber i skobutikk. Nå har jeg strengt tatt ikke bursdag før i slutten av mai, men da jeg var innom butikken hun jobber i så lurte hun på om jeg ønsket meg sko til bursdagen. Det gjorde jeg jo, og siden jeg nå var der og trengte nye sko nå så spurte hun liksågodt om jeg ville ha dem som jeg hadde kjøpt uansett. Disse blir nok gode å tråkke rundt i Paris i. De er av merket Gabor som er et merke jeg er glad i. 

Årets første softis er fortært og årets første fjelltur ble også unnagjort i helgen,. Lyderhorn ble besteget, dog i andre sko.

Ha en herlig ny uke, måtte solen fortsette å skinne på oss.


torsdag 22. mars 2012

Lyseblått

De fleste av oss har vel et forhold til Figgjo, iallefall de fleste på min alder. Jeg er rimelig sikker på at det fantes noe fra Figgjo i omtrent hvert eneste Norske hjem på den tiden jeg vokste opp. Jeg spiste omtrent hver eneste middag i barndommen på en rosa Figgjo tallerken med hvit kant. Vi hadde kun en, men den var min, det var liksom opplest og vedtatt. Dessverre er den borte, men det lyseblå fløtesettet har heldigvis overlevd. 

Jeg vet det var en Figgjo utfordring på en eller annen blogg for ikke så lenge siden, men jeg kom aldri så langt at jeg fikk somlet meg til å delta. Hadde likevel lyst å viser dere dette søte lille settet for jeg hadde tross alt fått somlet meg til å tatt bilde av det.

Nå gleder vi oss til en solfylt helg her vest, håper inderlig at meterologene har rett denne gangen og at vi også kan få en liten smakebit på vår og sommer.

Ha en strålende flott helg. 

Klem fra Kari

PS Husk å melde deg på Give away da. :)

mandag 19. mars 2012

Jubileums give away

For noen uker siden hadde jeg 1 års jubileum her på bloggen og det må jo feires. Jeg har vært så  heldig å få en kjempeskjønn ramme som jeg får lov å gi bort til en heldig vinner. Rammen som har plass til 2 bilder  er gitt av EVERYDAY MOMENTS

Marianne som har startet butikken Everyday Moments på Askøy utenfor Bergen er en skikkelig hverdagshelt. Bare et år etter at hennes mann døde så alt for tidlig åpnet Marianne sin butikk Everyday Moments. Sammen med Linda og Carol driver hun en herlig butikk som for det meste fokuserer på hobbyartikler, men også leker og litt interiør. De har også en del kurser i bl.a. scrapping, kortlaging og strikking. Dere kan lese mer om Marianne og butikken hennes HER.
Du kan få opp til 8 lodd. 
1 lodd for kommentar
1 lodd for å være eller å bli følger her hos meg
2 lodd for å linke til Give away (bruk det øverste bildet) eller dele på Facebook
2 lodd for å følge eller bli følger på Everday Moments  blogg
2 lodd for å like på Facebook

Husk å skrive på hvor mange lodd dere tar. 
Trekningen er 20 april.

Nå håper jeg riktig mange tar lodd og blir følgere hos Everyday Moments.  

Lykke til.


torsdag 15. mars 2012

Tidsforvirring

Nå skjønner jeg ikke noe og det blir jeg egentlig passe frustert av. Min gode bloggvenninne Anne på Landet var blitt gjort oppmerksom på at klokken på bloggen hennes ikke gikk rett og spurte meg om jeg kunne hjelpe henne å fikse det. Selvfølgelig kunne jeg det, jeg antok at kanskje klokken hennes var innstilt i feil tidsone for det fant jeg ut at min var her for en tid siden. Min tidsinnstilling var på Stillehavstid altså ganske mange timers forskjell fra Norsk tid. Det viste seg at Anne hadde korrekt tidsinnstilling nemlig GMT +1 Oslo, men når Anne skriver en kommentar så kommer det helt feil tid opp på kommentaren.

 Nå har vi testet litt både Anne og jeg, hun skrev en kommentar til meg kl. 21.47, men tidspunktet som viser på bloggen er 01.47. Det samme skjedde når jeg kommenterte hos henne. Om jeg går inn på innstillinger og kommentarer så står det at Anne la inn kommentare kl 21.47 så der er det riktig. Nå har jeg sjekket og dobbeltsjekket, både Anne og jeg har riktig tidssone innstilt, vi er begge på GMT + 1 og alt ser helt korrekt ut på innstillingene våre, men tiden som viser på kommentarene er helt riv ruskende gal. 
HVORFOR, HVORFOR??????  
Se det er slike ting som kan gjøre meg helt gal, det er jo overhodet ingen logikk i dette.... 

Når jeg ser på tidspunktene for kommentarene generelt så ser det jo ut som om alle her på blogger er de natteravnene, tror ikke det er tilfelle. Noen som skjønner noe av dette og har en forklaring på hvordan man kan få inn riktig tid på kommentarene??? 

En annen ting jeg nettopp oppdaget er at når jeg skulle plukke opp et bilde fra bloggen så var alle bilder unntatt 4 forsvunnet. 

Frustert jeg???  Neida..... 



lørdag 10. mars 2012

Je adore Dora

Ja nå måtte jeg begynne å øve meg på Fransken, det står Paristur for døren om ikke veldig lenge. Eller bør jeg heller øve meg på Dansk siden Dansk design er så i vinden. Jeg merker det at jeg faller for Dansk design både i klær og interiør. Og nå har jeg altså forelsket meg igjen, denne gangen i Greengates nye Dora serie. Tror mange med meg har falt for vakre Dora. 

Tror Dora hadde passet meget godt inn på vårt kjøkken. Jeg håper at det kommer krus eller kopper med hank i denne serien etterhvert, men det går jo an å kombinere Dora med Spot beige, tror jeg.


Er de ikke herlige??? 

Har prøvd å få fatt i denne tørkehåndkleet i et par butikker, både i Haugesund og i Bergen, men uten hell. Ser det for meg som duk på kjøkkenbordet. Men en gang har jeg nok hellet med meg, bare være litt tålmodig.

 Anne som har den skjønne bloggen GARDEN AND ANGELS har funnet sin måte å bruke håndkleet på, hun har rett og slett brukt det som trekk på en gammel krakk som hun har pusset opp. Lekkert ikke sant?? Bildet er lånt av Anne.
 På den skjønne bloggen Notre de maison fant jeg dette bildet, ja takk sier jeg, en slik miks kan jeg tenke meg. Det er bare å begynne å samle. :)) Heldigvis har jeg stor dag i år så kanskje det blir litt Dora, Naomi beige og Spot beige på gavebordet.

Se den søte vekkerklokken da....

Helg igjen, tiden flyr jammen fort. Ha en herlig helg, kan vi håpe på at værgudene er like snille som forrige helg????

Ha en riktig fin helg kjære dere, vær eller ikke vær.

onsdag 7. mars 2012

Frokostbord

Skjønne jessica med bloggen EKTE INTERIØR har i samarbeide med Nyblom Kóllen utfordret oss til å vise vårt frokostbord. Fine premier til dem som juryen plukker ut som vinnere. 
Når sant skal sies er det sjelden her i huset at frokostbordet er særlig mye å skryte av. Vi pleier ta det ganske så lettvint. Jeg spiser oftest en skål med havregryn og kulturmelk sånn i all hast før jeg forsvinner ut av døren, eller jeg tar med meg skålen med havregryn og setter meg foran TV om jeg ikke skal på jobb. Slik en frokost blir det veldig lite bloggbare bilder av. 

Til og med i helgene tar vi det som oftest lettvint, noe man kan skylde vintersporten for, for når vi forholdsvis langt ut på morgenkvisten står opp så er det alltid sport på TV som vi har lyst å se. Så da blir det til at vi fikser vår egen frokost og setter oss for å se på skiskyting, hopp, langrenn, alpint eller hva nå som skulle være av vintersport på TV.
Vi var mye flinkere før vi flyttet sammen til å lage en koselig frokost med egg og bacon eller kokt egg. Tror vi må plukke opp den tråden igjen, når bare våren kommer og vinterporten går i dvale. 


Likevel bestemte jeg meg for at jeg hadde lyst å være med på frokostbordutfordringen hos Jessica. Her har jeg dekket til meg selv på en gammel flott fjøl med et gammelt Egersund servise som vi hadde på hytten da jeg var liten. I Greengate boksen er det hjemmelagede knekkebrød, noe som jeg er helt avhengig av, de er bare sååå gode. På smørfatet som også er fra Greengate er det selvfølgelig ekte smør. Eggeglasset er fra en eller annen gresk øy, jeg samlet i min tid på eggeglass og har en hel haug av dem i alle størrelser og fasonger. Den søte fløtemuggen med hvitveis i fikk jeg som gave da jeg ble følger nr. 100 hos SMÅTINGENE. Hvitveisene er ikke ekte, men egenhendig kjøpt på GH interiør på Os der min gode bloggevenninne Anne jobber. 
Spiste jeg så frokost ved dette bordet i dag??? For å være ærlig så gjorde jeg nok ikke det, for da var nok frokosten fortært for lenge siden, men i morgen da......

Titt innom til Ekte Interiør du også og bli med på konkurransen.

søndag 4. mars 2012

1 år og 3 dager

1 mars i fjor jeg la inn mitt første blogginnlegg. Da bodde jeg i en leilighet preget av kaos, min kjære var ennå ikke flyttet inn, men helgependlet mellom Voss og Bergen. Vi holdt på å pusse opp gjesterommet (foppballpuben) og hadde også såvidt begynt på kjøkkenet. Når jeg ser tilbake så har det skjedd mye på dette året. En av tingene som er genialt med å blogge er at man har sin egen dagbok som man kan bla tilbake i. Nå 1 år og 3 dager etter har det vært over 15 000 visninger og 98 har lagt seg til som følgere, egentlig over all forventning.
 Ekstra moro synes jeg at det var å lese kommentarene på det første innlegget for hvem andre enn min gode bloggvenninne Liven hadde lagt igjen kommentar der.

 




























Jeg ser også at jeg ikke hadde vært mange dagene her i blogglandia før jeg hadde latt meg påvirke til å kjøpe en Kitchen aid. Ikke at jeg har angret på det, den er både pen og praktisk og passer utmerket inn på kjøkkenet.
Slik så kjøkkenet ut i fjor på denne tiden.Nå er ikke dette bildet helt rettferdig da, det var egentlig mye koseligere enn det ser ut på bildet her, men jeg var ganske lei av bonderøde vegger og furuskaper.
Omtrent slik ser det ut nå, er det dette vi kaller for extreme make over?  Et Rom for rom blogginnlegg om kjøkkenet kommer nok om ikke alt for lenge.

Vi har vært en liten tur i vakre Haugesund fra torsdag til lørdag, flottet oss og bodde på hotell. Grunnen til at vi reiste dit var at vi skulle i en begravelse i Haugesundsområdet. En flott, gammel dame på over 90 fikk en fin og verdig begravelse i vakkert vårvær. 

Ønsker alle en fin ny uke.