søndag 30. oktober 2011

Scary???

I anledning Halloween (som vi forresten ikke bryr oss noe med her i huset) er ukens mandagstema hos skjønne Helene med bloggen Alt som er vakkert Skummelt/Scary.

Mitt bidrag er tatt i London i påsken. Dette skjelettet var utstillingsdukke i en butikk for herreklær. Jeg har gjort det litt mer skummelt enn det opprinnelig var ved å legge på masse baklys.

Ha en skremmende ny mandag.

lørdag 29. oktober 2011

Om Corokia wannabe og helten over alle helter

Da jeg var i byen her om dagen fikk jeg lyst å fornye meg litt i blomsterveien, de stakkars lyngplantene jeg har hatt har på det nærmeste avgått ved døden for lenge siden. Dessuten har jeg fått med meg at det finnes en ny bloggplante som alle bloggere med respekt for seg selv bør ha i hus, jeg har også fått med meg at den heter Corokia. Det at den ser død ut allerede når man kjøper den kan være en fordel for en som ikke er alt for flink å vanne planter. Så en Corokia hadde igrunnen vært midt i blinken for meg.
 Så jeg trålte byens blomsterbutikker (hvis man kan kalle å være innom to for å tråle) i håp om å finne en Corokia, men uten hell. Det er jo så mye flott i blomsterbutikker, man kan jo bli helt svimmel av mindre, ikke bare blomstene, men alt stashet de har også. Dessuten er de jo så hyggelige de som jobber i blomsterbutikker. Var på nippet til å komme hjem med en myrt som var steindyr, heldigvis besinnet jeg meg, den hadde nok gått en alt for tidlig død i møte.

Jeg endte opp med denne lille måsadotten her, om noen uker med litt uflaks så kan det jo hende den ser ut som en Corokia. Syntes faktisk den er riktig så søt og den kostet langt mindre enn den før nevnte myrten. Dessuten så er det en fryd å kjøpe blomster i denne butikken for de pakker alt så lekkert inn. Husker aldri hva butikken heter, men den ligger i en tverrgate mellom Olav Kyrres gate og Torgalmenningen.

Nå pryder den lille måsadotten salongbordet. Den har fått selskap av en sølvlyestake, noen lerkegrener og barkhjertene jeg fikk på kjøpet fra Bekkas butikk , synes de er så søte og angrer på at jeg ikke kjøpte noen utenom. 

  Damen i butikken sa at måsadotten var et tempeltre, men da jeg googlet tempeltre fikk jeg ikke det til å stemme. Uansett synes jeg at måsadotten er riktig så søt der den står som en wannabe Corokia. 

Og så over til noe helt annet nemlig til musikk av arten elektronika. I går var jeg, min kjære og min yngste sønn på konsert med elektronika musikkens grand old man. Vi snakker pioner, vi snakker tidlig 70 tall, vi snakker Oxygene, vi snakker Rendvouz, vi snakker laserharpe, vi snakker gigantisk lysshow, vi snakker om helten over alle helter for min eldste sønn. Vi snakker om mannen som var skjellsettende i min eldste sønns valg av yrke, han er nå lydtekniker og jobber i et lydstudio i London. 
En stor opplevelse, før konserten begynte fikk jeg sms av min eldste sønn som hadde sett den samme konserten i London om at Jean Michel Jarre kom til å gå inn publikumsinngangen. Utrolig nok satt jeg akkurat der han kom inn og fikk håndhilse på helten, bare det var jo verd hele billettprisen alene. Han skulle visst den godeste jean Michel Jarre hvor mye han har betydd for min eldste sønns valg av vei i livet. Som mor glemmer jeg aldri den dagen poden kom hjem fra skolen med stjerner i øynene etter å ha hørt Oxygene i musikktimen. Fra den dag av la han fotballskoene på hyllen, kjøpte seg synthesizer og bestemte seg for at han skulle bli lydtekniker, han var da 14 år.

Riktig god helg til alle og enhver, håper dere klarte å henge med. Hver gang jeg blogger bestemmer jeg meg for å være kort og bare legge inn bilder og ikke skrive så mye, jeg mislykkes nesten hver gang. Håper dere tilgir meg det. 

Klem fra Kari

torsdag 27. oktober 2011

I gang(en) igjen

Om du har fulgt med på bloggen her en stund så vet du kanskje at vi hadde en stor rund dings hengende i gangen, vet fremdeles ikke hva den dingsen kalles så jeg har bare bestemt meg for å kalle den for et flatbrødtrau. Jaja uansett hva den kalles så kan du om du ikke har vært her før eller trenger å få frisket opp minnet finne bilde av det både i gangen og på sin nye plass i stuen HER.
Nå har vi vært på shopping for å finne noe nytt i gangen og vi endte opp med denne hyllen. Vi fant den på Living og vi falt for den begge to, egentlig var vi på vei til IKEA for å kjøpe en helt annen hylle, en slik som vi har på KJØKKENET. Jeg hadde  rekognisert litt rundt på nettet og ikke kommet over noe som jeg syntes var bedre til en noenlunde grei pris. Men jeg hadde ikke sjekket Living, eller egentlig hadde jeg sjekket Living, men da var det noe feil med nettsiden deres for da jeg trykket på hyller kom det bare fram en blank side. 

 Heldigvis tok vi turen innom, vi angrer ikke på det, for vi synes hyllen vi fant er både pen og praktisk (hadde jeg bare lært meg å ta skikkelige bilder så hadde dere sett det). 4 kurver fulgte med så nå skal det bli orden på hansker, luer og sjal til vinteren. Dessuten er det plass til noen kurver oppå også om det skulle bli nødvendig (og det blir det nok).

Hyllen oppå er av betong så den er jo helt in i interiørtrenden for tiden, blytung, men helt in. 

I gangen står også mormors og bestefars gamle anretning, i skuffen på denne hadde alltid bestefar furunålsdrops som han delte ut når det kom besøk. Jeg tror vel at ingen av oss barnebarna likte furunålsdrops, men vi spiste dem nå pliktskyldigst når bestefar gav oss dem.
. I dag har jeg satt det gamle trauet med roser og kongler som har stått på salongbordet ut på anretningen. Hva jeg har på salongbordet nå??? Jo det blogger jeg nok om i morgen. 

Ha en flott kveld alle sammen, i morgen er det fredag og vi skal på konsert med Jean Michelle Jarre.

onsdag 26. oktober 2011

Hvor blir dagene av???

Nå er oktober snart en saga blott og november nærmer seg med stormskritt. Man skulle jo tro at tiden ville falle litt lang når man ikke har jobb, men slik er det ikke, jeg fatter rett og slett ikke hvor tiden blir av. Det har vært dårlig med interiør blogging også denne måneden, det er liksom litt begrenset hvor mye interiør man har å vise fram og kanskje jeg ikke er så flink å se mulighetene som er. Men det blir nok et interiørinnlegg om ikke så lenge for vi har nemlig vært å kjøpt en hylle til gangen i dag. I mellomtiden får dere nøye dere med mine små puslerier.

Jeg har ikke laget så veldig mye, men et par gaveposer, et kort og et kremmerhus har jeg laget de siste dagene. Dessuten har jeg vært på et nytt kurs, kan ikke fortelle hva jeg lærte å lage på det kurset for det skal bli julegave til min kjære.

Men hva gjør jeg da spør dere kanskje dere selv?? Tja si det, jeg føler vel egentlig at jeg gjør fint lite, latskap er en deilig last. Forresten en ting jeg har gjort mye av i det siste er å svømme, jeg har gått fra å ha total vannskrekk til å bli den badenymfen. 
Nå har vi kjøpt årskort på Vannkanten og prøver å gå dit så ofte som mulig, det er bare så herlig. Først svømmer vi i bassengene både inne og ute, en gang svømte vi ute mens det haglet, en fantastisk opplevelse. Etter vi har svømt vel og lenge trekker vi opp i relaxavdelingen hvor vi tar steambad, badstu og boblebad under åpen himmel.Det er bare boblebadet som er under åpen himmel altså.
Dessuten har jeg funnet den perfekte måten å oppnå total avspenning på, jeg flyter rundt i et varmt utebasseng uten å røre på en muskel,, Det viser seg det at jeg flyter bedre enn de aller fleste. Ja faktisk har jeg så stor flyteevne at når jeg sitter i boblebad så må jeg virkelig jobbe for å klare å sitte i badet uten å flyte opp. Haha tror jeg forbruker mer kalorier på å holde meg nede i boblebadet enn jeg bruker på å svømme.

Jaja og sånn går nu dagan, joda jeg søker på jobber også og i morgen skal jeg på en jobbmesse i regi av NAV. Der skal det være mange arbeidsgivere som trenger arbeidskraft, så det går jo an å håpe at jeg får napp et sted. 

Ønsker alle som er innom en fortsatt strålende uke og takker for alle fine kommentarer på de to bildeuttfordringene jeg har vært med på i det siste.


mandag 24. oktober 2011

Hvilepause

Ukens mandagstema hos Alt som er vakkert denne uken er hvilepause. Hva passer vel bedre da enn dette bildet av min venninne da vi var på øyhopping på de Greske øyer i sommer?? 
En liten hvilepause med bena i Egeerhavet mens øynene hviler på fiskebåtene som tøffer forbi. Bildet er tatt på Katapola, Amorgos etter en forholdsvis heftig shoppingrunde i en skjønn, liten butikk like ved stranden.

Ønsker alle en flott ny uke, måtte dere få noen velfortjente hvilepauser innimellom.

torsdag 20. oktober 2011

En Himmelsk utfordring

På tide å delta i en utfordring igjen, Petunia har sin 55 Himmelske utfordring . Ikke så lett alltid å plukke bilde, for når jeg ser etter er det mange bilder med flott himmel som kunne vært med. Deltar også i Skywatch  med dette bildet.

Time to attend some challenges again. Not always easy to pick which picture to atttend with.

Denne gangen falt valget på dette bildet som er tatt i Tolfa som ligger utenfor Roma. Så en Italiensk himmel denne gang. Knall blå himmel, uten en sky. Veien vi går er opp til La Rocca en klippe med en en borg på toppen. Tror dette er en av de mest sjarmerende veier jeg noen gang har gått på.

This time I chose this picture taken in Tolfa a little village outside Rome. Italian sky without a cloud. This road, one of the most charming I've ever walked is leading us up to La Rocca. 

Her er borgen, eller restene av den som en kulisse mot den knallblå himmelen.
On the top it is an old castle, or what is left of it.
Her er vi på vei ned fra La Rocca og jammen er det ikke et par pittesmå skyer å skimte på himmelen. 

On the way down we even saw a couple of little clouds on the blue, blue Italian sky.

Vi tilbragte påsken 2010 i Italia, først noen dager i Roma og så ut på landsbygden til Tolfa er en herlig liten by nesten uten turisme. Vi var så heldige å få bo i et gammelt kloster som er eid av nordmenn, en veldig spesiell opplevelse.

We spent easter 2010 in Italy, a couple of days in Rome and then off to Tolfa which is a charming little village with virtually no tourism. Lucky us got to stay in an old convent which is now owned by a little crowd of enthusiastic and Italian loving Norwegians. 

Ah la bella Italia.

Puslerier på kjøkkenbordet

Det nærmer se jul med stormskritt, julemarsipanen er kommet i butikken for lenge siden (nei jeg har ikke latt meg friste ennå) sammen med kakemenn og julebrus (har ikke latt meg friste av det heller, men av mer naturlige grunner iom jeg ikke er så begeistret for det). Interiørbladene har så smått begynt med julereportasjer og rundt på bloggene har folk begynt å tenke på juleforberedelsene. Det er faktisk over to måneder til jul, men tiden flyr jo så fort, dessuten tror jeg vi trenger julen å se fram mot i denne mørke og triste årstiden vi er inne i. Tenk så lang høsten og vinteren hadde vært om ikke vi hadde hatt julen som det store lyspunktet.

I går kveld begynte jeg med mine julepuslerier, jeg laget noen tags og en gavepose.Det blir nok noen flere i dag, syntes det var veldig kjekt å holde på med. 



I går tok vi turen ut på Askøy til Everyday Moments og mens jeg handlet papir, blonder og litt småtteri satt min kjære å leste i en bok og så på den flotte utsikten fra Fromritoppen senter. Det er så mye fint å velge i at det var vanskelig å bestemme seg, men til slutt endte jeg opp med det som dere ser på bildene over. Det blir nok en del tags, gaveposer og julekort av dette.

Jeg synes de ble veldig fine, nå gleder jeg meg til å lage mer. Ikke at jeg helt hva jeg skal med alle sammen, i våre familier er det mest menn og gutter og kan ikke tenke meg at de hadde satt så veldig pris på å få slike tags på pakkene eller slike gaveposer. Ikke veldig maskulint akkurat. 

Akkurat nå henger tagsene på pynt på kjøkkenhyllen, og i løpet av kvelden får de nok selskap av flere.

Etter mitt lille juleverksted i går tok jeg meg en deilig kopp Chai te i min nye tekopp fra Bastion som jeg snopte meg en dag i forrige uke. Kunne godt tenkt meg flere kopper i dette merket, synes de er så flotte.




Slik ser kjøkkenbordet ut når det ikke flyter av papir, blonder, blomster, glitterlim osv. Duken er et kjøkkenhåndkle kjøpt på Kid. På brettet står en Greengate kopp jeg fikk av en klubbvenninne med en liten eføy som jeg fikk av en annen klubbvenninne. En lysetake og en serviettholder har også fått plass på brettet, dekorativt og praktisk. 

Takk for alle koselig kommentarer, det er så kjekt å blogge når man får respons. :)

Ha en flott uke videre, det er snart helg og akurat nå er det en liten antydning til sol. Livet er ikke det verste man har...

søndag 16. oktober 2011

I det nostalgiske hjørnet

Ukens søndagssyssel var å flytte det gamle flatbrødtrauet fra gangen og inn i stuen. Det er noe jeg har tenkt på en stund, men det er jo greit å la ting synke litt før man setter i gang. Jeg vet jo ikke en gang om det heter flatbrødtrau, for trau er muligens noe helt annet, men jeg vet det ble brukt til å oppbevare flatbrød i. Store, runde, herlige flatbrødleiver.


Nå henger det å pryder veggen over skuvsengen og det passer jo igrunnen godt for de kommer fra samme gård. På veggen over sengen henger også et bilde av min kjæres grandonkel som gjennom et langt liv tok vare på disse fine gamle tingene slik at vi kan fryde oss over dem nå.
Flatbrødtrauet (eller hva man enn skal kalle det for) har hengt i gangen i noen måneder, det var veldig fint der, men kanskje litt tungt i et så lite rom. Nå er planen å henge opp en hylle der det hang med plass til noen kurver til oppbevaring av hansker, sjal og luer. Det blir nok både luftigere og mer praktisk.

 Se de nydelige detaljene der sammenføyningene er, rundt hele trauet(er det forresten noen som vet den korrekte betegnelsen på dette "trauet"???? ) er det svidd inn mønster til pynt. Noen har brukt veldig lang tid på dette en gang for lenge, lenge siden. Skulle ønske vi visste hvor gammelt det egentlig er.
Jeg er sikker på at den som lagde det ikke hadde forventet at det skulle bli veggpynt i en blokkeleilighet i byen. Nå har dette virkelig blitt det nostalgiske hjørnet i leiligheten.

I sofakroken har det også skjedd en ørliten fornying, nye putetrekk (de stripete) innkjøpt på Spar kjøp. Har lett så lenge etter nye puter uten noe har falt i smak, så da er det gøy å finne noen man liker til 49,50 pr stk. Har fått malt bildelistene og et par billige trerammer fra Europris med kalkmaling.

Ny uke og nye muligheter, har sett utlysning på en jobb jeg virkelig kan tenke meg så det blir nok søknadskriving snart. Forrige jobb jeg søkte på var det over 300 søkere, det er da man drukner i mengden. 

Ønsker alle som titter innom en fiiin ny uke. 



onsdag 12. oktober 2011

Bloggedamer på Baljetur

I dag skinte solen endelig i Bergen igjen, nydelig høstvær med skarp og klar luft. Perfekt dag for en bytur. Liven som jeg har fulgt helt siden jeg begynte å blogge spurte meg her en dag om jeg kunne tenke meg å være med henne og Magdalena (som er et nytt bekjentskap for meg) til Den Grønne Baljen. Det var jo klart jeg ville, så jeg reiste inn til Bystasjonen (eller Bergen Storsenter som det egentlig heter). Heldigvis hadde jeg sett bilde av både Liven og Magdalena så jeg fant dem med en gang. Vi spiste først lunsj (for meg var det egentlig frokost) hos Baker Brun og så satte vi kursen mot Den Grønne Baljen. Jeg hadde selvfølgelig ikke med meg fotoapparatet, så det blir ingen bilder fra Baljen, men det kan dere finne HER

Baljen er en herlig butikk med både gammelt og nytt, vi ble servert kaffe og te og praten gikk livlig mens vi snuste rundt i butikken kriker og kroker. Mye fint å se og joda det ble handel også, jeg hadde på forhånd bestemt meg for å se etter en gammel brødform og gamle putertrekk til skuvsengen og jeg kom hjem med begge deler. En gammeldags saks sto også på listen for det visste jeg de hadde. 

Brødformen er gammel og rusten og planen er å henge den på veggen, men enn så lenge får den stå på kjøkkenskapet med noen kubbelys i. 

Puten hadde et lite, diskret og nydelig mønster, jeg falt ganske pladask for den og nå har den kommet på plass i skuvsengen. 

På Baljen har de klær også, både nye og gamle. Jeg tok med meg hjem en tunika i det danske merket Van Deurs. Likte godt både fasongen og fargen, likte mindre at jeg måtte opp i str. XXL. Men da jeg etterpå prøvde en annen type tunika i str. S og den passet så fant jeg ut at størrelser skal man ikke bry seg om. Jeg er vel egentlig hverken S eller XXL men noe midt imellom. Etter noen timer i hyggelig selskap satte vi nesene hjemover igjen. Jeg tok turen innom Sparkjøp for å kjøpe garn og fant der også putetrekk til sofaputer.Av en eller annen grunn endte jeg opp med lilla garn, det var ikke akkurat planlagt. 

Hva jeg skal strikke??? Ja det får dere nok vite en gang....

fredag 7. oktober 2011

The fallen madonna

Nå etter å ha blogget en stund har jeg jo funnet ut at madonnaer er veldig i vinden, jeg har vel knapt tall på alle de fine madoannaene jeg har sett rundt på utallige blogger. Men her i huset er det kjemisk fritt for madonnaer,eller er det det?? Faktum er at jeg har en madonna som jeg kjøpte for mange år siden, det var nok i 96-97 at jeg gikk forbi en skjønn liten butikk i Marken og falt pladask for en madonna som sto utstilt i vinduet. 


Den kostet over 600 kroner og på den tiden var jeg nyskilt og hadde knapt til salt i såret, å bruke over 600 blanke kroner på en pyntegjensteand som attpåtil bare skulle være framme i julen var jo galskap.(dette var før den franske landstilen gjorde sitt inntog i norske hjem) Men så er jeg jo litt gal innimellom så madonnaen ble pent pakket inn og fikk sitt nye hjem her i 8 etasje. Hun har fått komme fram hver eneste første søndag i advent, det ble liksom ikke jul uten at hun var framme.
Men så inntraff katastrofen. I adventstiden for to år siden hadde jeg satt min kjære madonna på et CD skap og hvordan det nå enn gikk til så falt hun altså ned fra det og kappet av hodet. 


Ikke bare ble hodet kappet av madonnaen, Jesusbarnet fikk også hodet sitt kappet av. Jeg var alvorlig bekymret for at det ikke skulle  bli jul det året og det var min skyld. Tenke seg til både Maria og Jesusbarnet var hodeløse, man skulle tro de hadde vært med i den Franske revolusjon og blitt giljotinert.


I fjor lå den pent (iallefall så pent man kan ligge uten hode) i kartongen sin, det ble aldri til at jeg tok dem fram og fikk limt hodene på igjen, men i år skal de få komme fram i lyset igjen. Fram med superlimen og passe på at Jesusbarnets hode kommer på riktig vei, vi vil tross alt ikke at det skal ligne på en scene fra Exorsisten.

Ønsker alle en riktig god helg.




onsdag 5. oktober 2011

Fra sjel til mage

Himmelen henger tungt nedover oss her i regnbyen og lite å melde om interiørmessig. Har et lite småprosjket liggende som hadde tatt ca 5 minutter å gjøre, men orker ikke dra fram malekosten. Jeg har visst  mistet piffen og det blir liksom ikke bedre av at det striregner omtrent i ett heller. Jaja får si som Gjertrud i The Julekalender: Det vert likar i morra. (har de noengang tenkt å sende den i reprise igjen????) I morgen er det forresten begravelse for min venn torghandleren så om det blir så mye likar i morgen er ikke sikkert. 

Men nå vaser jeg meg helt ut på viddene her for dette skal egentlig bli en skryteblogg om min venninne Katrine sin matblogg som heter FRA SJEL TIL MAGE. Jeg har fulgt henne en stund og laget et par av rettene hennes  Blomkål med hvitløk og chili og Rødkålsalat med sharon har jeg laget flere ganger. 
Nå er jeg ikke noen kakemons og jeg har vel ytret at jeg aldri kommer til å lage muffins eller cupcakes, men nå lurer jeg på om det utsagnet ikke står for fall. For i går kom Katrine med en oppskrift på Muslimuffins som ser skrekkelig god og litt sunn ut. Tror jammen jeg må prøve dem. 

De kommer nok helt sikkert ikke til å se slik ut de som jeg lager, det får jeg nok ikke til, men det viktigste er vel smaken??? Jeg må nok gå til innkjøp av former og alle ingrediensene snart så blir det muffinser for første gang i historien her i huset også.



Har ennå ikke prøvd meg på noen av dessertene hennes, men det er flere der jeg kunne tenkt meg å prøve bl. a DENNE . Jeg er litt redd for å prøve meg på dem for tenk om jeg blir avhengig?? Ta en titt innom til Katrine, dere kommer helt sikkert til å finne en oppskrift eller 20 der som frister. Jeg har forresten ikke sagt en lyd til Katrine om at jeg skulle skrive dette og jeg har egenhendig stjålet alle bildene fra bloggen hennes. Regner meg hun tilgir meg. :)


Nå er det TV kveld på programmet, skal lage meg en kopp god te og bevilge meg en liten bit mørk sjokolade. I dag har vært en skikkelig lat dag som dere skjønner,
faktum er at det eneste jeg har gjort i dag er å lage en stor panne fårikål (visste dere forresten at fårikål egner seg glimrende til nedfrysing??) 

Ha en fortsatt fin uke og husk det vert likar i morra.

tirsdag 4. oktober 2011

Barndomsminner, mandagstema på en tirsdag

Skjønne Helene med bloggen Alt som er vakkert har en mandagsutfordring som heter barndomsminner. Nå er jo hele leiligheten her full av dem, den gamle buffeten der min bestefar oppbevarte furunålsdropsene sine, mormors pyntehåndkle, serviser, glass osv, osv. 
Men det jeg ville vise i denne utfordringen er en barnebok som plutselig dukket opp her om dagen da jeg gikk igjennom noen poser som var blitt stående. Jeg ble helt varm inni meg da jeg fant den, det er jo så nydelige tegninger og historien er jo så søt. Boken heter Kakebaker Bollemann.

Jeg må nok fått denne boken av min venninne Hilde, for det står at boken tilhører henne med sirlig fin skrift. Men jeg har satt mitt eget preg på boken med å prøve å skrive mitt navn i den. Og så har jeg skrevet Fin og fint et par steder, så jeg likte den nok godt.
Kakebaker Bollemann, bollemor og de 8 bollebarna bor ute i skogen og baker verdens beste boller, knekk og kaker. 

Så gode kaker og boller lager de at til og med dronningen vil smake, hun har med seg sine 8 små prinser og prinsesser.
Bollefamilen og kongefamilien blir så gode venner at bollefamilien flytter inn på slottet og blir kongelige hoffbakere. 
Og så går det som det må gå i eventyrene, de to eldste bollebarna gifter seg med den eldste prisen og prinsessen. Så lever de lykkelige i alle sine dager og er de ikke døde, ja så spiser de boller ennå. 
Snipp, snapp, snute så var eventyret ute.