tirsdag 26. juli 2011

Everyday Moments 2

Som jeg skrev i forrige innlegg så har jeg fått lov i dag å være med å hjelpe til å gjøre klar gave og hobbybutikken Everyday Moments i dag. Det var en utrolig kjekk jobb, jeg ble satt til å pakke ut og prise Bloomingville produktene. Rene drømmejobben.




Sååå mye fint, jeg kommer nok til å svinge kortet mitt når butikken åpner.



 Denne butikken  kommer til å bli et paradis for scrappere, jeg har ikke sett så stort utvalg til scrapbooking før. Butikken har også et lite kurslokale på bakrommet, der skal de holde kurs i diverse håndarbeide, første kurs ut er grunnkurs i strikking. De kommer nok til å holde scrappekurs også, ikke umulig jeg blir å finne på bakrommet der da.



 En lokal keramiker har laget disse flotte tingene, som dere kanskje ser er spesielt vasen inspirert av hardangersøm. Jeg falt for "sneglehuset" som var festet på lerret. 
Hjertene var også utrolig flotte.

En annen lokal kunstner har laget disse flotte glassmykkene.


 Dette nydelige zinkhjertet fra Bloomingville kunne jeg bare ikke motstå, 
det fikk bli med meg hjem i kveld.

Dette var bare en liten smakebit av hva som kommer til å være i butikken. Jeg kommer nok til å reise ut dit igjen og hjelpe til i innspurten, da blir det nok ennå mer moro for da skal alt plasseres. 

Ha en flott uke, måtte solen komme å skinne litt på oss frosne sjeler.






Everyday Moments

Livet går videre, må gå videre, det er på tide nå snart å begynne å virke igjen etter å ha satt i dagesvis som paralysert foran TV. I dag skal jeg gjøre noe gøy og spennende etter jobb, jeg skal hjelpe min kjære niese med å klargjøre butikken hun skal åpne 1 august. 


Butikken skal hete Everyday Moments og er en gave og hobbybutikk. Den skal åpnes på Fromritoppen senter som ligger på Fromreide nord på Askøy. Marianne som har bodd mange år i USA er lidenskapelig interessert i scrapbooking, over kan dere se kort hun har laget selv. Synes de er helt nydelige. 

Hun skal også selge håndlagde gaver som er laget i nærmiljøet, slik som f.eks dette nydelige sjalet. 

Og O lykke, hun skal også ha Bloomingville i butikken sin. Det er vel unødvendig å si at jeg er så spent på hvordan butikken er og jeg gleder meg veldig til å få lov å hjelpe til i dag.
Jeg skal ta med fotoapparatet og ta masse bilder. .

Marianne jeg er så stolt av deg!!

mandag 25. juli 2011

Vårt lille land

 Vårt lille land har vært rystet i sine grunnvoller siden fredag ettermiddag, vi har med skrekk og vantro fulgt med på nyhetene omtrent døgnet rundt. Vi har satt som paralyserte foran TV skjermen og prøvd å forstå dette grusomme som har hendt. Vi har tent millioner av lys både i hjemmene våre, rundt på offentlige plasser og i kirker. Mange av oss skal i kveld gå i fakkeltog, det er slik vi her i vårt lille land prøver å takle sorgen og det ubegripelige som har skjedd, det er det som er naturlig for oss. Noe annet faller oss ikke inn.
 Jeg har faktisk ikke tenkt på det før, nettopp fordi ikke noe annet faller oss inn, men verden rundt oss ser det, dette er visstnok fra en artikkel i en Tysk avis:
"Even in their deepest sorrow the norwegians don't get hysterical. They resist the hate. It is amazing to see how politicians and the whole country reacts. They are sad to the deepest thread of their souls. They cry in dignity. But nobody swears to take revenge. Instead they want even more humanity and democracy. That is one of the most remarkable strengths of that little country." 
This is a quote from a German newspaper article.
Ta vare på hverandre.

lørdag 23. juli 2011

Hvorfor??? Why???

Dagen i dag er en av de tyngste i Norsk etterkrigshistorie, vi sitter her som lammet foran TV og klarer ikke helt fatte hva som har skjedd. Vi klarer ikke helt å fatte at en mann har hatt nok ondskap i seg til å ikke bare bombe sønder og sammen regjeringskvartalet, men også til å skyte og myrde minst 85 unge mennesker. Massakre er vel det riktige ordet. Vi har sett lignende på nyhetene fra Amerika, skolemassakrer og vi har vært rystet langt inn i sjelen. Ingen hadde vel trodd at noe slikt noen gang kunne skje i vårt fredelige lille hjørne av verden. Vi har vondt for å fatte at 650 norske ungdommer plutselig befant seg i noe som mest av alt minnet om en skrekkfilm, minst 85 av dem kommer aldri tilbake og de overlevende vil for alltid ha sår i sjelen og mareritt om timene i helvete jaget av en kaldblodig morder med automatvåpen.

Today is the sadest day in Norwegian history since WW2. I think most of is paralysed in front of the TV, we can hardly understand what has happened. We can hardly understand that one man has been evil enough to kill so many people in cold blood. Young people, teenagers and young adults. We can not comprehend that about 650 young persons suddenly were in the middle of something we can compare to a horror movie. At least 85 of them will never come back, the others have to live with the horrible images in their mind forever. They will have nightmares forever about the hours they spent in hell chased by a coldblooded murderer.

Vi tenner lys i dag i hele landet, vi tenner lys i sorg, vi tenner lys for alle dem som så urettmessig har blitt berøvet livet, vi tenner lys for dem som har mistet sine kjære på grusomste måte. Vi tenner lys for oss selv fordi vi føler oss så maktesløse og ved å tenne lys så gjør vi i det minste noe.

We light our candles today, we light them in deep sorrow, we light them for all of those who lost their lives, we light them for all of those who lost their loves ones in such a cruel way. And we light them for ourselves because we don't know what else to do.

Og så sitter vi alle igjen med spørsmålet. HVORFOR???
And I think we all have one question. WHY????

fredag 22. juli 2011

Løsningen

Etter å ha tenkt så det knaket og også konferert med min bedre halvdel, så har vi kommet fram til at vi dropper spisebord i stuen. Om vi bruker begge illeggsplatene i kjøkkenbordet  så er det såpass stort at det er plass til 8-10 rundt det, om nødvendig går det også an å ta bordet inn i stuen. Dessuten går det an ha det andre spisebordet umontert lagret et sted slik at vi kan sette opp det om vi blir mange.
Problem løst.

 Så hva skal vi da ha på den ledige veggen?? Det fine gamle salongbordet eller skuvsengen??


 Selv om jeg elsker det gamle salongbordet mitt aldri så mye så falt valget vårt på Skuvsengen og over den skal mormors gamle speil få selskap av en hylle eller to.

Problem løst
 
Men enn så lenge så skal dette bordet råde grunnen en stund til, dette er malebordet mitt kamuflert med en duk av nervøs fløyel fra Jysk. Har ennå noen maleprosjekter på gang og har funnet ut at et malebord rett og slett er genialt. Da kommer tingene som skal males opp i rett høyde, samt at de er ute av veien.


Tar med et par reprisebilder fra gangen, endelig lærte jeg hvordan man får to bilder ved siden av hverandre. Takk Liven. 

Takk for alle innspill, det er så utrolig kjekt å få tilbakemeldinger og råd og tips. 

Ønsker alle en strålende flott helg, kan vi håpe at værgudene er vennlig innstilt denne helgen? 






onsdag 20. juli 2011

Dilemma

Rett før vi reiste på ferie ommøblerte jeg og min venninne stuen, jeg er veldig fornøyd med resultatet selv om mye ikke helt har kommet på plass ennå (lamper, speil, bilder osv.)

Stuen har også en spisestuedel som jeg ikke har vist ennå 
rett og slett fordi den ikke er ferdig ennå.


 Slik ser spistuedelen ut pr i dag. Reolen skal males med kalkmaling i samme farge som stolene. Bordet som er her nå skal ut og et annet mer rustikt som er både bredere og lengre skal inn. Eller skal det virkelig det???? Her kommer vi til mitt dilemma. En slik spisestue tar jo plass og hvor ofte bruker vi den egentlig, ikke veldig ofte. 10-12 ganger i året kanskje, max.Og det er jo ikke til å komme fra at det var bedre plass i stuen før vi ommøblerte.

Dette bildet er lånt fra Finn
Dessuten har vi jo nettopp kjøpt oss et nygammelt kjøkkenbord med to ileggsplater, 
så det er jo plass til mange rundt det.

Og der som spisebordet står nå kan jeg se for meg det gamle salongbordet 
med mormors gamle speil over.

Eller den fine gamle skuvsengen som nå står ganske så inneklemt inne på gjesterommet. 
Egentlig hadde jo den fortjent litt luft rundt seg.

Så dere skjønner dette er dilemmaet, for hva skal man velge?? Tror begge deler kan bli fint, men jeg tror vi skal vente med avgjørelsen til reolen er ferdigmalt. 
Hva sier dere kjære bloggvenner, hva ville dere valgt???


tirsdag 19. juli 2011

Gresk sommer del 2/Greek summer part 2

Regnet pøser ned i Bergen og på oppussingsfronten her hjemme er det stillstand,
har ikke riktig kommet helt hjem ennå.

 Det hadde endelig vært nok å henge fingrene, reolen skulle vært malt, 
siste rest av kjøkkeninnredningen likeså, men arbeidslysten glimrer med sitt fravær.
 
Riktignok har vi hengt opp et par hyller på gjesterommet 
og fått inn flere trådkurvstativer i garderoben så vi har ikke vært helt uvirksomme. 

Ja i går var vi sågar på IKEA en tur for å kjøpe de før nevnte hyller og trådkurver. OK da, vi er igrunnen i gang, det er bare meg som vil ha alt gjort, helst i går. :) 

 Som sagt føler jeg at jeg ikke har kommet helt hjem ennå, 
en del av meg er fremdeles på de Greske øyer.

I dag fikk jeg lyst å vise dere bildene jeg tok av dører på de Greske øyer. De fleste fant jeg i byen Lefkes på Paros, en herlig by langt oppe i fjellene. 
Så mange forskjellige dører, noen slitte, noen nymalte, noen grønne, noen blå, forskjellige uttrykk,
lurer på hvem som bor bak dem.

Denne blåfargen her er så typisk Gresk.

Somehow I feel like I'm not quite home yet, even if the rain is pouring down here part of me is still on the Greek Islands. I have a fascination for doors, wonder who lives behind theese charming doors I found on the Greece islands.

søndag 17. juli 2011

Gresk sommer del 1/Greek summer part 1

Hjemme igjen etter 20 deilige dager i solen, har vært hjemme noen dager og er igang med sortering av bilder og inntrykk. Hvor skal man begynne??? Vi har jo vært overalt og opplevd så mye. Først og størst er vel det faktum at jeg har lært å svømme i en alder av 49 år. Ja jeg har blitt rene skjære badenymfen.

Home again after 20 days in the sun, trying to sort both pictures and impressions. Where to begin?? After all we've been all over and have experienced so much. First and foremost is the fact that I at the age of 49 have learnt to swim.

 Vår reise startet på Santorini, hvor vi bl.a så solnedgangen fra byen Oia, der gikk solen ned i havet til stor applaus fra turistene som hadde samlet seg for å se nettopp solnedgangen.

First stop Santorini were we among others saw the beautiful sunset in Oia, tourists came by the hundreds to see the sun go down in the sea. They even applauded when the sun went into the sea. Well done sun.

Neste stopp var Paros hvor vi slo oss ned i Naoussa som var en utrolig sjarmerende liten by med trange gater og ingen biltrafikk. På tross av fryktelige dårlige senger ble vi der i 6 netter, det var det stedet vi oppholdt oss lengst. De dårlige sengene ble oppveid av ypperlig service og det flotte området. Her er en liten detalj fra Naoussa, jeg simpelthen elsket gå forbi denne trappen. Så delikat, og delikat er vel et ord som beskriver byen Naoussa. 

Next stop Naoussa, Paros where we despite of bad beds stayed for 6 nights, our longest stay on the trip.  Exellent service and the lovely area weighed up for the bad beds and we will gladly go back. Here is a little detail from the charming streest in Naoussa town, so delicate. I think the word delicate describes this town. 


Vi besøkte også sommerfugldalen på Paros, alle de svartstripede tingene på bladene her er sommerfugler som hviler.

We also visited Butterfly valley at Paros, on the pic you can see butterflies resting.
Det ble en liten svipptur til Antipros også hvor vi besøkte en stor dryppsteinsgrotte. 

We had a small trip to Antiparos where we visited the cave.

Here I am at the bottom of the cave.
På Antiparos var jeg også innom en liten interiørbutikk. Tross alt er jo dette en interiørblogg. :)

A small interior shop at Antiparos, after all this is an interior blog.



Fra Paros gikk turen til Amorgos, dit kom vi med en sjarmerende liten båt som heter Skopelitis, det var rene melkeruten, vi stoppet i mange koselige små havner. Amorgos er en fantastisk liten øy med  hvor den største turistattraksjonen var det utrolige klosteret på bildet under, bygget rett inn i klippeveggen. Et av de mest utrolige byggverk jeg har sett.

From Paros we took a slow boat to Amorgos a small not very well know island in the cyclades. The trip was quite charming and we got to see a lot of small places on our way to Amorgos.  It is a wonderful island with lots of mountains, the most spectacular sight is the Monastery carved into the cliffs. Truly amazing

Vi bodde først noen dager i Katapola sør på øyen, der bodde vi på et lite nyoppusset hotell, dette var det fineste rommet og den beste sengen vi hadde på hele turen. 

We stayed a couple of days in Katapola, the hotelroom here was very delicate and the bed was wonderfully comfortable.
Lekkert ikke sant?
Turen ble avsluttet med noen dager på Mykonos, vi havnet på et flott hotell med stort svømmebasseng. Jeg tilbragte mesteparten av de to dagene vi var på Mykonos i nettopp dettte bassenget og tok svømmeknappen der da jeg svømte 200 meter. Fryktelig stolt av akkurat det. :)
 
Our trip ended in Mykonos, actually we saw nothing of Mykonos exept from our hotel, I spent most of the time in the svimmingpool practising my swimming. I actually managed to swim 200 meters which is something I even in my wildest dream never thought could be possible.

Faktum er at vi knapt beveget oss utenfor hotellområdet og det var også her vi fikk noe av den beste maten på hele turen. Innbakt fetaost på en seng av karamelliserte fiker var for meg det absolutte kulinariske høydepunktet. Faktisk var det så godt at da jeg hadde spist en porsjon bestilte en til på rappen.

It was in the restaurant next to the hotel in Mykonos I had my best meal on the trip. It was baked inn feta on a bed of caramelised figs. Actually it was so delicious that I ordered a second portion immediately after I'd eaten the first.
Interior in the reception at Mykonos.
Vi har hatt en fantastisk ferie og vi skal absolutt tilbake til flere av øyene vi har besøkt. Det blir nok flere og mer detaljerte blogger om vår Greske sommer sånn etterhvert.

It was such a wonderful holiday and we will definately go back to some of the islands we visited.

The crystal clear water on Amorgos.
 I just love the Greek Islands.

Hverdagen begynner nå, regnet har kommet til Bergen og i morgen er det på jobb igjen.

Back to basics, off to work and surprise it raines in Bergen.

Ha en flott uke alle sammen. 
I wish  you all a nice week.