onsdag 22. juni 2011

Ommøblering og gode venninner

I går kveld kom min venninne Marit og hjalp meg med å ommøblere. Vi to har vært venninner siden første klasse og ikke en gang har vi hevet stemmen til hverandre. Vi har holdt sammen i tykt og tynt i over 40 år. Tenk det. Marit er ikke bare en god venninne, hun er også en kløpper med interiør og detaljer, og hun har også en god dose praktisk sans. Alt dette kommer selvsagt godt med når man trenger hjelp til ommøblering. Jeg er kjempefornøyd med resultatet, det er ikke helt ferdig ennå, bilder, speil og lamper skal opp også, men det får bli etter ferien. 
Nå skal jeg stort sett la bildene tale for seg selv. 

 




Veldig fornøyd med det nygamle kistebordet. Lurer på hva min salig mor hadde sagt om hun hadde sett at den gamle kurven fra hytten har blitt sidebord i stuen.
Kistebordet her var også med på et flyttelass, det var ikke meningen det skulle være i stuen, men det er lov å ombestemme seg noen ganger.
Dette er en del av reolen som jeg trodde jeg måtte kaste pga plassmangel, men den passer jo perfekt i hjørnet her. Og den gamle kisten fra 1745 som dere kan lese om HER har fått plass her.Det var min geniale venninne som plasserte den her.

Litt kveldstemning fra vår nye stue. Min kjære vet faktisk ikke at vi ommøblerte i går, så jeg er spent på hva han sier når han kommer med det siste lille flyttelasset i morgen. 

En dag igjen på jobb, i morgen kommer våre venner fra Haugesund hit og grytidlig fredag setter vi nesen mot Santorini, sol og sommer. 

God sommmer alle sammen.


Fotoveske fra Kelly Moore

 På bloggen Noe på hjertet er det Give away av valgfri fotoveske fra Kelly Moore. En slik flott fotoveske må vel være enhver fotograferende kvinnes drøm. Jeg har funnet min favoritt iallefall.

Så om du har lyst å være med i trekningen må du ta en tur inn på bloggen Noe på hjertet. Link finner du lenger oppe her.

tirsdag 21. juni 2011

Stilforvirring

Jeg har igrunnen lurt litt noen ganger på hvilken stil jeg har og har sett at flere bloggere har henvist til denne testen HER

Jeg bestemte meg for at denne testen burde jeg også ta og som tenkt som gjort. Og var jeg ikke var stilforvirret før, så er jeg det definitivt nå. 

I have sometimes wondered about which style I have, so I tried to find out HERE.

Now I'm definately confused. 

  Modern Elegance???

                                 French Eclectic??? 

 Cottage Chick???                                          

                                                    Rustic Revival??


Første gang jeg prøvde havnet jeg på Modern Elegance, må si meg litt uenig med det, følte meg ikke helt hjemme i den kategorien. 

First my style was defined as Modern Elegance, I did not quite feel at home with this style. 

Modern Elegance, joda jeg synes dette er pent, men likevel ikke helt meg

Dum som jeg er tok jeg testen ennå en gang  og havnet da i kategorien French Eclectic. 

I took the test again and found my self in the category French Eclectic. 

OK now we're talking, I definately like this.

Så tok jeg liksågodt testen en gang til og da ble det Cottage Chick

I took the test a third time and ended up as Cottage Chick. 

I like this too, now I'm confused.

Om Cottage chick står det bl.a dette:

You have a great sense of humor when it comes to design and even like to make fun of the style itself. Which means that you will throw in a toy boat or a vintage life preserver to keep the mood of the place just like the color: light! 

Og der kjente jeg meg jo litt igjen, det er vel ikke så veldig mange som har bokstavene ADHD (klikk på bokstavene) som pynt i hyllene, de fleste har jo HOME eller LOVE eller noe annet romantisk

I recognised  myself a little  in this description.

Og som ikke jeg var stilforvirret nok nå så tok jeg testen ennå en gang og havnet på.

And just to be absolutely sure I took the test the 4th time and ended up with

Rustic Revival hva heter stilen på Norsk mon tro??

 Og jammen liker jeg ikke dennne stilen også, kanskje jeg til og med liker den aller best. Men så har vi dette med teori og praksis da. Når man tager hva man haver så ender vi nok ikke opp med noen definert stil likevel. Det blir nok en blanding av hummer og kanari uansett hvilken stil jeg liker eller ei.

OK this style definately talks to me, I think I like this style the most. But sometimes is what one like not equivalent with what one have. I think I will never have a very defined style, but elements of many styles after all my goal is to use what I have and put it togheter in my own style.

Flere som er stilforvirret?? 
Bare for å ha det på det rene, ingen av disse bildene er tatt av meg, de har jeg ærlig og redelig stjålet på nettet. 

All the pics above is found on the web.
Deler av denne bloggen har kommet i store bokstaver uten at jeg helt skjønner hvorfor, ikke får jeg det til å endre seg heller, så det får være som det er om det ikke vart som det sku.

mandag 20. juni 2011

Duften av fresia

Duften av fresia fyller stuen her. Jeg fikk en nydelig blomsterbukett på jobb på fredag, en forsinket bursdagsgave. Roser, fresia og sånne blå som er nesten tørre. Noen som vet hva de blå heter??

Jeg fikk også avslutningsgave på forskudd siden det var siste dagen vi alle var samlet. Gaven besto av en blå lysestake, en vase og en liten skål fra Kosta Boda. Dessverre passer de ikke inn her så i dag har jeg vært å byttet dem. Hjelpe meg så tunge de sakene fra Kosta Boda var, jeg slet meg inn på Til Bords butikken på Galleriet med dem, den ligger i 6 etasje, riktignok er det rulletrapper, men posen skar inn i fingrene. Vel framme i butikken fortalte de meg jeg ikke kunne levere det inn der at jeg måtte gå på Wallendahl  i Strandgaten for å bytte. Jeg som trodde at en Til Bords butikk var en Til Bords butikk lærte at der tok jeg grundig feil. Ned alle 6 etasjene og bort til Strandgagten. Nå er det ikke så veldig langt da, men jeg skal love dere det var LANGT i dag. Jeg fant ikke noe jeg kunne tenkt meg å bytte med så jeg fikk en tilgodelapp. Så er det bare å huske på at jeg har den tilgodelappen.
Har vært på Voss i helgen og vasket til hendene ble hudløse, det er jammen mye som skal gjøres når et helt hus skal overlates til andre. Jeg var også en tur ute i hagen og plukket litt blomster, at de har overlevd turen fra Voss og hit er et mirakel. En biltur som normalt tar ca halvannen time tok i går tre timer og førtifem minutter. En ulykke i en tunnell var årsaken til en 12 km lang kø. Heldigvis var det ikke noen som ble alvorlig skadet. 
At det har vært kaldt på Voss i sommer vitner peonene her om, lengre har de ikke kommet. Jeg plukket likevel et par i håp om at de kan springe ut inne i varmen, men det er nok sikkert vel optimistisk tenkt. 

Nå har to nye skapdører kommet på plass på kjøkkenet. Jeg måtte le av meg selv i dag da jeg etter å ha skrudde fast beslaget på hjørnedøren med 24 skruer oppdaget at jeg hadde skrudd det på feil side. Noen ganger er jeg skikkelig blond altså. 

I morgen kommer en venninne å hjelper meg med å ommøblere stuen her, så da blir min kjære overrasket når han kommer hit onsdag eller torsdag.

Ønsker dere alle en riktig flott uke mens jeg drømmer om de vakre Greske øyer, ikke lenge til nå.

fredag 17. juni 2011

Sneak peak

Dette er min siste uke som eneboer, neste uke på denne tiden er vi samboere på full tid. Neste uke på denne tiden er også sekkene våre ferdig pakket og vi er på vei til sol og sommer på de Greske øyer. 

This is my last week living alone, next week my man has moved in and next  week at this time our backpacks will be ready packed and we're off for our adventure at the Greek Islands.

 Denne uken har jeg fått malt ennå mer av kjøkkenet, alle skuffene er ferdig malt og montert igjen og jeg klarte det helt selv. Pr. i dag gjenstår kun en (1) skapdør å male, pluss vinhyllen og soklene.

This week I've painted more of the cupboards, not so much left now.
Hetten over komfyren har fått seg et strøk med kalkmaling, må ha et strøk med sealer på den også slik at malingen tåler fukt og fett. Komfyren skal skiftes ut etter hvert. Jeg ønsker meg en varmluftsovn siden jeg lager mye knekkebrød.

The hood over the stove has also been painted with chalk paint. The stove is old and a new is on my wish list.

Disse fuglene er salt og pepper bøsser som jeg kjøpte til min mor da jeg var tenåring. 
Tror de skal få sin faste plass her.

I bought these salt`n pepa birds for my mum when I was a teenager. 

Flisene skal også byttes ut, jeg var inne på tanken å male dem med kalkmaling også, om dere ser på den øverste flisen til venstre så har jeg prøvd meg litt på den. Det hadde nok fungert, men om dere ser på bildet over så skjønner dere nok hvorfor vi ikke bare kan male dem. Dessuten har jeg visst i flere år akkurat hvilke fliser jeg har lyst på over vasken.

The tiles are going to be changed too, I have known for years exactly which tiles I want.

I love my new kitchen and will love it even more when it's completly finished.

Ønsker alle en strålende flott helg. 

Have a nice weekend, may it be a good one.

onsdag 15. juni 2011

Oransje detaljer

På bloggen Sukkertøy for øyet er det en utfordring på gang. Nå har jeg om sant skal sies ikke veldig mye oransje i huset. Riktignok finnes det noen  oransje puter og en oransje løper som jeg pleier ta fram om høsten, men nå vil jeg ha sommer og ikke høst. 
Jeg tenkte som så at den utfordringen kan ikke jeg melde meg på, men så falt øynene mine på bokhyllen og hva ser jeg, jo faktisk ganske mange bøker med oransje omslag.

Her er det jo lesestoff for enhver smak alt fra Per Sivle til Jo Nesbø. 
Dessuten kom jeg på at jeg har et Gustav Klimt bilde som henger i gangen, dette bildet kommer noen ganger også på gjestevisitt inn i stuen. 

Dette var mitt lille bidrag til oransje utfordringen. 

This is my contribution to an orange details challenge.



Hjertesukk

Er det meg, eller er det andre også som blir litt lei av å lese interiørblader?? I dag fikk jeg et i posten og gledet meg til å sette meg ned å lese i det, men ble skuffet for jeg synes faktisk ikke det var noe nytt og inspirerende i det. Egentlig kunne jeg omtrent like godt lest forrige måneds blad opp igjen.

Reportasjene viser landstilen med vindusrammer, madonnafigurer og Jesusbilder og et og annet retrohjem med knallfarger og negerfigurer fra 50 tallet. Joda nydelige hjem, men vi har jo sett det før har vi ikke?? Det er faktisk ikke nytt og revolusjonerende at man kan bruke gamle dører og vindusrammer som pynt inne og ute, det er heller ikke nytt at Norgesglass kan brukes til omtrent hva det skal være.

Kunne de ikke innimellom kommet med en spenstig reportasje med noen som har gått litt utenfor rammene?? Det florerer jo av flotte hjem og fantastiske ideer her i blogglandia, jeg vet om flere hjem her jeg som de kunne laget en flott og litt annerledes reportasje om.

Det var mitt lille hjertesukk i dag, nå får jeg nok mange på nakken, men kanskje er noen enige med meg også??

This is only a little frustration about Norwegian interior magazines, I got a new one in the mail today and after reading it I was so dissapointed, it was no inspiration at all, I felt like I had red it before. I felt it was nearly identical to last months edition.

tirsdag 14. juni 2011

Status Quo

Da er pinsen over og her i Bergen hadde vi et fantastisk vær så da sier det seg selv at det ble lite gjort inne. Vi hadde som mål å få ryddet boden og det fikk vi gjort,men bortsett fra det så koste vi oss ute i solen på terassen her. 

I see from the statistic that people from all over the world is visiting this blog, so maybe it's time to write a few words in English.  We have had a couple of nice sunny days here in Bergen, Norway after weeks with rain, so little has been done inside the past weekend.
Bildet er lånt fra Maxbo
Terassen her ser dessverre IKKE slik ut for akkurat nå er det faktisk en utfordring å få plassert en solstol der ute mellom stoler, skjenker, hyller og bord som skal males. Jeg kan definitivt ikke stille i NIBs uteplass utfordring. 

The terrace on the pic above is unfortunately not ours, ours is at the time beeing crowded with all sorts of furniture that are waiting for a make over.
It is hardly any room at all to sit and relax in the sun. 

Bergen sett fra Fløyen, bildet ble tatt av min venninnes mann.
Søndag hadde vi en fin tur på Fløyen med venner og avsluttet med utepils/rødvin på Bryggen, herlig!!
I dag pøser regnet ned igjen og det har blåst kraftig. 
Takk og lov at vi om ikke lenge setter nesen sydover. 

Sunday we visited mount Fløyen with a couple of friends, on the pic above you can see the view over our lovely town. Unfortunately now it's raining again and we're looking forward to our summer holiday on the Greek Islands.

I dag ser det slik ut i stuen her, to nye spisestuestoler er malt og på bordet i bakgrunnen ligger tre skapdører ferdig pusset og grunnet. Det går nå litt på fram om enn forholdsvis sakte, men har planer om å male de to siste spisetuestolene også i dag. Kalkmalingen tørker fort så jeg kan flytte stolene etter bare en times tid. Alle stolene skal også få sealer på seg slik at de tåler fukt.

This is status quo of our living room, not exactly nice and cosy. Due to all the rain I have to paint the furniture inside. I have six chairs like this and four other chairs to paint.
I will paint most of the furniture in the livingroom with chalk paint. 

 TV benken er ferdig, ble veldig fornøyde med den. Min venninne som jeg arvet den av for mange år siden truer med at nå vil hun ha den tilbake. ;)
Hvordan den så ut for bare en uke siden kan dere se HER

The TV bench is now finished painted and it looks a lot different than it did a week ago.  I got this from a friend of mine years ago, now she says she want it back. ;)
Litt vanskelig å få frem fargen skikkelig på bildene, men jeg er kjempefornøyd med både fargen og den matte finishen.

I really like both the color  which is called River Silt and the finish of the chalk paint.
Knottene var opprinnelig i blank messing, noe som ikke passer nå, det løste jeg med å spraye litt matt sort lakkmaling på dem. Nå ser de ut som om de er av patinert messing og passer mye bedre. Helt topp så slipper jeg kjøpe nye knotter slik som jeg opprinnelig hadde tenkt.

The knobs was originally shiny brass and did not go well with the new look. My solution was to spray paint them with black paint, now it looks more like patinated brass and I dont have to buy new knobs as I originally thought I had to. 
Disse lampene var mitt første Finn kupp, de kostet 150 kroner og har hengt i stuen på Voss et års tid. Nå har de kommet med på flyttelasset og skal enten henge over spisebordet eller ved siden av salongen. Akkurat det må vi finne ut av etterhvert. 

Theese lamps was bought on Finn, which is a Norwegian web site for among others used furniture. I love theese lamps, but dont know exactly where to put them yet. I have at least two alternatives

Denne gamle pilekurven skal også få sin plass i stuen, den skal fungere som sidebord. Denne kurven sto på hytten vår da jeg var liten, vi hadde ulltepper og annet sengetøy i den. Hver sommer var vi ute å plukket pors som vi la i kurven for å holde møllen borte.
Pors er en liten busk som har en ganske sterk lukt, nesten litt som kamfer.
Er litt usikker på om vi skal gjøre noe med denne kurven eller om den skal få være som den er. Får vente å se hvordan det blir når alt annet er ferdig malt og stuen er ommøblert.

This basket has been with me all my life, when I was little it was on our country cottage and I have fond memories of it. Now I want to use it as a side table in the living room. I'm a little insecure if I want to leave it as it is or if I want to paint it, I'l just have to wait and see until our living room is refurnished.
Nå må dere ikke tro jeg helt har glemt kjøkkenet, alle skuffene har kommet på plass og som sagt ligger tre skapdører ferdig grunnet på bordet her. Dumt at ikke interiørmaling tørker like fort som kalkmalingen, om den hadde gjort det så hadde kjøkkenskapene vært ferdige for lenge siden. 
Nå blir ikke kjøkkenet ferdig selv om jeg blir ferdig med å male, 
det skal opp nytt tak og også nye fliser over vasken. Ting tar tid.

I have not forgotten about the kitchen, it is getting along very slowly. I only have a few cupboards more to paint, I'll suppose I will be finished painting sometime next week. But it's still a lot to do, we have to put up a new ceiling and new tiles among others. So our kitchen will not be complety finished for a couple of months. It also depends on the weather. In Norway we have to enjoy the few days of sunshine we get, so if it is a nice sunny summer and autumn little will be done inside.

Ønsker alle en flott uke, la oss håpe at det snart slutter å regne 
og at sommeren atter viser sitt blide åsyn.

I wish you all a nice sunny week. 

fredag 10. juni 2011

Litt nytt og en reprise

Først og fremst, tusen takk for alle tilbakemeldingene, 15 kommentarer, så mange har det aldri vært før. Fantastisk gøy når så mange kommenterer. Utrolig mange sidevisninger også både i går og i dag, skjønner fortsatt ikke hvorfor det plutselig har tatt seg så voldsomt opp.
Reprise fra i går, kunne ikke dy meg. :)
 . Veldig kjekt å få så positive tilbakemeldinger på fargevalget. Jeg har vært litt i stuss noen ganger på om jeg har valgt rett, spesielt når jeg har sett på alle disse vakre hvite og kremhvite kjøkkene rundt her i Blogglandia. Det var nå bare å dure på med skyggeblå siden overskapene ble malt i den fargen allerede i mars. Dere kan tro jeg har hatt hjertet i halsen noen ganger, og da er det spesielt gøy at så mange faktisk synes det er fint. .


I dag har jeg bl.a. malt to stoler i den andre fargen jeg kjøpte med kalkmaling. De skal ikke være på kjøkkenet, men i stuen. Har bare satt dem på kjøkkenet foreløpig, mot det hvite bordet får dere også et inntrykk av fargen. TV benken og reolen skal også være i denne fargen som heter River Silt. Forresten kjøpte jeg en ny malekost i dag, en rund som er beregnet på både maling og lakk. For en forskjell det var å jobbe med den kontra den flate jeg malte kalkmaling med i går. Malingen gikk som en lek. 
Godt verktøy er halve jobben.


Her er stolen plasert i gangen, der ser den mye lysere ut.

I dag har jeg vært å snopt litt, denne kransen fra Black design har fått plass på hetten over komfyren. 
Jeg har vært på jakt etter en slik krans lenge så det var ikke akkurat et impulskjøp. 

Et saueskinn ble også med meg hjem i dag, det har blitt plassert i gangen på den lille kjøpmannsdisken. Nå blir det litt mykere å sette rumpen nedpå når man skal ta på seg skoene. Ikke noe impulskjøp dette heller, det har stått på skal ha listen en stund, men vi har ikke funnet noe vi har likt. Dette fant jeg på Princess.

Takk for alle innspill når det gjelder stolene, Mamsen foreslo å ha to farger på stolene og det hadde nok vært flott om vi skulle hatt f.eks 6 stoler på kjøkkenet. Men siden vi bare har plass til 4 stoler så må jeg nok holde dem i samme farge. Heller mest til å male dem grå foreløpig, men har tenkt å bero litt med avgjørelsen. Så derfor har jeg heller begynt å male stolene som skal i stuen.

I dag har det rundet 2500 visninger på bloggen her, nesten et lite jubileum. 

Igjen takk for alle de koselige kommentarene
og velkommen til nye følgere.

onsdag 8. juni 2011

Work in progress

Først og fremst hva er det som skjer?? Plutselig har jeg 168 sidevisninger på en dag og det bare strøymer på. Skjønner ingenting!!! 
Kan det ha sammenheng med at jeg faktisk er en av de lykkelige vinnerene i Malubas Give Away??? Uansett grunn så er det jo litt artig at så mange titter innom, selv om ytterst få (faktisk bare en) har gitt seg til kjenne. 

Nå har jeg mange baller i luften her. På mitt gamle kjøkkenbord ligger alle skuffefrontene ferdig grunnet og med et strøk maling på baksiden. Jeg har fått på plass de to skapdørene som er ferdig malt. 

Synes det blir så fint, gleder meg til hele kjøkkenet ser slik ut. Fargen heter altså Skyggeblå og knottene kjøpte vi i går på IKEA. Kanten på benkeplaten har jeg malt med kalkmaling i fargen Casa Blance, den skal det et strøk med sealer på slik at den tåler fukt og fett.

Resten av kjøkkenskapene ser slik ut, det er jo en nesten magisk forvadling eller?? 


Måtte bare vise det en gang til med litt annen stash. :)

En av stolene som vi kjøpte på Finn for et års tid siden og som har stått på Voss fram til nå har endelig fått seg et malingstrøk. Den er også blitt malt med kalkmaling i fargen Casa Blance. 
Kalkmalingen er lett å male med, den har en konsistens som gresk youghurt og jeg har faktisk ikke sølt i det hele tatt med den.

Til og med boksen passer perfekt til kjøkkenet, tror det er første gang jeg har syntes en malingsboks er estetisk vakker. 

 Den ferdigmalte stolen har nå fått komme inn på kjøkkenet, men jeg er egentlig litt i stuss på om jeg skal ha hvite stoler der. Jeg lurer nemlig litt på om jeg skal male dem grå isteden. Pure & Original har en farge som heter Zink. Går i tenkeboksen før jeg maler flere stoler og hører gjerne om dere har noen innspill.


 I stuen står ennå et maleprosjekt, TV benken som først var min venninne sin, så min, så kjæresten min sin og nå er den her igjen. Nå glemte jeg å ta bilde av den før jeg fjernet dørene, så den er egentlig finere enn den ser ut her den står litt ribbet.

Nå har den fått seg et strøk med kalkmaling i fargen River Silt, det må nok et strøk til på den, det kommer kanskje på i morgen.

Ahhh tror bare jeg må avslutte med ennå et bilde av den ferdige skapdøren jeg. 

Ha en fortsatt flott uke alle sammen, det er faktisk snart langhelg og i dag skinte solen i Bergen. :)

mandag 6. juni 2011

Flyttelass nr 5

Eller har jeg kommet ut av tellingen nå?? Jaja uansett hvilket nr så inneholdt dette flyttelasset en TV benk som skal males, pluss et ukjent antall gamle høvler.

Et par av dem er ganske flotte, utformet som vikingskip, en av dem har fått plass i vinduskarmen over skuvsengen. Som den gode husmor jeg er (kremt)  så har jeg nå faktisk strøket de gamle putetrekkene.


Ganske så dekorativ ikke sant??
 Denne høvelen er beregnet for to, en såkalt tandem høvel. Nå bare tuller jeg, det heter nok ikke tandemhøvel.


Vet ikke helt hvor vi skal gjøre av dem alle sammen, de passer nok best på "foppballpuben/gjesterommet", ser helt klart at vi trenger noen flere hyller der inne.  

Den største har fått plass i gangen sånn foreløpig, den er egentlig utrolig tøff. 

Mens jeg venter på at kalkmalingen jeg bestilte forrige uke, så maler jeg skapdørene til underskapene på kjøkkenet. Det gamle kjøkkenbordet passer utmerket som malebord. Egentlig var det meningen å levere dem inn til spraylakkering, men så bestemte vi oss for å male dem selv likevel. Det gjør det unektelig mye lettere å ha et bord å legge dem på.

Og mens jeg ventet på at malingen skulle tørke så  laget jeg en porsjon deilige knekkebrød, har man først fått smaken på hjemmelagete knekkebrød så kan man aldri gå over til kjøpeknekkebrød igjen.

Sommeren var på en liten snarvisitt i helgen, det var helt fantastisk, men akk hvor lenge var Adam (og Eva) i paradis, nå pøsregner det igjen og å se på langtidsvarselet blir man bare deprimert av. 

Har fått et par nye følgere den siste uken, det er veldig koselig at dere vil følge meg. :)