fredag 29. april 2011

Høvlerablerublerei hurra

Blogglandia er et forunderlig sted, her man kan jo finne det utroligste, som nå i går da jeg tittet innom Hjertedamas blogg og fant ut hun hadde en gammel høvelbenk i stuen som databord. Nå vet jeg jo at min snarlig tilkommende samboer har en gammel høvelbenk som han gjerne skulle hatt med seg på flyttelasset. Det hadde vi jo slått fra oss, det er rett og slett ikke plass. Eller er det plass likevel?? Skal vi rett og slett gjøre et stunt a la Hjertedama og bruke den gode gamle høvelbenken som PC bord på gjesterommet??

Nå har jeg vel knapt sett denne høvelbenken, jeg har iallefall ikke studert den veldig inngående. Ikke aner jeg hvor stor den kan være heller så min kjære har fått en sms med beskjed om å måle den før han reiser hjemmefra i dag. Og hvor praktisk er det egentlig med høvelbenk som PC bord? Vi skal ha en stasjonær PC der, er det plass til både skjerm og tastatur pluss ergonomisk riktig for å få en god arbeidsstilling? Hmmm tvilsomt om det går, men det er en morsom tanke da.


En ting er sikkert innimellom Billyhyllene skal jeg prøve å få til et spenstig innslag som bryter med stilen. Over PC pulten enten det blir høvelbenk eller den allerede innkjøpte pulten fra IKEA skal det være noe helt annet enn Billyhyller. Jeg har en plan A og en plan B, må bare til Voss neste helg og se om plan A lar seg gjennomføre, for der står det noe kjelleren som kanskje kan brukes. :)



Nå kan vi snart begynne nedtellingen, det er bare ca 50 dager til vi blir samboere. I mellomtiden er det mye som må gjøres, rom skal tømmes og vaskes, ting skal kastes, ting skal flyttes, ting skal gies bort. Vi burde egentlig ha begynt for lenge siden, men det har jo vært så lenge til..... Noen som kjenner seg igjen??

Bildene er med bare for å krydre det hele litt, det er et resultat av min lille våronn på altanen. For o lykke altanen er nesten tom for rot og skrot, bare noen sekker med klær og ting som skal til Fretex. Hortensiaen er forresten kunstig, selv om jeg ikke er særlig for kunstige blomster så kan denne passere.

Ønsker alle en strålende dag, alle to kan jeg vel si for så mange fler er det vel ikke som leser dette. :)

torsdag 28. april 2011

Hvite roser fra Athen

er det ikke, faktum er at rosene er langt mer eksotiske enn som så, de kommer nemlig helt fra Kenya. Er det ikke rart så liten verden har blitt når vi kan sette roser fra Kenya på bordet her i lille Norge?


Selv om jeg i min tid sto på blomstertorget her i Bergen, så er jeg ingen ekspert på blomster, men roser har jeg litt peiling på.

Her er et lite rosekurs:
1. Det skal være rene stilker nedi vasen så vær nøye med å fjerne de nedereste bladene
2. Blomster generelt og roser spesielt skal alltid skjæres, aldri klippes. Bruk en skarp kniv og skjær på skrå.
3. Roser skal settes i varmt vann, så varmt som vasen tåler sa min gamle sjef alltid.
4. Når du setter rosene sammen i en bukett, så legg dem i kryss, annenhver til venstre og annenhver til høyre. 


 De har fått plass i gangen i en vase jeg en gang dro med meg hjem fra Gdansk i Polen.

Vasen står på min mormors og bestefars gamle buffet. At den har havnet her hos meg er egentlig en fantastisk historie. Da min mormor flyttet til sykehjem for mange, mange år siden var det min tante i Oslo som overtok buffeten pluss spisestuen hennes. Og da min tante døde for ca 12 år siden, reiste en kusine til Oslo for å hente møblene tilbake til Bergen. På den tiden hadde jeg akkurat flyttet inn i leiligheten her og min kusine ringte og spurte om jeg kunne tenke meg denne buffeten. Det var jo selvfølgelig ikke nei i min munn, dette er det møbelet jeg er aller mest glad i.  Så stor takk til min kusine Liv som var så snill å hente dette praktmøbelet i Oslo.

Her er en liten detalj av buffeten.Det er vel unødvendig å nevne at denne heller aldri, aldri skal males. Ikke i min tid iallefall.

Det var visst ikke helt den store interessen for min PIF, så langt jeg har fått med meg er det bare en som ville være med. Det er et par timer igjen ennå så om noen har lyst å slenge seg med på en Pass it forward så ta titt en titt på forrige innlegg og meld dere på der.

Ha en strålende kveld alle sammen,


onsdag 27. april 2011

Lucky me/ Pass it Forward

For en tid siden hadde skjønne  Ingunn med bloggen Hverdagsperler en Pass it Forward, jeg elsker jo å få pakker så jeg meldte meg såklart på og ble en av de 3 heldige som skulle få en pakke i posten. Og pakken kom like før jeg reiste på påskeferie.
Nydelig innpakket i småblomstrete papir med cellofan rundt, hyssing og blonde og en liten metallblomst hektet på, et koselig kort fulgte også med. 

Inni pakken var det dette, nydelige småblomstrete kakeservietter (som jeg sikkert ikke kommer til å ha hjerte til å ha kaker på), et sommerlig kjøkkenhåndkle med sommerfugler på, gardinbånd med "glassblomster", (de skal få pryde kjøkkengardinene mine når jeg en gang får kjøkkenet ferdig) og en kjempesøt Tildaboks med  rosa duftelys oppi. En skikkelig romantisk sommerpakke var det. :) Tusen takk Ingunn.

Nå er det min tur til å sende ut noen pakker i posten, om du vil ha en pakke fra meg må du gjøre følgende:



Du må skrive i en kommentar at du vil bli med og så trekker jeg 3 stk. blant de som melder seg før midnatt i morgen torsdag 28 april.
Jeg har valgt å gjøre det på denne måten
for at flere skal få sjansen til å bli med
og for å gjøre det litt spennende...
Hvis du blir med , så vil du om ikke så lenge motta en pakke fra meg.
 
(Kopierte dette mer eller mindre fra Ingunn, hun skrev det så greit) 

Og vet dere heldige meg ble ennå heldigere for da jeg kom hjem fra påskeferie fant jeg ut at jeg hadde vunnet et par flotte Laura Ashley lysestaker i påskekrimkonkurransen hos Ekte Interiør  
Det er en blogg som har seilt opp som en av mine favorittblogger, den har jeg kost meg mye med. 
Bildet har jeg lånt fra Ekte ineriør, er ikke disse lysestakene flotte. De kommer til å passe perfekt til stuen min når jeg en gang får pusset den opp slik jeg har planlagt.

Nå håper jeg mange melder seg på PIF her slik at det kan bli litt spennende.
 
Ønsker alle en herlig kveld videre.
 
 

Sommerhusdrømmen ennå en gang


Jeg er jo helt håpløs, for selv om vi har bestemt oss for å la hele sommerhusdrømmen seile sin egen sjø enn så lenge, så kan jeg alikevel ikke dy meg. Jeg MÅ jo bare inn på Finn og snoke rundt, og jeg er jo som Askeladden jeg finner jo noe hele tiden. Min kjære bare ler av meg og rister på hodet, men han liker det også og hører tålmodig på meg selv om jeg skulle finne på å vise ham hyttedrømmen midt i fotballkampen.

Denne gangen fant jeg en sjarmerende liten hytte med anneks og overbygget uteplass, idyllisk plassert ved et stort vann. Denne gangen er både plassering og pris riktig for oss og til alt overmål ligger hytten i min farmors hjembygd. Men nå har det seg slik at jeg blir arbeidsledig fra august, så det er ikke akkurat det optimale tidspunktet å kjøpe sommerhus på.


Hytten var veldig sjarmerende inni også, litt vanskelig å se på de knøttsmå bildene jeg klarte få med meg fra Finn, men dere kan da skimte stilen såvidt. Jeg kunne flyttet rett inn, uten å tatt i en malekost. :) 

Nå må jeg jo faktisk ikke glemme vårt sommerparadis til fjells midt oppi denne hyttedrømmen. En pitteliten sjarmerende støl, med en utsikt som kan ta pusten fra enhver og et turterreng av en annen verden. Et av de vakreste steder på jord, uten strøm og all slags andre failiteter, der går vi på do i buskene,  lager mat på bål og våkner til lyden av sauebjeller.Jeg skal finne noen flere bilder fra stølen og vise dere en annen gang, i dag blir det bare et av meg og utsikten. Kanskje vi skal oppusssing være oppusssing denne helgen også og heller nyte finværet på stølen??

Ha en strålende dag alle sammen. :)

tirsdag 26. april 2011

Panikk i kulissene

I dag tittet jeg innom Emmeline og stor ble min forskrekkelse da jeg så bunadsbeltet som Emmeline har fått sydd seg. For var det ikke mistenkelig likt mitt bunadsbelte?? Jeg har har aldri sett noen før som har maken belte som meg, trodde mitt var helt unikt.




Nå har jeg ikke brukt bunaden min på 5 år,(den begynte plutselig å krympe så veldig i skapet) så jeg måtte hjem å finne ut hvordan beltet mitt egentlig så ut. Som tenkt så gjort, men skrekk og gru, jeg fant jo slett ikke hverken, belte, brystduk, skjorte eller forkle. Jeg endevendte hele garderoben, kjente jeg ble lett svett og panikken steg. Hadde jeg klart å kaste alt i vanvare????? Og hadde ikke Emmelines belte vært umontert så hadde jeg nesten mistenkt henne for å ha stukket av med mitt. Men så etter å ha fått litt mat i kroppen, fant jeg endelig alt sammen nederst i den skuffen jeg trodde det var, det var bare innpakket i noe annet enn jeg trodde det var innpakket i.


Bunaden min er forresten også et slikt man tager hva man haver prosjekt. Jeg har hatt den i 20 år og den er samlet inn del for del fra "syv prestegjeld". Det aller meste er arvet fra enten den ene eller den andre, det eneste jeg måtte kjøpe var stakken og skoene. For ca 10 år siden måtte jeg bytte ut skjorten og forkleet for de var blitt for gamle og morkne, men jeg fikk laget kopier av de gamle så de er fremdeles unike.




Her er altså beltet  ikke likt Emmelines, men ikke så veldig langt unna. Beltet mitt er nærmere 200 år gammelt og ble opprinnelig brukt som bukseseler til herrebunad. Brystduken er det min eks-svigermor som har sydd. Jeg har i noen år hatt som målsetning å komme inn i bunaden igjen, men må nok snart bite i det sure eplet og få sydd meg et nytt liv. Det blir ikke bunad til 17 mai, men det hadde vært kjekt å hatt bunad når jeg skal i bryllup i Kina til høsten. :)

mandag 25. april 2011

London Calling

Påsken er snart over og vi kom hjem i går kveld fra Lovely London, og London var virkelig lovely denne gangen der den viste seg fra sin beste side værmessig. Det var sol fra skyfri himmel og skikkelige sommertemperaturer. Vi bodde i øst denne gangen, et område jeg aldri hadde vært i før. Det er vel den part av London kontrastene kommer best frem. Se bare på utsikten fra hotellvinduet vårt.



Rett utenfor det rene slumområdet, i restene av bygningsmassen rett nedenfor var det tilholdssted for uteliggere, vi så dem klatre over muren på vei til eller fra soveplassene sine. Litt lengre borte gamle, slitne, stygge høyblokker og så rett bak der igjen mammons borg en av de dyreste kontorbygningene i London Gurkin building.


Det forestående bryllupet satt også sitt preg på byen. Og tenk så heldige vi var da som faktisk møtte på brudeparet på en utepub i Brick lane. De sa ikke så mye bare satt der og smilte. ;)


Av en eller grunn er Londonere veldig opptatt av skjeletter, her er et lite knippe.

The not so happy hippo
Londonere henger de underligste ting opp på veggene, flodhesten hang på i en bar som visstnok er en en av de hippeste og kuleste som finnes i London. Så hipp og kul at til og med Madonna har feiret fødselsdagen sin der.


Kronene hang i taket over oss, om de henger der permanent eller om de er pynt ifbm bryllupet det vet jeg ikke.


Elghodet er kjøpt på Finn.no av den norske eieren til The Kenton som er en tradisjonell engelsk pub. Han sa han hadde hatt eget flysete til det da han tok det bort til London. Vet ikke helt om jeg tror ham på det, men kan liksom se for meg elghodet smilende i flysetet mens flyvertinnen kommer å spør om han vil ha cofee or tea. På dametoalettet hadde elghodet fått sin egen dødsannonse, RIP mooseface sto det der, sikkert skrevet av en lett sentimental mer eller mindre bedugget pubgjest en sen kveld.

Vi feiret dagen til den Norske pubeierens far på en spesiell restaurant i Østlondon, der hadde de aldeles nydelig mat. Jeg spiste and til middag og til dessert hvit sjokolade mousse. Desserten var så god at jeg liksågodt kjøpte en til da jeg var ferdig med den første. Som dere ser var interiøret i restauranten sterkt Egyptisk inspirert.

Toalettene var en historie for seg, det er ikke veldig ofte jeg tar fotoapparatet med på do, men denne gangen så bare måtte jeg. Nå viser jeg kun de snille bildene som prydet veggene på toalettet her, resten var ganske mye sterkere kost.



Nå er det tilbake til striskjorte og havrelefse igjen, med mange gode minner i bagasjen. :)

mandag 18. april 2011

Flere drømmerier

Ja så var altså palmehelgen over, den sto i jazzmusikkens tegn. Vossajazz, Jazavoss, Vasajazz. Musikalsk sett hadde vi ymse opplevelser, fra det drepende kjedelige, til de helt store musikkopplevelsene. Og innimellom var det alt fra det burleskt vanvittige (som fikk min kjære som er jazzelsker på sin hals til å uttale at han hatet Jazz) til en konsert som mest av alt minnet om et vekkelsesmøte. Det aller mest fornøyelige og noe av det beste musikalsk var en konsert med et barnekor som sang gamle folketoner akkompagnert av et knippe av landets beste musikere.


Selv om vi egentlig har slått fra oss tanken på å kjøpe sommerhus iallefall enn så lenge, så kan jeg likevel ikke dy meg. Jeg MÅ bare innom på Finn og titte litt rundt. Og i dag fant jeg altså dette skjønne huset.


Nå ligger riktignok prisantydningen langt over det vi hadde vært villige til å betale for et sommerhus, så dette er uansett helt utelukket. Om vi da ikke vinner en anseelig sum i Lotto eller plutselig arver en rik onkel i Amerika. Begge deler like sannsynlig. :)


Men det er lov å drømme, og jeg kommer nok til å finne mange slike perler og drømme litt om dem i tiden fremover. Og en dag når tiden er moden så finner vi kanskje akkurat det stedet vi ønsker oss. Det er von i hangande snøre.

Riktig god påske til alle, det blir en bloggfri påske for meg. En oppussingsfri påske også, nå skal vi snart bare nyte livet og solen i Lovely London.

torsdag 14. april 2011

Om bildekvalitet og lys

I går la jeg ut bilde av mine nymalte lysestaker fra PCen min hjemme. På skjermen min hjemme så bildet ganske lyst og fint ut, men på min jobbskjerm er det tvert i mot ganske mørkt. Så da lurer jeg på er det jobbskjermen min som er for mørk eller hjemmeskjermen som er for lys??


Nå har jeg iallefall pøst på med mer lys. Nå synes jeg det er for lyst også på jobbskjermen.


Nå har jeg tatt bort litt av lyset, nå ser det litt mer riktig ut for meg.

Hvordan oppfatter dere bildene, hvilket synes dere er best? Nr 1 eller 2 her eller det i innlegget fra i går?

onsdag 13. april 2011

Silkematt sort

For noen dager siden skrev jeg om inspirasjonen jeg får her i blogglandia. Jeg oppdaget spraymalingen og lette fram messinglysestaker pluss litt diverse som jeg kunne spraymale. Slik ble lysestakene og vasen:

Jeg er så fornøyd, har lett lenge etter noe som passer perfekt oppå det skapet og så hadde jeg det i huset hele tiden. Det var bare et lite malingstrøk unna.:) Først tenkte jeg at jeg burde hatt en lysestake eller 3 til, men da jeg plasserte vasen der også så synes jeg det ble balanse likevel.

I dag har jeg vært hos frisøren, håret blir kortereog kortere for hver gang, lurer på hvor dette skal ende. Neste gang tar hun vel fram barbermaskinen.

Ønsker alle en fortsatt strålende kveld, påsken nærmer seg med stormskritt.

tirsdag 12. april 2011

Påskepynt

Påskepynt glimrer stort sett med sitt fravær her i huset i år. Nå er igrunnen ikke påske høytiden jeg driver å pynter til sånn generelt. Joda da guttene var små så var det gule lys, kyllinger og egg her og der, men de siste 10 årene har påskepyntingen blitt mer og mer minimalistisk for ikke si helt fraværende. Så også i år, vi skal jo uansett være borte i påsken.

 Jeg har strakt meg så langt at jeg har kjøpt en potte med påskeliljer og et par steinegg. Steineggene har fått plass på et nytt brett jeg kjøpte på Voss for noen uker siden sammen med en blå campanula og en grå lysestake med kuppel..

Dessuten står et småblomstret, rosa, ultrasøtt påskeegg klar til å bli fylt med godsaker. Det skal være med til London som gave til min svigerdatter som simpelthen elsker norsk sjokolade. Nå har det seg slik at jeg er en sjokoladeelsker av dimensjoner og jeg kan ikke kjøpe sjokolade til egget før siste dag (om jeg gjør det så er det nok oppspist før jeg vet ordet av det) Sjokolade er jo ferskvare ikke sant, den står seg ikke så lenge. ;)


Jeg burde jo kjøpt et par av disse 4 pakningene med sjokoladeegg ganske snart for jeg erfaring med at de kan bli utsolgt til påske og sønnen min blir nok veldig skuffet om han ikke får slike til påske. Tror jeg får alliere meg med min kjære, i hans skap står sjokolade seg mye bedre av en eller annen grunn.


Er veldig fornøyd med det nye brettet, synes det er veldig dekorativt og kan brukes til så mangt. Betalte ikke mange kronene for det heller, det kostet under hundrelappen.Slike kjøp liker vi. 


En fin kveld til dere alle om dere har påskepyntet eller ikke. :)



Klosterklokker


Klosterklokker er et helt nytt bekjentskap for meg og det ennå jeg jobbet i blomsterbransjen for en del år siden. (Ingen må tro jeg har grønne fingre for det). Jeg så Klosterklokker for første gang da min "svigerinne" i Tyskland la ut bildene på FB. 





Se så utrolig nydelige de er, jeg har fått låne bildene av henne for å legge ut her. 



Klosterklokker så langt øyet kan se. Håper på at jeg en dag kan få se denne klosterklokkeengen med egne øyne, så en vårtur til Tyskland står definitivt på ønskelisten en eller annen gang. Märzenbecher heter de forresten på Tysk. Min "svigerinne" sier at det skal finnes områder med Klosterklokker også her i Bergen, noen som vet hvor??

Neste år skal jeg jeg ha klosterklokker i krukker på altanen min, i år er det alt annet enn blomsterprakt der ute fullstappet som den er av ting som skal kastes eller gies til Fretex. Oppussingsprosjekter har definitivt sin pris.

Litt fakta om Klosterklokker klippet fra www.plantearven.no

Klosterklokker er for meg et helt nytt bekjentskap og det ennå jeg jobbet i blomsterbransjen i min tid. Første gang jeg hørte om dem var da min "svigerinne" i Tyskland la ut bilder av dem på FB.

Klosterklokke regnes for å være en middelalderplante og at den da ble dyrket ved klostrene i Norge, kanskje allerede fra 1100-tallet. Siden er den blitt tatt i bruk i private hager.

Den er nevnt i Norges eldste hagebok, Horticultura av Christian Gartner som kom i 1694. Den har muligens ikke vært så vanlig i bruk. Schübeler skriver i alle fall i 1886 at han bare har sett den ved Throndhjem og ved Christiania.

Klosterklokke eller marsklosterklokke, som den også kalles, er en meget vakker løkplante som blomstrer svært tidlig om våren, med en gang snøen er gått.

Klosterklokke hører til påskeliljefamilien. Den har hengende og klokkeformede blomster med rent hvite blomsterblad med en grønn flekk på spissen. Planten er ca 15 cm høy. Bladene er smale og grønne. Klosterklokka visner ned etter blomstring.


Ønsker alle en flott vårdag, uansett vær.

søndag 10. april 2011

Inspirasjon

ja det får man iallefall nok av her i denne bloggverden av kreative, interiørbevisste mennesker (les kvinner). Spesielt kjekt er det å få inspirasjon til å bruke ting man har på en ny måte. Her om dagen leste jeg bloggen Småtingene, hun hadde skikkelig boltret seg med sprayboks og maling og tryllet fram de flotteste ting. Det jeg falt helt pladask for var noen messinglysetaker som hun hadde spraymalt, de ble utolig lekre.Bloggen min heter jo "Man tager hva man haver" og haver ikke nettopp jeg noen messinglysestaker gjemt inni et skap et sted??? Tanken var knapt nok tenkt før 4 messinglysestaker var kommet fram fra sine gjemmer.


Fredag gikk jeg til innkjøp av silkematt sort spraymaling og lørdag ble tingene på bordet her behørig spraymalt. Både lysestaker, brødkurv, vase og tørkerullholder er nå svarte og matte. Alt ble faktisk riktig lekkert. Har ikke bilder ennå av de ferdigmalte tingene, men det kommer. Lysestakene har fått ny plass, istedenfor å være gjemt inni skapet har de nå fått plass oppå.

Skapet er forresten et godt gammelt et, det ble kjøpt av mine foreldre i 1947 samtidig med salongbordet som jeg skrev om her og unngikk med et nødskrik sandblåsingstrenden som herjet på slutten av 60 og begynnelsen av 70 tallet. De andre møblene i samme serie en skjenk, et spisebord og 6 stoler ble sandblåste, skapet hadde vi heldigvis ikke plass til da vi flyttet i ny leilighet så det ble lagret i kjelleren sammen med det før omtalte bordet. Noen ganger er det lov å ha flaks. :)) Dette skapet er hellig grunn og skal aldri, aldri males eller gjøres noe som helst annet med enn å oljes og stelles. Den sandblåste skjenken lever ennå i beste velgående i min brors leilighet, flott den også, men kan ikke måle seg med skapet.

Litt vår på det gamle skapet måtte vi jo ha, den ble en hvit campanula som har fått selskap med en eføy som (utrolig nok) er en overlevning fra en juledekorasjon.


Det gamle, fine sølvfatet har også fått ny (gammel) pynt, også det etter inspirasjon fra diverse blogger. Den lille bysten har jeg også hatt stuet bort i en kasse med ting og tang fra min mors leilighet. Nå kom den også til heder og verdighet.

Helgen gikk så alt for fort denne gangen også, på gjesterommet er det kommet hyller i garderobeskapet og skapdørene er på plass, bortsett fra det har det ikke skjedd noe særlig der inne.

Nydelig vær i Bergen også i dag, vi har vært å sett på det gule huset, det var akkurat like fint som på bildene, men lå ennå mer avsides enn jeg hadde fryktet.Egentlig nesten litt for avsides og øde selv for et sommerhus. Etterpå var vi litt rundt omkring  ute på landet, ruslet litt rundt ute ved havet, så utrolig deilig med sol og mildt vær. En liten tur innom Plantasjen på vei hjem for å kjøpe blomster til mors grav, så nå er det plantet der til påske.

Snart ny uke, nye muligheter, nye lodder, nye gevinster, ny inspirasjon og snart er det PÅSKE. Wooohooo

fredag 8. april 2011

Det Gule huset

Ja nå har jeg altså forelsket meg, igjen...



Denne gangen i et gult hus utenfor Bergen, på landet som vi kaller det. Egentlig er det skikkelig på landet også, for når jeg sjekket bussforbindelsene så gikk det 4 busser fra stedet, den siste før kl.15. Og jeg som hverken har bil eller sertifikat er avhengig av gode bussforbindelser. Så huset her er nok et drømmeri. Men min kjære har jo sertifikat da og bil....

Egentlig hadde det vært det perfekte sommerhuset, og vi kunne vært her hver helg, hatt god plass til alle guttene våre når de kommer på besøk. Kanskje får vi barnebarn også, tenk som de kunne boltret seg i hagen her. Og så kunne vi feiret jul her, samlet hele storfamilien og feiret jul ute på landet.

Da kunne vi fyrt godt i ovnen og slått opp de doble dørene, det er helt sikkert plass til å danse rundt juletreet der også. (Det bildet ble nå fryktelig lite da)

Og hver vår kunne si satt utenfor huset her og nytt synet av epletrær og rododendron i blomst og ruslet hånd i hånd ned mot sjøen.

Men nå har vi altså en lettstelt leilighet, sentralt og fint, bare 10 minutter på bussen så er vi i Bergen sentrum. Dessuten er det rimelig , vi har råd til å reise og kose oss ute på byen med konserter, teater og gode middager. Leve det gode liv. Med både leiligheten og dette huset på landet hadde vi nok måttet stramme inn livremmen kraftig, men vi kunne klart det... Åhhhhh, sukk jeg er altså så forelsket...


Ha en flott helg alle sammen, hos oss blir det mer jobbing på gjesterommet. Hadde håpet å få det helt ferdig i helgen, men han som skal flytte kontaktene kan ikke komme så da blir det ikke ferdig likevel.

Og kanskje vi kan ta en liten biltur ut på landet, det står et gult hus der ute og lokker.....  ;)

For om ikke dere har fått det med dere så er jeg altså så utrolig forelsket.

Hadde man bare kunnet fulgt hjertet og ikke fornuften. :)

torsdag 7. april 2011

På trappen står et Norgesglass med meir enn 13 humler i

Ja vi elsker Norgesglass, jeg søkte opp Norgesglass på Wikipeda og fant ut følgende fakta:

Norgesglass er et fellesnavn på glass for hermetisering, sylting og annen konservering. De har et lokk av glass, en gummipakning mellom lokket og selve glasset og en metallring som skrues på for å feste lokket til glasset. Glasset revolusjonerte lagring av mat i Norge.
Definisjonen på typen er «Norgesglasset», produsert fra 1908 til 1978.
Produksjonen ble etter hvert tatt over av Drammen Glassverk, fra 1958 Moss Glassverk. Glasset finnes i minst seks forskjellige størrelser og er produsert i om lag 75 millioner eksemplarer.

 Jeg har en liten følelse at flesteparten av de 75 millionene med Norgesglass befinner seg blandt Blogglandias damer. Jeg har en liten samling og har planer om å importere noen flere fra min kjæres kjellerbod.:) Vil tro de færreste i dag bruker Norgesglassene til det de egentlig er ment til, nemlig konservering av mat, fortrinnsvis bær og frukt.Vil tror at mange av de unge bloggerne aldri heller har sett de røde gummiringene som er essensielle for at Norgesglassene skal kunne brukes til det de er laget for.



Men tenk dere for en revolusjon det må ha vært da Norgeslglassene kom på markedet. De erstattet jo de gamle brune syltekrukkene, som man måtte lage lokk til selv av syltevoks. Innbiller meg at det var et litt møysommelig arbeid, smelte voks og helle på og få det helt tett. I min mors kjeller sto det mange brune syltekrukker, vet egentlig ikke helt hva hun brukte dem til siden Norgesglassene hadde kommet inn i husholdningen lenge før jeg ble født, og en god stund før hun ble født også. Kan såvidt huske at de var i bruk også for jeg husker det hvite vokslokket.



Og ennå før de brune krukkene kom ble de Hollandske krukkene brukt, dem hadde min mor ingen av, men hun hadde veldig lyst på en. Jeg husker da hun fikk den også, jeg var vel omtrent 5 år og min mor sto i bakgården og hengte opp klær. Da lente en gammel dame vi hadde til nabo seg ut fra vinduet i første etasje og spurte om min mor ville ha den Hollandske krukken her. Dere kan tro min mor ble glad og krukken var pryd på kjøkkenbordet hennes helt til hun flyttet på sykehjem. Nå står den på kjøkkenbordet mitt og minner meg om min mors smil og verdien av godt naboskap.