onsdag 30. mars 2011

Award :)

Jeg har fått min første award fra skjønne Ingunn i Hverdagsperler (og der fant jeg jammen ut hvordan jeg linket til noen også).





Med awarden fulgte også en utfordring, den største utfordringen for meg blir vel å finne ut hvilke 10 jeg skal gi awarden videre til. Har igrunnen funnet ut det er litt jobb med å få en award. :)

Spørsmål 1:
Hvorfor begynte du å blogge?
En dag fikk jeg et interiørblad i hende, der sto det om flere interiørblogger og jeg begynte å lese dem. Syntes de var veldig fine og inspirerende, men tenkte egentlig aldri tanken på at jeg skulle lage en interiørblogg selv. Men da vi begynte med diverse oppussingsprosjekter i heimen, så tenkte jeg at hvorfor ikke lage en blogg selv, man trenger jo ikke være verdensmester i interiør for å ha en blogg. Har funnet ut at man lærer utrolig mye av dette.

Spørsmål 2:
Hvilke blogger følger du?
For det meste interiørblogger, det er litt det som er fokus nå.

Spørsmål 3: Favoritt makeup-merke?
Øhhhhh, bruker veldig lite make up og har ikke noe favoritt merke. Akkurat nå har jeg foundation og rouge fra Sisley, leppestift fra Clinique, øyeskygge fra Dior osv. Spør meg heller om hudpleie, der har jeg et klart favorittmerke Nu Skin heter det.

Spørsmål 4:
Favoritt klesmerke?
Ok det spørsmålet var like vanskelig som det forrige, jeg er ikke merkebevisst i hele tatt når det gjelder klær. Men om jeg skal trekke frem noe så får det blir Chill of Norway, siden jeg har to kjoler i det merket.

Spørsmål 5:
Ditt "må-ha" makeup-produkt?
MÅ egentlig ikke ha noe sånn til hverdags bortsett fra en god dagkrem helst med solfaktor.

Spørsmål 6:
Favorittfarge?
Igjen et vankelig spørsmål, lilla liker jeg både i interiør og klær. Blå og grå begynner også å snike seg inn i både garderobe og interiør.

Spørsmål 7:
Parfyme?
The One fra Dolce Gabanna

Spørsmål 8:
Favorittfilm?
Cinema Paradiso, Så som i Himmelen, 4 bryllup og en begravelse, Love Actually, Himmelfall
Spørsmål 9:
Hvilket land vil du besøke og hvorfor?
Å himmel, jeg elsker jo å reise, hvor mye kan jeg ta med??  Har lyst å reise med den Transibirske jernbane, Cruise på Nilen og å gå pilgrimstur til Santiago de Compostela, Namibia osv osv.  Men om jeg må plukke et land så får jeg si Kina, dit skal jeg til høsten for å feire bryllupet til min sønn på kinesisk vis og å treffe min svigerdatters familie.

Spørsmål 10: Fem ting du alltid har i vesken din?
Mobil, lommebok, nøkler, back up til jobben, leppestift (den er igrunnen sjelden i bruk, men den ligger nå der )

Så var det å finne ut hvem man skal gi awarden videre til, jeg har funnet 10 blogger som jeg følger og som det er koselig å lese.

Hegemors store lille verden
 Takk Hegemor for fotokurs og gode råd. :)
Franske Drømmer
Ultima Thule
Liven
Norwaystyle
Bekkas Blogg
Den Lille Dagbok
Småtingene
Lille Laila
Og sist, men ikke minst til min venninne Kathrine som har en nydelig matblogg.

Fra Sjel tl Mage

Så har jeg lært noe nytt i dag også. :)

Ønsker dem som måtte stikke innom en strålende dag. Her i Bergen er det tørre gater og strålende sol, ikke helt den store temperaturen, men våren nærmer seg definitivt.  

tirsdag 29. mars 2011

Something borrowed, something Blue


Da er jeg offisielt svigermor til verdens skjønneste svigerdatter. Alt var perfekt, været, bryllupssermonien, (jeg gråt selvfølgelig en skvett eller ti) brudeparetes antrekk  ( hun i en nyyydelig blå kjole med hvit bolero og skikkelig prinsessediadem, min sønn i grå dress med slips som matchet kjolen helt perfekt), maten var nydelig,(fingermat først, så en stek så var stekt i 7 timer og var så mør at man kunne spist den med skje).

Festen var uformell og fin, hvor mange nasjonaliteter som var samlet er jeg ikke helt sikker på, men jeg vet at både Norge, Kina, Kypros (både Tyrkisk og Gresk side), Spania, India, Malaysia og Frankrike var representert.


 Det var en blanding av Kinesiske og Norske tradisjoner. Det var en tradisjonell Kinesisk tesermoni hvor brudeparet serverte te til foreldre og tanter og onkler. Siden brudens foreldre ikke kunne komme, hadde hun "reserveforeldre" tilstede. Jeg hadde med Kransekake fra Norge, den var litt ribbet der den stod, uten knallbombonger, dem måtte jeg ta av i sikkerhetskontrollen på Flesland. Man har har ikke lov å ha pyroteknisk utstyr med seg på flyet må vite. Ikke fant vi knallbombonger i London heller, det var begrenset med tid og hvor i all verden kjøper man slikt?? Hadde nok slitt med å finne ut hvor jeg skulle kjøpe det her i Norge også.

Nå gleder vi oss til den store festen i Kina til høsten, det blir nok en stor opplevelse det også, men sikkert veldig annerledes enn festen i London.

Det var forresten veldig kjekt å komme hjem og se at antallet følgere hadde mer enn fordoblet seg i løpet av helgen. Velkommen til dere nye, så kjekt dere har lyst å følge meg og mine skriblerier.

fredag 25. mars 2011

Bryllupsklokker ringer

Det er fredag, turen går til lovely London der min eldste sønn som er bosatt der skal gifte seg med sin skjønne, kinesiske  kjæreste. Vi blir ca 35 stk en blanding av norske, kinsesiske og engelske, lurer på om det ikke kommer en spanjol også.

Dette blir bare den første festen ifbm giftermålet, den store festen skal være i Kina til høsten. Da blir det over 600 gjester og det er visst et ganske lite bryllup i Kinesisk sammenheng. bare de aller nærmeste liksom. 


Da blir det nok et litt større bord enn dette som blir dekket. :) Kanskje litt annen stil også. 

Jeg har forresten fått min første award, den skal jeg ta meg av når det blir litt bedre tid. 

Ha en strålende flott helg alle sammen.

tirsdag 22. mars 2011

Lilla drømmer

Soverommet er eneste rom som er "beboelig" for tiden, forrige uke derimot så det ut som om det var bombet der inne. Da var det en sofa der farmors bord står, den var overfylt med ytterklær og annet som skulle inn på gjesterommet. Farmors bord sto foran sofaen og under det var det lagret bøker helt opp til bordplaten. Vi måtte åle oss inn på soverommet. Nå er alt rotet flyttet inn på gjesterommet igjen, ikke på plass for vi har ennå ikke fått helt ferdig hyller og skap, det er en del ting som er litt utenfor min kontroll og Ting Tar Tid. Det hjelper jo heller ikke særlig på at vi har flere weekendturer på rad og rekke.


Farmors bord har som dere sikkert skjønner vært min farmors. Hun døde dessverre før jeg var født, så jeg har aldri sett det bordet i farmors hus. Derimot arvet min far bordet og vi hadde det på hytten, så da kan dere tro dette bordet vekker mange gamle sommerminner. På hytten var det først lyseblått, så ble det rosa og da jeg overtok det sent på 90 tallet da hytten ble solgt malte jeg det bonderødt. Da sto det i gangen mot okergule vegger, og det var så flott atte.

 Men tider skal komme og tider skal henrulle, farmors bord (og stol) ble malt sort for 3-4 år siden da soverommet fikk seg en skikkelig make over. Vet ikke om dere kan se det, men bordplaten er liksom dobbel. Det er fordi dette er et gammelt såkalt kortbord, og bordplaten kan brettes ut og snues rundt på et vis så det blir et kvadratisk bord. Ganske snedig laget til igrunnen.

Farmors stol er også veldig flott synes jeg, det var to en gang og jeg må med skam melde at det var meg som kastet den andre for en del år siden da setet ble ødelagt. Er det mulig å være så dum? Jeg får skylde på plassmangel.

Svipptursekken fant jeg innerst i skapet på gjesterommet da vi skulle til å rive skapene. Den rommer også en del barndomsminner, det har vært en del kakao, Kvikk lunsj og appelsiner i denne sekken opp igjennom tiden. Nå har jeg stappet alle sjalene mine opp i den. Om den blir stående her vet jeg ikke, mulig den skal få en plass i gangen med tiden.


Og slik ser resten av soverommet ut. Jeg liker det veldig godt, det er kun når jeg ser bilder av lekkert sengetøy i farger som kræsjer helt med lilla at jeg angrer litt på den lilla veggen. Den eneste forandringen vi har planer om er å henge opp barnebilder av oss selv på veggen til høyre. Det var faktisk min kjæres idè. De andre bildene er hvitveiser fra IKEA i sort hvitt, de bildene blir jeg ikke lei av med det første. 



nattbordet ligger det normalt 4-5 bøker, i anledning fotograferingen valgte jeg ut den som står best til fargene ellers (dessuten er det en veldig god bok, som skal leses om igjen) . Noe har jeg da lært på den lille tiden jeg har vært interiørblogger. ;) Liker så godt Barometer lampene, jeg har sett etter nattbordslamper siden jeg pusset opp. Stor var da min glede da jeg fant disse på IKEA før jul. Min kjære fikk sin Barometer lampe i julegave.


Det ble et langt innlegg i dag også, lider unektelig av skrivekløe. Foreløpig skriver jeg mest for meg selv, men det er vel en sjel eller to som forviller seg inn her også. Jeg har jo hele 4 følgere så det er jo sjanse for at en eller to av disse skjønne damene finner veien i dag også. :)

En strålende vårdag ønskes dere.

PS har visst blitt medlem i Norske Interiørblogger. Jeg fikk iallefall en mail som ønsket meg velkommen.

mandag 21. mars 2011

NIBs utfordring

Våger meg på utfordrigen til NIB.

Da jeg dragende hjem med disse bokstavene spurte min kjære meg hva jeg hadde kjøpt som var så tungt, da jeg svarte betong så han bare vantro på meg. Så dro jeg dem opp fra posen A-en først, så D-en så spurte jeg hva tror du det blir, da svarte han som er lærer ADHD? 

Nå ble det Bad og han syntes det ble skikkelig fint med disse bokstavene på hyllen..Jeg har plassert et lite ferieminne i B-en, en måse fra Helgoland har fått nytt hjem,

Full kapitulasjon

Jeg skrev her en dag om påvirkningskraften her i Blogglandia, da hadde jeg akkurat bestilt meg en nydelig grå Kitchenaid maskin. Den ble bestilt en torsdag og fredagen kunne jeg hente den på posten, snakk om kjapt levert. Kitchenaiden er nå behørig innviet, den fikk lov å røre sammen deigen til forrige ladning med knekkebrød. Ingen stor jobb riktignok, men jeg var likevel imponert over maskinen, mest fordi den hadde et meget behagelig lydnivå. Når jeg en gang får kjøkkenet mitt ferdig så kommer den til å passe så fint inn på kjøkkenbenken min også.

 Jeg måtte jo riste litt på hodet av meg selv og spurte hva blir det neste?? Wallstickers? Greengate?? Nå har jeg altså kapitulert for lørdag ble jeg eier av et sett med 3 bokser fra nettopp Greengate. Jeg kan vel egentlig kun skylde på knekkebrødene for jeg har lenge vært på jakt etter en boks til dem, syntes liksom de er alt for gode til å bli oppbevart i den irrgrønne, stygge plastboksen jeg måtte gjemme lengst inne i et skap. Stor var derfor min glede da jeg fant denne boksen på Kremmerhuset:

Nå tenker dere sikkert at det der er jo ikke Greengate, og det er jo det ikke. Vel hjemme på kjøkkent mitt så jeg  at den var litt for kremfarget til å helt passe inn på mitt kjøkken, men den var jo minst 100 ganger bedre enn førnevnte irgrønne plastboksen så jeg var glad og fornøyd likevel. Nå hadde det seg slik at vi skulle en tur til Haugesund i helgen og jeg visste ikke helt hva jeg skulle ta med i gave til vertinnen. Så falt blikket mitt på Knekkebrødboksen og det var jo innlysende siden vertinnen var den som introduserte meg for hjemmelagete knekkebrød i utgangspunktet. Ikke hadde jeg tid til en ny tur til Kremmerhuset så jeg tok den boksen jeg allerede hadde kjøpt og pakket inn og tenkte jeg kunne kjøpe meg en ny senere. Tror hun likte gaven for hun sa den var "snåle", det er visst det de sier i Haugesund når de synes noe er fint.

Lørdag var det ut på tur i deilig vårvær, vi spaserte i Haraldsgaten, shopping var egentlig ikke planen, men så ser jeg inn døren på en nyåpnet interiørbutikk og hva ser jeg?? Jo hylle opp og hylle ned med Greengate. Nå har jeg jo aldri sett Greengate live før, kun på bilder her på bloggene, så jeg måtte jo selvfølgelig inn å se. Og der står den da boksen min, helt perfekt til mine knekkebrød og så passer den jo inn med allt det gamle lyseblå og hvite jeg skal ha på kjøkkenet mitt. Syntes 200 kroner var litt stiv pris for en boks, men kremmerhusboksen kostet 159 så da var det ikke så ille likevel. Og når jeg så nærmere etter så var det jo ikke bare en boks, men tre, da ble jo straks prisen mer spiselig. :)

Boksene fikk være med hele kvelden, både på Jazzkonserter , Palestinsk restaurant og på pub, enda godt det ikke var noe knuselig GG jeg hadde kjøpt.

Og når det gjelder Wallstickers så har jeg begynt å leke med tanken på å ha en på døren inn til gjesterommet/biblioteket/kontoret/tv-rommet. På den skal det stå Foppballpuben, for jeg har en mistanke om at det kommer til å bli det største bruksområdet til dette rommet.

Nå skal jeg hjem og male forhåpentligvis siste strøk på vinduskarmene og listene på kjøkkenet og Foppballpuben. Og så har jeg planer om å ta noen bilder på soverommet, som er det eneste rommet som er noenlunde presentabelt.

Ha en strålende dag alle som måtte dumpe innom. :)

Klem fra Kari 

torsdag 17. mars 2011

Mens hele verden holder pusten

Ha det på Badet

Badet er ganske nyoppusset, helt enkelt med hvite fliser på veggene og grå på gulvet, det er søylevask og et stort, godt, brunt speilskap med innlagt lys. Som baderomsmøbler er det to brune nattbord dette er en midlertidig løsning siden jeg ikke helt vet hva jeg vil ha. Har vel vært innom de fleste løsninger i tankene. En stund tenkte jeg på høyglansete hvite baderomsmøbler med praktiske skuffer og et høyskap, det jeg fant som jeg likte kostet jo skjorta og jeg er litt prinsipielt imot å bruke så mye penger på noe så lite. Så en stund var jeg inne på IKEA sin God morgen serie i grått.
Men så ombestemte jeg meg, det blir jo litt sterilt og kjedelig. Etter å ha fått et eksemplar av Bolig pluss i hende begynte jeg å tråle Finn.no for å finne en gammel skjenk jeg kunne lage om til baderomsinnredning,  noe a la denne:

Det er jo bare så nyyydelig, men hvor praktisk er det egentlig? Jeg er litt i stuss når det gjelder det. Så er det jo også det, jeg har en søylevask på badet som jeg egentlig er ganske glad i, så begynte jeg å tenke på om jeg beholder den så kan jeg jo kjøpe løse skap på hver side. Det er jo den enkleste løsningen, ikke trenger man rørlegger en gang.

Så da var det tilbake til  IKEA katalogen, der så jeg på Freden serien først, men den er veldig mørk, så i tilfelle måtte jeg male den. Nå heller jeg mer til to høyskap i Flåren serien.


Den er jo koselig  og nostalgisk og ikke minst enkelt, billigst blir det sikkert og. Men så liker jeg ikke helt speilskapet i den serien. Nå har jeg et gammelt nydelig speil arvet etter min mormor, jeg kan jo bruke det, men så er det jo det praktiske da. Speilskap er jo mye mer praktisk iallefall på et lite bad. Det speilskapet jeg har er egentlig helt supert, god plass og lys og stikkontakt innlagt, men selv om jeg maler det kommer det likevel til å kræsje helt med Flåren skapene. Så kanskje jeg likevel skulle gå for Freden og så male alt sammen i en mellomgrå farge???



Så mange tanker, så mange muligheter, tror det skal få bero en stund ennå, så får jeg leve med de to nattbordene enn så lenge. En dag finner jeg vel ut hvordan jeg vil Ha det på Badet.

Kunne bare ikke dy meg her om dagen da jeg kom over dise betongbokstavene på Kremmerhuset. Om dere ser ekstra godt etter så ser dere en liten måse som har slått seg til i B-en. Den er et lite ferieminne fra Helgoland.

onsdag 16. mars 2011

Sommerhusdrømmen

Vi har en liten drøm som vi nok en dag kommer til å realisere, vi drømmer om en liten hytte eller et naust helt i sjøkanten. Helst ikke mer enn en times kjøring fra Bergen og man bør komme dit uten å ta ferge. Sitter å titter på Finn og klikker meg inn på Austevoll som egentlig ikke kommer under kriteriene til beliggenhet og hva finner jeg? Jo dette, utrolig nydelige, lille, sjarmerende huset:

http://www.finn.no/finn/realestate/leisure/sale/object?finnkode=24225676&reference=6/242/256/76_-818684580.jpg

Irrinterende at man ikke får kopiert bilder fra Finn, jeg får det iallefall ikke til lengre. 

Tenk hva et par malingstrøk og litt tender loving care kunne gjort med denne idyllen... åååhhhh sukk
OK kanskje mer enn et par malingstrøk da, men likevel.....

tirsdag 15. mars 2011

Bom stopp

Nå er det bom stopp her, Mannens vinterferie er over og han har reist hjem til huset sitt som er halvannen times kjøring borte.Nå er jeg ikke tapt bak en vogn selv da, men det som gjenstår som listing og flytte et par kontakter det er ikke noe jeg kan. Men alle hyller og garderobeskap er montert, vi får bare ikke forankret dem i vegggen før vi har flyttet de før nevnte kontaktene. Det eneste jeg kan gjøre er å male vinduskarm og lister.


I det minste ser det ikke slik ut lenger:


Nå ser det slik ut:

Og slik:


Og slik kommer det nok til å bli seende ut noen uker ennå for nå skal vi ut å reise et par helger på rad. 
På bildet ser dere forresten Monstersofaen, den må jeg fortelle mer om en dag. :)









søndag 13. mars 2011

Give aways

Ultima Thule har en Give away av nydelige Keep calm smykker. Den kan du finne her: http://ultima-tule.blogspot.com/2011/02/keep-calm-carry-on-give-away.html



Det er også Give away hos Perfekt Lykke, et aldeles herlig kjøkkensett: http://perfektlykke.blogspot.com/2011/02/give-away.html


Begge Give awayene trekkes 15 mars. Å den som hadde vært så heldig å kunnet vinne enten smykke eller kjøkkensett.

fredag 11. mars 2011

Småting

Har prøvd og feilet litt igjen, lekt med utformingen av siden, men er overhodet ikke fornøyd. Det blir nok mye redigering ennå før jeg finner ut hvordan jeg vil ha det. Har i det minste fått med meg noen småting fra heimen i headingen så det er nå en forbedring. Her er noen av mine små skatter:

 
Dette kaffeserviset har vært min mor sitt, synes det er så delikat.Det skal ikke stå gjemt i et skap mer, men det skal frem i lyset. 
Dette er restene av dukkeserviset jeg hadde da jeg var liten og 3 av min mormors gamle krydderkrukker. Jeg har 6 av dem og de skal få stå på hyllen over min mormors pyntehåndkle. Håper jeg en dag finner den hyllen.


Norgesglass må man jo ha, ideen med gråpapir og blonde knabbet jeg egenhendig på en blogg jeg besøkte for en stund siden, men husker bare ikke hvilken. Her ser dere forresten fargen på mine nymalte overskap. 


Dette er smykkeskrinet til min mors gamle, ugifte tante Lina, det er helt tydelig hjemmelaget. Jeg kan ikke hjelpe for å undre meg over hvem hun fikk det av på bursdagen sin i 1921. Ligger det en ulykkelig kjærlighetshistorie bak dette lille stykke håndtverk? 


Ønsker alle en god helg.

torsdag 10. mars 2011

Nostalgi

Min kjære gamle mormor hadde verdens koseligste kjøkken, der var det overskaper som gikk helt til taket, mener å huske de var lysegule. Hun hadde slagbenker montert fast i veggen på begge sider av kjøkkenbordet og dem var det spennende å gå på oppdagelsesferd i for oss barnebarna.. Dessuten hadde hun et nydelig pyntehåndkle som jeg alltid syntes var så fint.

Min kjære mormor som her er avbildet med en av mine fetre er forlengst borte, men pyntehådkleet skal snart få pryde mitt kjøkken. Jeg lurte mange ganger på hvor dette håndkleet hadde tatt veien og stor ble derfor gleden da jeg fant det innerst i et skap da vi ryddet leiligheten til min mor som nå dessverre også er gått bort.

Det er faktisk pga av dette pyntehåndkleet jeg satte igang med oppussing av kjøkkenet litt før jeg egentlig hadde tenk og som er direkte årsaken til at det nå er to rom som står halvferdige i heimen og ikke bare et.
 
Imens jeg venter på at kjøkkenet en gang skal bli ferdig, så er jeg på utkikk etter en pyntehåndklehylle. Jeg tråler Finn hver dag og har tittet på diverse nettbutikker uten hell. Så om noen vet hvor man får tak i en slik hylle så blir jeg veldig glad. :)

Ellers går det fremover med gjesterommet, gulvet er lagt, hyller er innkjøpt og o lykke nå har min kjære sønn fikset det slik at jeg kan få overført bilder fra kameraet. Så nå får jeg snart lagt ut noen nye bilder også :))) Dessuten må jeg fortelle dere om monstersofaen, so stay tuned Ha en strålende dag alle.

onsdag 9. mars 2011

Er det mulig??

I dag har jeg altså bestilt meg en KitchenAid kjøkkenmaskin. Jeg visste ikke engang jeg ønsket meg en slik, men det gjorde jeg visst, man blir litt påvirket her i Blogglandia. ;)  Nå har jeg jo sett disse før og tenkt at de er utrolig flotte, men tanken på å kjøpe en har igrunnen ikke slått meg før nå. Jeg har jo en kjøkkenmaskin i et skap som jeg drar ut et par ganger i året når jeg finner det for godt å bake noe.

Så begynte jeg å tenke litt, kjøkkenmaskinen min er snart 30 år, 30 år herlighet er det mulig?  Det er vel definitivt tid for utskiftning da? Dessuten har man et slikt vidunder på kjøkkenbenken så kanskje man får lyst å bake litt mer?  Og jeg har jo bakt mye knekkebrød i det siste, ikke at jeg egentlig trenger kjøkkenmaskin til det, men.... Og når man får 30 prosent så er det vel bare å slå til, har jeg denne også i 30 år så koster den meg faktisk bare 116 kroner i året. Så nå har jeg altså sving visakortet mitt på Komplett og bestilt denne skjønne saken her:

Hva blir det neste?? Greengatekopper? Wallstickers?? Ting jeg knapt ante fantes for et par uker siden leser jeg nå om i hver en blogg jeg besøker og de begynner å snike seg inn på ønskelisten litt sånn umerkelig. Skal prøve å holde stand, for heter ikke bloggen min Man tager hva man haver, og jeg haver absolutt ingen Greengatekopper, derimot en hel masse andre kopper.

Ellers går oppussingen sin gang, i går ble siste strøk med Hule malt på veggen og laminatgulv innkjøpt. På gulvet fra før er det noen fæle linoleumsfliser, men der vi tok bort skapene er det jo ikke linoleumsfliser, så ergo er det høydeforskjell. Derfor må de bort, et skikkelig grisearbeid klistrete og fælt. Vi begynte på det i går, river opp flisene fra et område ruller ut underlaget og legger laminatet fortløpende. Vi kom ikke så veldig langt, for vi har bare elektrisk sag og det bråker jo en del, når man bor i blokk så har man ikke lov å bråke lengre enn til kl.21. Heldigvis har min kjære vinterferie denne uken så han er hjemme nå og jobber med saken. 


Gulvet vi legger er i farge Hvit eik, noe a la dette, kanskje litt gråere.

I dag blir det IKEA tur, Billyhyllene skal kjøpes inn, pluss litt annet småplukk. Har laget handleliste, det må gå litt kjapt og effektivt. Koseturer til IKEA får man ta med venninner. 

Ute snør og sludder det, skikkelig flott oppussingsvær. Ha en god dag alle som måtte dumpe innom. 

tirsdag 8. mars 2011

Kvinnedagen

I østeuropa feirer de faktisk kvinnedagen, de har fri og får blomster og sjokolade av mann og barn. På jobben her kommer det gratulasjoner fra hele østeuropa, vi blir overøst med virtuelle blomster på mail og skype. Ikke bare er det kvinnedagen i dag, det er også feitetirsdag og alle vi kvinner burde satt med bena på bordet og spist sjokolade.

Når vi først er inne på temaet sjokolade, så må jeg si at sjokolade er absolutt det beste jeg vet. Og får jeg ikke litt sjokolade minst en gang i uken så er ikke verd å leve.


Walters mandler og Melkedrøm med bringebær er bare to av favorittene. Nå kan jeg ikke ha slike mengder i hus som vist på bildet for det hadde jeg spist opp på et par dager, sjokolade er jo tross alt ferksvare ikke sant?


Fant en artikkel på nettet der det sto: 
Eldre kvinner som spiser litt sjokolade, har mindre risiko for å få hjerteproblemer.

Nå vet jeg ikke hva de definerer som eldre kvinner og heller ikke hva de definerer som litt, men jeg står nå på og spiser litt sjokolade for et hjertesunt liv.


Ha en strålende kvinnedag/feitetirsdag både yngre og eldre med og uten sjokolade.

 

mandag 7. mars 2011

Godt i gang

Helgen ble brukt godt og vi gjorde alt vi hadde satt oss som mål pluss litt til. Har fremdeles ingen bilder å vise for PCen er fremdeles særdeles uvillig tl å laste opp bilder fra fotoapparatet.Håper inderlig å få orden på det snart, har et håp om min sønn datageniet kommer på besøk på onsdag.

Det er jo en utfordring da å pusse opp midt i et ski VM og når skiskytterne også har løp så blir det nesten umulig. Men innimellom alle medaljeløpene og intense heiing fikk vi jammen gjort det vi skulle. Forrige helg tok vi bort to store garderobeskap, pluss at vi rev av fibertapet fra 3 vegger. Tilbake sto vegger som var lyselilla (helt grusom lillafarge) bak der skapene hadde vært og en oransjeaprikos farge på resten (ennå grusommere farge), heldigvis går det an å lukke døren og glemme hele rommet når vi ikke jobber der. 

Nå i helgen har vi skrapet veggene rene for papirrester og malt veggene hvite med 3 strøk. Helt sikkert i overkant da mesteparten av disse veggene blir dekket av garderobeskap og Billy hyller. Den fjerde veggen skal få en annen farge, tanken var først en nydelig grønnfarge som vi har brukt i Mannens nåværende hus, men vi har rotet bort fargekoden på den, så det blir ikke så enkelt å finne den igjen. Så sier Mannen, vi kan jo bare ha alt hvitt og ja det kan vi jo, men....  Så i går kveld sitter jeg med alle mine fargekart, er inne på tanken på noe brunlig, det er jo så mange lekre brunfarger nå. F.eks Marrakesh fra Jotun eller True Earth (tror jeg den heter) fra Nordsjø.Men så faller blikket mitt på Hule fra Jotun, den er jo perfekt, iallefall tror jeg det.



Hule er innkjøpt, så nå skal jeg hjem å male første strøk av den, er kjempespent på resultatet. I morgen blir det ut å kjøpe gulv og så blir det mest sannsynlig IKEA tur på onsdag.

Det er helt perfekt oppussingsvær iallefall med regn sludd og i morgen melder de stiv kuling og storm.

En flott dag til alle som titter innom.

fredag 4. mars 2011

Leker meg

I går rigget jeg meg til med noen småting, litt stash og noen gamle skatter, danderte, fotograferte og gledet meg til å sette med ned å redigere bildene i Photoscape. Men akk tror dere ikke at PCen min rett og slett blånektet å overføre bilder fra fotoapparatet. Jeg ringte fortvilet til min sønn datageniet og han lovet å komme å fikse det en dag, det var en del snakk om å formatere PCen på nytt. Når det blir er litt uvisst, så enn så lenge får jeg heller leke meg med gamle bilder og gjøre meg kjent med mulighetene i disse fabelaktige programmene.

 Her er epleblomstene i tre forskjellige varianter, jeg var egentlig ikke klar over hvor mørkt originalbildet var før jeg begynte å redigere det. Originalbildet er selvfølgelig det øverst til venstre.

 Madonnabildet fra Tolfa i Italia fikk seg også en makeover.


Og helt tilfeldig fant jeg denne effekten, der man kan beholde fargen på deler av bildet og la resten være sort/hvitt. Jeg fant på nett egnet bilde av en  rose som jeg kunne prøve den effekten på, og det ble helt perfekt. Dessverre var det copyright på det, så jeg kan ikke bruke det her. Så da må jeg bruke dette isteden:



Er egentlig grusomt stolt over å ha funnet ut akkurat dette helt på egenhånd. :))


Ønsker alle en riktig god helg, måtte det bli en god en. Min helg kommer til å stå i oppussingens tegn. Det blir maling av tak og vegger på gjesterommet. Så blir det legging av nytt gulv,montering av gardeobeskap og Billyhyller i løpet av neste uke. Det medfører jo også en tur på IKEA, til min store glede og Mannens store fortvilelse. Nå er det jo meningen at vi ikke skal kjøpe så mye nytt til denne makeoveren av leiligheten, men når to bokelskere flytter sammen så kommer man ikke utenom hylleplass, så en hel vegg og vel så det skal dekkes av Billyhyller bygget rundt TV og PC pult. Forhåpentligvis er gjesterommet ferdig til neste helg.

 Note to self: Husk å skrive huskeliste til IKEA.

onsdag 2. mars 2011

Man lærer så lenge man lever

Og i dag har jeg lært å lage bildecollager. Takk til Hegemoren som i sin blogg har et lite kurs om bilder. (Nå skulle jeg sikkert linket til Hegemoren, men det vet jeg altså ikke hvordan jeg gjør ennå)


Her er en liten collage fra en ferietur til Italia. Dere gjenkjenner kanskje Pantheon i Roma. De andre bildene er tatt i en sjarmerende liten landsby som heter Tolfa. Ahhhh La Bella Italia


Vi har det nå ganske flott her hjemme på berget også. Så her er litt vill og vakker vestlandsnatur. Fjelltoppen heter Kvitanåsi og er på ca 1400 meter, nesten oppe på toppen ligger det rester av et Tysk bombefly. Et utrolig flott og spennende turområde.

Det er jammen gøy å lære noe nytt. :)

Et lite ferieminne

Dette bildet knipset jeg i Stockholm i fjor sommer, der lå det båter på rekke og rad i havnen, flere hadde laget det skikkelig koselig ute på dekk. Denne var den aller fineste synes jeg. Det er ikke alltid så mye som skal til.



Hmmm kan man kalle det for interiør om det er ute på et båtdekk montro??

Stockholm var en veldig koselig by som jeg gjerne besøker flere ganger. 

Ha en flott onsdag alle som skulle dumpe innom for å lese dette. :)

tirsdag 1. mars 2011

Prøving og feiling

Så var det å prøve seg fram her, hvordan funker egentlig dette?? Prøvde å legge et bilde under bloggtittelen, men det ble ikke helt som jeg kunne tenkt meg, men det får klare seg enn så lenge. Lengter etter vår og epletrær i full blomstring.Nå skulle egentlig det bildet av epleblomster kommet etter teksten her, finner vel ut av det en gang også.

Så var det kjøkkenet mitt da, slik så det ut for ikke lenge siden, bonderøde vegger, bondeblå overskap og furu underskap. Koselig var det jo, men ganske utdatert, nå er det på vei til å bli nytt. Vegger og overskap er malt, men ennå gjenstår mye. Nytt tak skal på plass, nye fliser over vasken, dører underskap skal leveres inn til spraylakkering osv osv.

Og der kom jammen bildet der jeg ville ha det, ikke akkurat veldig ryddig den dagen det bildet ble tatt ser jeg. :) Nå får jeg vel snart ta noen bilder av oppussingsprosjektet og å legge ut, kan fortelle at Skyggeblå er en av fargene som er blitt brukt,

Om noen kan gi meg en oppskrift på hvordan man redigerer bilde bak bloggtittel, så blir jeg veldig takknemlig. :)

Helt ny i bloggverden

Inspirert av de mange boligblogger jeg har lest i det siste fant jeg ut at jeg også kunne prøve meg. Nå har jeg ikke stort hus, men bor i en stor treroms leilighet. Der har jeg bodd alene i 14 år, men nå til sommeren blir jeg samboer. I den forbindelse trenger leiligheten en oppgradering, det skal jo en del nye ting inn og andre ting skal ut. Dessuten er det en ny epoke som begynner og da trenger man vel å gjøre litt om på interiøret også. 

Min plan er at mest mulig ting skal gjenbrukes, vi skal rett og slett tage hva vi haver, har mange tanker i hodet om hva som skal gjøres og hva vi kan gjøre med det vi allerede har. Akkurat nå holder vi på med synkronoppussing av gjesterom og kjøkken. Helt vanvittig egentlig for det er mer enn nok å ta et rom om gangen, planen var å ta gjesterommet først og så jobbe oss videre rom for rom. Men så en dag fikk jeg bare plutselig nok av bonderøde vegger og furuinnredning og da var det ingen vei tilbake, nå skulle kjøkkenet til pers. Det er mye som gjenstår ennå på begge rom, men godt begynt er vel halveis ferdig eller???

Bilder kommer sånn etterhvert vil jeg tro.